kaczadupa Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 3 minuty temu, kiki2010 napisał: Ktoś panie kolego kto posiada bardzo dobre źródło nie słucha Tidal itp. Tak dla jasności. A to ciekawe bo na forum Naima piszą, że słuchają a mają systemy za równowartość Porsche Panamera. W tym najwyższe transporty Naima, które są uważane za bardzo, bardzo dobre. 1 1 Odpisz, cytując
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 Zgadza się. Z tym że praktyczny a nie teoretyczny. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 29 marca 2023 Autor Napisano 29 marca 2023 6 minut temu, kiki2010 napisał: Ktoś panie kolego kto posiada bardzo dobre źródło nie słucha Tidal itp. Tak dla jasności. Panie kolego na telewizorze jest tylko spotify TIDAL i YouTube wiec na niczym innym nie można było testu przeprowadzić Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 21 minut temu, mateolo2 napisał: No tak, ale tutaj wymieniasz transporty (nie wiem jak podłączasz CD). A dla mnie źródło oznacza daca z transportem czy oddzielnie czy razem. Jeśli oddzielnie to tez kable łączące przetwornik z transportem tez zaliczam do „źródła” jako całości. Cd jako komletny grajek (dac wbudowany), malina zintegrowana z dac-iem bezkablowo! - rowniez kompletne źródło. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 29 marca 2023 Autor Napisano 29 marca 2023 (edytowany) Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Cd jako komletny grajek (dac wbudowany), malina zintegrowana z dac-iem bezkablowo! - rowniez kompletne źródło. Zgadza się Edytowano 29 marca 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 1 minutę temu, kaczadupa napisał: A to ciekawe bo na forum Naima piszą, że słuchają a mają systemy za równowartość Porsche Panamera. W tym najwyższe transporty Naima, które są uważane za bardzo, bardzo dobre. A ty wierzysz w to wszystko jak potulny baranek. Kup wysokiej klasy źródło i miej własne zdanie. Wtedy przestaniesz się zasłaniać jakiś tam forum. 1 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 Acha tv też wypuszcza analogowo dźwięk Odpisz, cytując
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 2 minuty temu, mateolo2 napisał: Panie kolego na telewizorze jest tylko spotify TIDAL i YouTube wiec na niczym innym nie można było testu przeprowadzić Fajne źródło.🤣 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 1 minutę temu, kiki2010 napisał: Fajne źródło.🤣 U mnie na tv mam miedzy innymi YT. Spoko jest... 1 Odpisz, cytując
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: U mnie na tv mam miedzy innymi YT. Spoko jest... Nie mam tv i też jest fajnie.🤣🧨🔥 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 I chyba kolejny raz do nas wróciłeś. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 11 minut temu, kaczadupa napisał: Tak ? A ja bym powiedział , że dopiero tam zaczyna się konkretne kombinowanie i podbarwianie przez producentów albo pod swoje piece czy swoje firmowe brzmienie i oczekiwania konkretnej grupy odbiorców. Mateusz, nie ma się co bać chińskiego DACa za tysiaka. Witam Moim skromnym zdaniem to kombinowanie przez producentow zaczyna sie duzo wczesniej. A w high end to sa bajeczki ze to albo tamto taki czy inny transport cd / zrodlo potrafi . Jesli moj CXC v 2 transport - w/g wielu pewnie niskiej klasy zrodlo - brzmi tak samo jak odtwarzacze za od 3000 do 4300 ( 2 takie porownalem) euro to nikt mi nie powie ze zrodla za kilkadziesiat tysiecy graja o niebo lepiej. Bo niby co jest tam wlozone - czesc kasy to za nazwe firmy placimy i to spora chyba. Reszte za bajeczki ze ta konstrukcja i te materialy potrafia cuda tworzyc. Nie uwierze. Co do wzmacniaczy i kolumn roznice sa ale tez nie tak wielkie . Co do chinskich dacow tez by sie nie bal - mam singxer sd 2 - wzmacniacz sluchawkowy z AKM DAC 'iem i gra bardzo fajnie . 1 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 12 godzin temu, Kraft napisał: U mnie optyk z TV jest cichy. Przełączenie na streamer zawsze robi wrażenie Jarku musisz posluchac jak u mnie brzmi dobre nagranie z youtuba po optyku z TV. Ja zmieniłem zdanie w tym temacie bo się bardzo zaskoczyłem 🤭 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 29 marca 2023 Autor Napisano 29 marca 2023 9 minut temu, kiki2010 napisał: Fajne źródło.🤣 No właśnie niefajne, dlatego podałem przykład, ze dla tego źródło dla mnie jest najważniejsze, ponieważ jest tak duży skok jakościowy względem streamera z daciem Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 8 godzin temu, RLC2 napisał: dla znajomych i znajomych/znajomych ja bym się nie odważył Ja chyba też nie. Każdy szuka czegoś innego w dźwięku, kazdy słyszy ciut inaczej. Raczej wskazałbym, lub namówił do spróbowania tej czy innej ścieżki w audio. 