deegenerate Napisano 31 marca 2023 Napisano 31 marca 2023 Witam , szukam jakiegoś pomysłu by móc słuchać muzyki / audycji w pracy . Wprowadzili zakaz używania słuchawek , jest coraz cieplej w związku z czym nie mogę nosić wiecznie czapki zimowej i pod nią trzymac słuchawki bezprzewodowej w uchu . Wpadłem na pomysł by chodzic w czapce z daszkiem i pod nią ukryć słuchawki na przewodnictwo kostne . Czy takie słuchawki muszą konkretnie dotykać ucha czy jak schowam je pod czapka i będą dotykać czaszki to będę coś słyszał ? Dodam że w pracy jest głośno , zwykła słuchawka bezprzewodowa daje radę ale muszę trochę głośniej podkręcić dźwięk . Co polecacie ? Jakieś patenty ? Konkretne modele które się sprawdza ? Dzięki za pomoc :) Odpisz, cytując
lpomis Napisano 3 kwietnia 2023 Napisano 3 kwietnia 2023 Słuchawki z przewodnictwem kostnym zwykle zbudowane są tak, że nachodzą w okolice tragusa (skrawek ucha). Będą więc widoczne. Ciężki temat. Sprawdź patenty ludzi na Reddicie w r/lifehacks "hidden headphones". Zerknij też tutaj - https://www.headphonesty.com/2022/02/best-invisible-earbuds/ Odpisz, cytując
sonique Napisano 4 kwietnia 2023 Napisano 4 kwietnia 2023 (edytowany) Dnia 31.03.2023 o 20:22, deegenerate napisał: Dodam że w pracy jest głośno , zwykła słuchawka bezprzewodowa daje radę ale muszę trochę głośniej podkręcić dźwięk. Wnioskuję, że w pracy możesz mieć naprawdę głośno. Skupiłbym się raczej na ochronie słuchu a nie na zakupie słuchawek, które zagłuszą hałas kolejnymi decybelami. Tym bardziej, że pewnie słuchał będziesz kilka godzin dziennie, przez cały rok. Jedynie słuchawki z aktywną redukcją szumu mogły by tu jakoś pomóc (nie wiem jak głośno jest w pracy) ale wracamy do punktu wyjścia: one nie są niewidoczne. Wybacz, że wyszło trochę moralizatorsko i nie na temat ale mam trzydziestoletniego kolegę, który stracił słuch na produkcji w Anglii i wiem jak trudno mu się żyje z szumami i nawracającymi w związku z tym epizodami depresyjnymi. Nie mówiąc o tym, ile pieniędzy wydaje na to aby jakoś funkcjonować. Edytowano 4 kwietnia 2023 przez sonique 2 Odpisz, cytując
Heathen Napisano 4 kwietnia 2023 Napisano 4 kwietnia 2023 Po co kombinować, skoro głośno to pracodawca ma zapewnić protektory słuchu, a pod takimi to można wszystko ukryć;) 3 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 4 kwietnia 2023 Napisano 4 kwietnia 2023 Jak jest za głośno w pracy to osobiście zakładam sobie takie wynalazki jak EPOS/Sennheiser ADAPT660 z aktywną redukcją hałasu. System bardzo ładnie wycina ambient szumu otoczenia i życie staje się na nowo ciche:) Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 4 kwietnia 2023 Napisano 4 kwietnia 2023 Czytać umiemy zatem ostatecznie kolega powinien zgłosić się do służb KGB aby doradzili jakiś smartly szpiegowski system. Odpisz, cytując
gienas Napisano 4 kwietnia 2023 Napisano 4 kwietnia 2023 Dnia 31.03.2023 o 20:22, deegenerate napisał: Dodam że w pracy jest głośno Pomiary stanowiskowe hałasu masz? Ile masz tam decybeli? Środki ochrony osobistej musisz mieć = zatyczki co najmniej. Wymówka zatyczki = stan zapalny ucha i musisz mieć nauszniki ochronne. A stąd już blisko bo nauszniki ochronne znajdziesz z odtwarzaczem. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 6 kwietnia 2023 Napisano 6 kwietnia 2023 Dnia 31.03.2023 o 19:22, deegenerate napisał: Wprowadzili zakaz używania słuchawek Jesli dojdzie np. do jakiegokolwiek wypadku w ktorym bedziesz uczestniczył (nawet nie z Twojej winy) a bedziesz miał na założone słuchawki na które był nałożony zakaz - spodziewaj sie problemów. Znam taki przypadek. Odpisz, cytując
Kostku Napisano 6 kwietnia 2023 Napisano 6 kwietnia 2023 Ja bym proponował zmienić pracę, w tej się męczysz i Ci nie służy. Odpisz, cytując
Recommended Posts