kaczadupa Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 3 minuty temu, kiki2010 napisał: Ktoś panie kolego kto posiada bardzo dobre źródło nie słucha Tidal itp. Tak dla jasności. A to ciekawe bo na forum Naima piszą, że słuchają a mają systemy za równowartość Porsche Panamera. W tym najwyższe transporty Naima, które są uważane za bardzo, bardzo dobre. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 Zgadza się. Z tym że praktyczny a nie teoretyczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 29 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2023 6 minut temu, kiki2010 napisał: Ktoś panie kolego kto posiada bardzo dobre źródło nie słucha Tidal itp. Tak dla jasności. Panie kolego na telewizorze jest tylko spotify TIDAL i YouTube wiec na niczym innym nie można było testu przeprowadzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 21 minut temu, mateolo2 napisał: No tak, ale tutaj wymieniasz transporty (nie wiem jak podłączasz CD). A dla mnie źródło oznacza daca z transportem czy oddzielnie czy razem. Jeśli oddzielnie to tez kable łączące przetwornik z transportem tez zaliczam do „źródła” jako całości. Cd jako komletny grajek (dac wbudowany), malina zintegrowana z dac-iem bezkablowo! - rowniez kompletne źródło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 29 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2023 (edytowany) Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Cd jako komletny grajek (dac wbudowany), malina zintegrowana z dac-iem bezkablowo! - rowniez kompletne źródło. Zgadza się Edytowano 29 marca 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 1 minutę temu, kaczadupa napisał: A to ciekawe bo na forum Naima piszą, że słuchają a mają systemy za równowartość Porsche Panamera. W tym najwyższe transporty Naima, które są uważane za bardzo, bardzo dobre. A ty wierzysz w to wszystko jak potulny baranek. Kup wysokiej klasy źródło i miej własne zdanie. Wtedy przestaniesz się zasłaniać jakiś tam forum. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 Acha tv też wypuszcza analogowo dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 2 minuty temu, mateolo2 napisał: Panie kolego na telewizorze jest tylko spotify TIDAL i YouTube wiec na niczym innym nie można było testu przeprowadzić Fajne źródło.🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 1 minutę temu, kiki2010 napisał: Fajne źródło.🤣 U mnie na tv mam miedzy innymi YT. Spoko jest... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: U mnie na tv mam miedzy innymi YT. Spoko jest... Nie mam tv i też jest fajnie.🤣🧨🔥 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 I chyba kolejny raz do nas wróciłeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 11 minut temu, kaczadupa napisał: Tak ? A ja bym powiedział , że dopiero tam zaczyna się konkretne kombinowanie i podbarwianie przez producentów albo pod swoje piece czy swoje firmowe brzmienie i oczekiwania konkretnej grupy odbiorców. Mateusz, nie ma się co bać chińskiego DACa za tysiaka. Witam Moim skromnym zdaniem to kombinowanie przez producentow zaczyna sie duzo wczesniej. A w high end to sa bajeczki ze to albo tamto taki czy inny transport cd / zrodlo potrafi . Jesli moj CXC v 2 transport - w/g wielu pewnie niskiej klasy zrodlo - brzmi tak samo jak odtwarzacze za od 3000 do 4300 ( 2 takie porownalem) euro to nikt mi nie powie ze zrodla za kilkadziesiat tysiecy graja o niebo lepiej. Bo niby co jest tam wlozone - czesc kasy to za nazwe firmy placimy i to spora chyba. Reszte za bajeczki ze ta konstrukcja i te materialy potrafia cuda tworzyc. Nie uwierze. Co do wzmacniaczy i kolumn roznice sa ale tez nie tak wielkie . Co do chinskich dacow tez by sie nie bal - mam singxer sd 2 - wzmacniacz sluchawkowy z AKM DAC 'iem i gra bardzo fajnie . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 12 godzin temu, Kraft napisał: U mnie optyk z TV jest cichy. Przełączenie na streamer zawsze robi wrażenie Jarku musisz posluchac jak u mnie brzmi dobre nagranie z youtuba po optyku z TV. Ja zmieniłem zdanie w tym temacie bo się bardzo zaskoczyłem 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 29 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2023 9 minut temu, kiki2010 napisał: Fajne źródło.🤣 No właśnie niefajne, dlatego podałem przykład, ze dla tego źródło dla mnie jest najważniejsze, ponieważ jest tak duży skok jakościowy względem streamera z daciem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 8 godzin temu, RLC2 napisał: dla znajomych i znajomych/znajomych ja bym się nie odważył Ja chyba też nie. Każdy szuka czegoś innego w dźwięku, kazdy słyszy ciut inaczej. Raczej wskazałbym, lub namówił do spróbowania tej czy innej ścieżki w audio. 