shiloh Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Cześć, planuje zmianę mojego obecnego wzmacniacza Denon pma-800ne na jedno zintegrowane urządzenie. Muzyki słucham głównie z płyt winylowych (posiadam gramofon Audio Technica AT-LPW40WN) oraz z serwisów streamingowych. Kolumny które posiadam to Dali Ikon 6. W chwili obecnej rozważam dwa urządzenia - albo Denona 900hne albo Audiolaba 6000a play (ale to moja absolutna granica wydatku). Czy ktoś z większym doświadczeniem może mi podpowiedzieć co wybrać? Może zaproponujecie jeszcze jakaś alternatywę? Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Chcesz zmienić ze względu na dźwięk, wygląd czy funkcjonalność serwisów streaming owych ? Może warto dołożyć coś jak Wiim, schować za wzmacniaczem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiloh Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 W sumie zależy mi na tym aby poprawić jakość dźwięku i przy okazji ułatwić obsługę streamingu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 Jeśli chodzi o streamingi, to warto też zainteresować się Octavio Ampem. Ocieplone brzmienie, dużo mocy (więcej niż się wydaje), dobra aplikacja no i jest nieduży. Z jaśniejszych opcji warto też zobaczyć Cambridge Audio AXR100 + WiiM Pro. Dokładniejsze, techniczne granie, ale rozdzielasz to na dwa urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcc64@wp.pl Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Dnia 16.04.2023 o 12:37, shiloh napisał: Cześć, planuje zmianę mojego obecnego wzmacniacza Denon pma-800ne na jedno zintegrowane urządzenie. Muzyki słucham głównie z płyt winylowych (posiadam gramofon Audio Technica AT-LPW40WN) oraz z serwisów streamingowych. Kolumny które posiadam to Dali Ikon 6. W chwili obecnej rozważam dwa urządzenia - albo Denona 900hne albo Audiolaba 6000a play (ale to moja absolutna granica wydatku). Czy ktoś z większym doświadczeniem może mi podpowiedzieć co wybrać? Może zaproponujecie jeszcze jakaś alternatywę? Z góry dzięki za pomoc. 6000a Play nie nadaje się do funkcji sieciowych bo one w nim nie działają więc jego sobie odpuść. Co jakiś czas bywa na iBOOD w granicach 3000. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 6000 Play nie nadaje się do funkcji sieciowych. Niesyety ale to trzeba powtarzać. To archaiczny system. O wielu wadach. A wymiana 800tki na 900 tke dla Dnia 16.04.2023 o 17:32, shiloh napisał: aby poprawić jakość dźwięku i przy okazji ułatwić obsługę streamingu. No to nie poprawisz. Denon do Dali to nie najlepszy pomysł. Do ikonów to nie wiem czy wybierał bym AXR 100. Ale warto by bylo sprawdzić bo to najlepszy obecnie amplituner na rynku w niższych cenach. Albo Magnat MR 780 z Wiim mini. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 @shiloh Zastanowiłbym się na Twoim miejscu nad Cyrusem One HD oraz Wiim, niekoniecznie Pro. I powinieneś zmieścić się w górnym limicie budżetu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Dnia 16.04.2023 o 12:37, shiloh napisał: Denona 900hne albo Audiolaba 6000a Zapytaj @lpomis Przez długi czas był zadowolony z Audiolaba a teraz chyba ma u siebie przedmiotowego Denona. Z pewnością coś podpowie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts