Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
13 minut temu, Q21 napisał:

DACi mają bardzo fajne

Na Youtubie dopytywałem o różnice pomiędzy 6 i 8.

Już znalazłem w sieci. U Was na stronie. W końcu jesteście dystrybutorem tej marki na Polskę :) 

Różnią się kością i kolorem :) 

EverSolo DAC-Z8 to przetwornik cyfrowo-analogowy z przedwzmacniaczem oraz wzmacniaczem słuchawkowym. Został on oparty o chip Sabe ESS9038 Pro, który obsługuje DSD512 oraz PCM do 32/768 kHz. Dla wielu plusem będzie również natywne wsparcie dla plików MQA. 

EverSolo DAC-Z6 to młodszy brat Z8, który został wyposażony w podwójny przetwornik Sabre ES9068. Jest to główna różnica pomiędzy urządzeniami. Z zewnątrz jedyną różnicą jest kolor — DAC-Z8 występuje w czarnym kolorze, a DAC-Z6 w srebrnym.

Można prosić coś więcej na temat marki ?? Skąd ją wyciągnęliście ?? I może coś na temat samych sprzętów ??

Edytowano przez terracan1929
Napisano
25 minut temu, Wojtekb1 napisał:

Jak widać, niektórzy działają szybciej niż ja :P 

46 minut temu, terracan1929 napisał:

Na Youtubie dopytywałem o różnice pomiędzy 6 i 8.

Już znalazłem w sieci. U Was na stronie. W końcu jesteście dystrybutorem tej marki na Polskę :) 

Różnią się kością i kolorem :) 

EverSolo DAC-Z8 to przetwornik cyfrowo-analogowy z przedwzmacniaczem oraz wzmacniaczem słuchawkowym. Został on oparty o chip Sabe ESS9038 Pro, który obsługuje DSD512 oraz PCM do 32/768 kHz. Dla wielu plusem będzie również natywne wsparcie dla plików MQA. 

EverSolo DAC-Z6 to młodszy brat Z8, który został wyposażony w podwójny przetwornik Sabre ES9068. Jest to główna różnica pomiędzy urządzeniami. Z zewnątrz jedyną różnicą jest kolor — DAC-Z8 występuje w czarnym kolorze, a DAC-Z6 w srebrnym.

Można prosić coś więcej na temat marki ?? Skąd ją wyciągnęliście ?? I może coś na temat samych sprzętów ??

Nie jesteśmy dystrybutorem na Polskę, ale tak, główną różnicą między nimi jest kość Sabre. Trochę napisałem o nich tutaj: 
https://www.q21.pl/blog/eversolo-dac-z8-dac-z6

Brzmieniowo podpisuję się pod tym, co Paweł opowiedział w filmie :) 

Napisano
11 godzin temu, Q21 napisał:

Jak widać, niektórzy działają szybciej niż ja :P

To jak już tam ogarnęliście co oferujecie to ja mam proste pytanie, na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi - czy ten streamer będzie dostarczany z pilotem? Albo chociaż czy da się go dokupić jak w przypadku Bluesounda Node?

Napisano
3 godziny temu, Adi777 napisał:

Byłem na tym forum. I to je miałem na myśli pisząc o forach, na których są dobre recenzje tego sprzętu.

14 godzin temu, Q21 napisał:

Brzmieniowo podpisuję się pod tym, co Paweł opowiedział w filmie :) 

To jeszcze i ja podpytam, bo na youtubie póki co nie dostałem odpowiedzi.

Czy przedwzmacniacz w tym DACu ma możliwość regulacji  balansu L/R ?

Przy okazji nadmienię , iż szkoda że każdy z modeli występuje tylko w jednym kolorze. Ja chcąc czarny, będę musiał zakupić droższy o kilkaset złotych model Z8.

Napisano
1 godzinę temu, terracan1929 napisał:

Instrukcja do Z8 nic o tym nie wspomina, wiec jesli nie pojawilo sie cos w ramach upgrade FW to najpewniej mozliwosci takiej nie ma.

Napisano
1 godzinę temu, J4Z napisał:

Moim zdaniem nie opłaca się kupować pilota do Node, ponieważ można przypisać praktycznie dowolny IR. 

Dla mnie kryterium opłacalności nie było tu decydujące.

Napisano
3 godziny temu, terracan1929 napisał:

Przy okazji nadmienię , iż szkoda że każdy z modeli występuje tylko w jednym kolorze. Ja chcąc czarny, będę musiał zakupić droższy o kilkaset złotych model Z8.

6 godzin temu, temp napisał:

To jak już tam ogarnęliście co oferujecie to ja mam proste pytanie, na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi - czy ten streamer będzie dostarczany z pilotem? Albo chociaż czy da się go dokupić jak w przypadku Bluesounda Node?

Postaram się dopytać i odpowiedzieć na dniach :) 

Napisano
5 minut temu, MarcKrawczyk napisał:

No dobrze, ale to dźwięk bardziej analogowy jak matrix audio, czy analityczny jak rose?

Świetnie techniczne, bardziej neutralne i analityczne, z delikatnym ociepleniem. 

Napisano
Dnia 15.04.2023 o 07:27, temp napisał:

W specyfikacji brak informacji. Potwierdzić będziemy mogli, gdy do nas dotrze. 

40 minut temu, terracan1929 napisał:

Przypominam się w temacie "Czy przedwzmacniacz w tym DACu ma możliwość regulacji  balansu L/R ?"

Jutro będzie potwierdzenie, sprawdzimy na "żywym organizmie"

Napisano
1 godzinę temu, Q21 napisał:

W specyfikacji brak informacji. Potwierdzić będziemy mogli, gdy do nas dotrze. 

Jutro będzie potwierdzenie, sprawdzimy na "żywym organizmie"

A na kiedy jest planowana dostawa?