7 godzin temu, kaczadupa napisał: W dzisiejszych czasach, gdzie każdy chiński DAC w kwocie ok. 500-1000zł jest idealnie transparenty i lepszy od hi endowych DCs-ów, Chord-ów itp. za miliony To chyba nie żyjemy w tych samych czasach. Chiński dac za 1000zl transparentny i lepszy... WOW! Kolega mało chyba slyszal tych dacow. A może jednak podoba mu się inny dzwiek. Tak, na tym poprzestańmy. Inny dzwiek 👍. 7 godzin temu, Dedal75 napisał: Jak byś całe życie spał na rozkładanej amerykance i na starość do hotelu by cię wyslali do apartamentu , to jakie byś miał wymagania ? Nawet w wypasnych hotelach mają..... gówniane niewygodne poduszki 🤭 3 godziny temu, AudioTube napisał: Znawcy mówią o synergii Bo tak jest. Kolumny pokaza to co podają klocki przed nimi. Jak jest kiepsko to kiepsko pokaza. Z drugiej strony, Kiepskie kolumny nie oddadzą świetnego brzmienia wzmacniacza, daca, cedeka czy streamera. Tak wiec sztuka jest to dobrać 1:1, tak aby wszystko grało na maxa i nic niczego nie ograniczało. 43 minuty temu, kiki2010 napisał: Ktoś panie kolego kto posiada bardzo dobre źródło nie słucha Tidal Hmm, a co to za b. dobre źródło np? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 18 minut temu, Mikelas76 napisał: a co to za b. dobre źródło np? Dcs Bartok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 30 minut temu, Artur Brol napisał: nikt mi nie powie ze zrodla za kilkadziesiat tysiecy graja o niebo lepiej Racja, graja troszke lepiej, ale totalnie niewspółmiernie do swojej ceny. To jest ta słynna "walka o kilka procent", nie mylić z tymi procentami🥃 🤭 33 minuty temu, Artur Brol napisał: mam singxer sd 2 - wzmacniacz sluchawkowy z AKM DAC 'iem i gra bardzo fajnie Pewnie ze gra fajnie, dopóki nie sprawdzi się czego naprawdę dobrego 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 2 minuty temu, Mikelas76 napisał: Racja, graja troszke lepiej, ale totalnie niewspółmiernie do swojej ceny. To jest ta słynna "walka o kilka procent", nie mylić z tymi procentami I tu się z tobą zgodzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 Nie inaczej. Ja jednak bym zaryzykował stwierdzenie ze nie graja lepiej niz moj CXC - jako transport oczywiscie. Jesli juz to trzeba sie pewnie dobrze przysluchac. Laduja nas w ... 😁 Odtwarzacz za cene auta? Nie, nie. Primare CD35 i Gato CDD 1 te porownywalem. Sa tez bardzo dobrze oceniane. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 (edytowany) 9 minut temu, kiki2010 napisał: Dcs Bartok To nie te forum kolego. Tu większość ludzi nie ma lub nie chce mieć takich zabawek 😂😂😂. Moj pontus2 że stremerem to zaledwie 25% ceny bartoka? a u mnie zrobił wielka roznice do poprzednika. Co dopiero Bartok. Ciekawe czy zrobiłby też taka roznice do pontusa? Edytowano 29 marca 2023 przez Mikelas76 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 5 minut temu, Mikelas76 napisał: Racja, graja troszke lepiej, ale totalnie niewspółmiernie do swojej ceny. To jest ta słynna "walka o kilka procent", nie mylić z tymi procentami🥃 🤭 Pewnie ze gra fajnie, dopóki nie sprawdzi się czego naprawdę dobrego 😉 Na jednym z audio show sluchalem chyba Sennheizer wzmacniacz i jakis drugi - nie slyszalem niczego niesamowitego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 3 minuty temu, Mikelas76 napisał: To nie te forum kolego. Tu większość ludzi nie ma lub nie chce mieć takich zabawek Akurat to mi wiadomo.😉 4 minuty temu, Mikelas76 napisał: Moj pontus2 to zaledwie 25% ceny bartoka, a u mnie zrobił wielka roznice do poprzednika. Co dopiero Bartok. Ciekawe czy zrobiłby też taka roznice do pontusa? Jak rozsądnie podchodzisz do tematu, to z kapci by cię nie wyrwał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 3 minuty temu, Artur Brol napisał: Na jednym z audio show sluchalem chyba Sennheizer wzmacniacz i jakis drugi - nie slyszalem niczego niesamowitego. No akurat tam się tylko ogląda. Zazwyczaj ciężko tam znalesc pokoj w którym normalnie coś gra, a wybitnie to szansa 1/.......... 6 minut temu, kiki2010 napisał: Jak rozsądnie podchodzisz do tematu, to z kapci by cię nie wyrwał Tak myślałem. Wyrwalby po przesiadce z taniego chińskiego DACa w kwocie ok. 500-1000zł 😂😂😂. Ale o tym ciiiii, ponoc DAC-i graja tu tak samo 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 6 minut temu, Mikelas76 napisał: Wyrwalby po przesiadce z taniego chińskiego DACa w kwocie ok. 500-1000zł I Hegla 🤣🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 29 marca 2023 Udostępnij Napisano 29 marca 2023 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: To nie te forum kolego. Tu większość ludzi nie ma lub nie chce mieć takich zabawek 😂😂😂 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Wyrwalby po przesiadce z taniego chińskiego DACa w kwocie ok. 500-1000zł 😂😂😂. Ale o tym ciiiii, ponoc DAC-i graja tu tak samo 😉 Dobre dobre czego jeszcze się dowiemy 😉😆 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts