tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 8 godzin temu, terracan1929 napisał: GLB 220 4Matic A takie pytanie. Jak Ci się wysiada z tego samochodu ? Miałem okazję niedawno przejechać się GLC 300 , i wsiadanie to jeszcze ok. ale wysiadanie to porażka. Nie ma miejsca , by normalnie postawić stopę przy fotelu kierowcy i po prostu wyskakiwałem Albo coś źle robię ? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) Mam ciekawość. Wy macie umysły i kalkulatory oraz chęć odpowiedzi. Średniej wielkości/wartości autko, 5 letnie. 30 tys km rocznie. Kupione za gotówkę. Potrzeba użytkowania 5 lat. Użytek prywatny. Ile złotówek kosztuje przejechanie 1 km łącznie z wszystkim. Paliwo, ubezpieczenia, podatki, utrzymanie, naprawy, utrata wartości i co tam jeszcze to już sami wiecie. Edytowano 10 godzin temu przez AudioTube Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 11 godzin temu, terracan1929 napisał: ale Terracan to był model Hyundaia , a nazwa to połączenie dwóch słów oznaczających "Władcę ziemi". Wiem ( i stąd taki nick) , bo przez 8 lat, kiedyś, dawno, dawno, 20 lat temu, prowadziłem salon samochodowy tej marki Ty, faktycznie. Seat to Terraco! Eskjuzemła🙂 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 2 godziny temu, AudioTube napisał: Mam ciekawość. Wy macie umysły i kalkulatory oraz chęć odpowiedzi. Jakie jest źródło ciekawości Twojej, co wynikać ma z obliczeń i do czego wynik porównać pragniesz? Ciekawość i ja mam. Ile kosztuje przesłuchanie płyty jednej u Ciebie, zmienne wszystkie uwzględniwszy w kalkulacji? 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, majkel74 napisał: Ile kosztuje przesłuchanie płyty jednej u Ciebie, zmienne wszystkie uwzględniwszy w kalkulacji? Nie potrafię tego obliczyć. 1 godzinę temu, majkel74 napisał: Jakie jest źródło ciekawości Twojej, co wynikać ma z obliczeń i do czego wynik porównać pragniesz? Od 15 lat nie mam auta. Za półtora roku na stałe będę mieszkał w Polsce. Pragnę porównać do „życia”/koszty bez auta. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 13 godzin temu, il Dottore napisał: Oczywiście GLB ma aerodynamikę kiosku Ruchu ale żadnego postępu tu nie widzę. Ja mam silnik benzynowy. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, AudioTube napisał: Nie potrafię tego obliczyć. Od 15 lat nie mam auta. Za półtora roku na stałe będę mieszkał w Polsce. Pragnę porównać do „życia”/koszty bez auta. Jesli kupisz 5-letnie auto kompaktowe lub średniej klasy, to musisz założyć miesięczny koszt eksploatacji (utrata wartości, paliwo, przeglądy, ubezpieczenie, opony itd.) w przedziale 2-3 tys zl. 1 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 8 godzin temu, tomek4446 napisał: A takie pytanie. Jak Ci się wysiada z tego samochodu ? Może fotel był mocno podkręcony do góry? U mnie jest ok, ale właśnie mam fotel ustawiony nie za wysoko. Gdy na próbę miałem go sporo wyżej, to przy wysiadaniu faktycznie musiałem się z fotela na bok ześlizgiwać . Ale nie jest źle...Jest trochę wyżej niż "normalnie" , ale nie jakoś bardzo wysoko. Ostatnio wsiadając do Wranglera musiałem się nakombinować, żeby w ogóle do niego wejść gdyby nie uchwyty na słupku, to nie dałbym rady Przed zakupem GLB testowałem jeszcze przez kilka dni nową C-klasę. Wsiąść wsiadłem, a raczej w fotel wpadłem ale wysiąść to już była prawdziwa walka. Nie mogłem się z tego niskiego fotela wydostać. I dlatego z racji wieku i łatwości wsiadania/wysiadania padło na GLB. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu No aż tak to nie wyglądało , ale też łatwo nie było hehe Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu 3 godziny temu, terracan1929 napisał: Ja mam silnik benzynowy. Benzyna 220? To jaką to ma pojemność? 2 godziny temu, terracan1929 napisał: testowałem jeszcze przez kilka dni nową C-klasę. Wsiąść wsiadłem, a raczej w fotel wpadłem ale wysiąść to już była prawdziwa walka. Nie mogłem się z tego niskiego fotela wydostać. Zapewniam, że przy moim coupe, C-klasa ma fotele BARDZO wysoko! Ale przyzwyczaiłem się do szorowania 4 literami po asfalcie. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 13 minut temu Napisano 13 minut temu 5 minut temu, il Dottore napisał: To jaką to ma pojemność? Dokładnie? 1991 cm3. Obecnie w Mercedesach, w przeciwieństwie do Twojego auta, oznaczenia 200, 220 czy 250 oznaczają nie pojemność skokową, a zbliżoną to tego oznaczenia moc silnika. Odpisz, cytując
Recommended Posts