7 godzin temu, kaczadupa napisał: W dzisiejszych czasach, gdzie każdy chiński DAC w kwocie ok. 500-1000zł jest idealnie transparenty i lepszy od hi endowych DCs-ów, Chord-ów itp. za miliony To chyba nie żyjemy w tych samych czasach. Chiński dac za 1000zl transparentny i lepszy... WOW! Kolega mało chyba slyszal tych dacow. A może jednak podoba mu się inny dzwiek. Tak, na tym poprzestańmy. Inny dzwiek 👍. 7 godzin temu, Dedal75 napisał: Jak byś całe życie spał na rozkładanej amerykance i na starość do hotelu by cię wyslali do apartamentu , to jakie byś miał wymagania ? Nawet w wypasnych hotelach mają..... gówniane niewygodne poduszki 🤭 3 godziny temu, AudioTube napisał: Znawcy mówią o synergii Bo tak jest. Kolumny pokaza to co podają klocki przed nimi. Jak jest kiepsko to kiepsko pokaza. Z drugiej strony, Kiepskie kolumny nie oddadzą świetnego brzmienia wzmacniacza, daca, cedeka czy streamera. Tak wiec sztuka jest to dobrać 1:1, tak aby wszystko grało na maxa i nic niczego nie ograniczało. 43 minuty temu, kiki2010 napisał: Ktoś panie kolego kto posiada bardzo dobre źródło nie słucha Tidal Hmm, a co to za b. dobre źródło np? 2 Odpisz, cytując
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 18 minut temu, Mikelas76 napisał: a co to za b. dobre źródło np? Dcs Bartok Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 30 minut temu, Artur Brol napisał: nikt mi nie powie ze zrodla za kilkadziesiat tysiecy graja o niebo lepiej Racja, graja troszke lepiej, ale totalnie niewspółmiernie do swojej ceny. To jest ta słynna "walka o kilka procent", nie mylić z tymi procentami🥃 🤭 33 minuty temu, Artur Brol napisał: mam singxer sd 2 - wzmacniacz sluchawkowy z AKM DAC 'iem i gra bardzo fajnie Pewnie ze gra fajnie, dopóki nie sprawdzi się czego naprawdę dobrego 😉 Odpisz, cytując
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 2 minuty temu, Mikelas76 napisał: Racja, graja troszke lepiej, ale totalnie niewspółmiernie do swojej ceny. To jest ta słynna "walka o kilka procent", nie mylić z tymi procentami I tu się z tobą zgodzę. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 Nie inaczej. Ja jednak bym zaryzykował stwierdzenie ze nie graja lepiej niz moj CXC - jako transport oczywiscie. Jesli juz to trzeba sie pewnie dobrze przysluchac. Laduja nas w ... 😁 Odtwarzacz za cene auta? Nie, nie. Primare CD35 i Gato CDD 1 te porownywalem. Sa tez bardzo dobrze oceniane. 1 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 (edytowany) 9 minut temu, kiki2010 napisał: Dcs Bartok To nie te forum kolego. Tu większość ludzi nie ma lub nie chce mieć takich zabawek 😂😂😂. Moj pontus2 że stremerem to zaledwie 25% ceny bartoka? a u mnie zrobił wielka roznice do poprzednika. Co dopiero Bartok. Ciekawe czy zrobiłby też taka roznice do pontusa? Edytowano 29 marca 2023 przez Mikelas76 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 5 minut temu, Mikelas76 napisał: Racja, graja troszke lepiej, ale totalnie niewspółmiernie do swojej ceny. To jest ta słynna "walka o kilka procent", nie mylić z tymi procentami🥃 🤭 Pewnie ze gra fajnie, dopóki nie sprawdzi się czego naprawdę dobrego 😉 Na jednym z audio show sluchalem chyba Sennheizer wzmacniacz i jakis drugi - nie slyszalem niczego niesamowitego. 1 Odpisz, cytując
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 3 minuty temu, Mikelas76 napisał: To nie te forum kolego. Tu większość ludzi nie ma lub nie chce mieć takich zabawek Akurat to mi wiadomo.😉 4 minuty temu, Mikelas76 napisał: Moj pontus2 to zaledwie 25% ceny bartoka, a u mnie zrobił wielka roznice do poprzednika. Co dopiero Bartok. Ciekawe czy zrobiłby też taka roznice do pontusa? Jak rozsądnie podchodzisz do tematu, to z kapci by cię nie wyrwał. Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 3 minuty temu, Artur Brol napisał: Na jednym z audio show sluchalem chyba Sennheizer wzmacniacz i jakis drugi - nie slyszalem niczego niesamowitego. No akurat tam się tylko ogląda. Zazwyczaj ciężko tam znalesc pokoj w którym normalnie coś gra, a wybitnie to szansa 1/.......... 6 minut temu, kiki2010 napisał: Jak rozsądnie podchodzisz do tematu, to z kapci by cię nie wyrwał Tak myślałem. Wyrwalby po przesiadce z taniego chińskiego DACa w kwocie ok. 500-1000zł 😂😂😂. Ale o tym ciiiii, ponoc DAC-i graja tu tak samo 😉 Odpisz, cytując
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 6 minut temu, Mikelas76 napisał: Wyrwalby po przesiadce z taniego chińskiego DACa w kwocie ok. 500-1000zł I Hegla 🤣🤣🤣🤣 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 29 marca 2023 Napisano 29 marca 2023 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: To nie te forum kolego. Tu większość ludzi nie ma lub nie chce mieć takich zabawek 😂😂😂 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Wyrwalby po przesiadce z taniego chińskiego DACa w kwocie ok. 500-1000zł 😂😂😂. Ale o tym ciiiii, ponoc DAC-i graja tu tak samo 😉 Dobre dobre czego jeszcze się dowiemy 😉😆 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts