Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 godzin temu, Vectorinni napisał:

To samo np. z narzędziami Parkside z Lidla. Jedne padną po 3 tygodniach, a inne działają 10 lat.

Makita to nie jest, fakt. Ale słyszałem, że ten Parkside z Lidla to rebrandowany Bosch. Nie wiem, czy to prawda.

Ale wracając do tematu: 

W polskim Top Ten sprzedaży osobówek za listopad MG HS na miejscu 7! :) 

Napisano
22 godziny temu, il Dottore napisał:

Ale gdzie problem? Jest wolny rynek. Możesz kupić koszulkę z Ali za psi grosz a możesz Gucci za 250€. 

Robioną W TEJ SAMEJ CHIŃSKIEJ SZWALNI. :)

Jak dobrze kojarzę, to Gucci produkuje głównie we Włoszech.

Napisano
2 godziny temu, Adi777 napisał:

Jak dobrze kojarzę, to Gucci produkuje głównie we Włoszech.

Gucci nie wiem, ale jak brałem ostatnio t-shirt Moschino w TK Maxx dla córki to był chiński.

1 godzinę temu, Vectorinni napisał:

Może i tak, ale najwięcej ciuchów ze znakiem tej firmy jak i pewnie jej konkurencji "pochodzi" z Turcji🙂

Mój kolega z tego dobrze żyje + darmowe wakacje w Turcji. :) Wozi głównie podrabianą bieliznę i schodzi mu to na pniu. Przebicie porównywalne z bronią czy narkotykami. :) 

Napisano
7 godzin temu, il Dottore napisał:

Mój kolega z tego dobrze żyje + darmowe wakacje w Turcji. :) Wozi głównie podrabianą bieliznę i schodzi mu to na pniu. Przebicie porównywalne z bronią czy narkotykami. :) 

Ciekawe gdzie tacy jak On się przenieśli, bo kiedyś sprzedawali to na tych facebookowych "relacjach", gdzie pańcia pokazywała na żywo ciuch, a inne pańcie od razu zamawiały. Podobno niedawno zrobili tym wszystkim handlarzom naloty i powlepiali kupę kar, więc się uspokoiło. 

No i oczywiście wczasy w Turcji. Skąd niby tyle tych baleciag, tommych czy innych guccich na Polakach? Ano właśnie. Znam takich, co jak lecą tam, to tylko z ubraniami na pierwszy dzień, bo od razu lecą na targi na zakupy.

Choć przyznać trzeba, że pomimo podróbek, to są często bardzo dobre materiały.

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, Vectorinni napisał:

Może i tak, ale najwięcej ciuchów ze znakiem tej firmy jak i pewnie jej konkurencji "pochodzi" z Turcji🙂

Tego nie wiem, ale @il Dottore napisał tak, jakoby wszystkie ciuchy Gucci powstawały w Chinach, a to nie prawda. Pewnie inne marki też miał na myśli.

Edytowano przez Adi777
Napisano
29 minut temu, Vectorinni napisał:

Ciekawe gdzie tacy jak On się przenieśli

Nigdzie. On od zawsze na znanym irlandzkim portalu ;) . W IRL rząd ma totalnie wywalone na sprzedawców gaci, podróbki wszystkiego można dostać na stoiskach ulicznych dosłownie w ścisłym centrum miasta. 

Nikogo to nie interesuje. Również w centrum duży sklep murzyński (bo i obsługa i klientela to Murzyni) zapełniony w 100% podróbkami. 

Napisano
8 godzin temu, il Dottore napisał:

Przebicie porównywalne z bronią czy narkotykami

A te dane to z GUS 😀? Rozumiem, że gdybyś napisał np. porównywalne z elektroniką to przekaż byłby inny.... ale narkotyki, broń to już brzmi poważnie 🙈

Wikipedia - Zmanierowana osoba to ktoś, kto zachowuje się w sposób sztuczny, nienaturalny, naśladując innych, często dla zwrócenia na siebie uwagi. Charakteryzuje się przesadnymi gestami, afektowaną mową lub wyuczonym stylem, który może być irytujący lub komiczny. Synonimy to m.in. "pretensjonalny", "wyrafinowany" czy "teatralny

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Vectorinni napisał:

Choć przyznać trzeba, że pomimo podróbek, to są często bardzo dobre materiały.

Nie przeczę. Co do Moschino, kiedyś kupiłem t-shirt z tej marki, jak dobrze pamiętam - made in Turcja, nic specjalnego jakościowo.

"Marka Moschino jest włoska, założona w Mediolanie przez Franco Moschino, a jej produkty, w tym odzież (prêt-à-porter) i akcesoria, są tradycyjnie produkowane we Włoszech, co potwierdza napis "Made in Italy" na autentycznych wyrobach. Chociaż siedziba i korzenie marki są włoskie, to Moschino jest globalną luksusową marką, a produkcja może obejmować inne kraje, ale Made in Italy jest kluczowe dla jej tożsamości." - zapewne jest tak z wieloma markami. 

Co nie zmienia faktu, że jak chcesz, to kupisz oryginał. Zresztą, nie każda firma produkuje poza swoim krajem założenia, a tym bardziej w Chinach.

Osobiście odchodzę od kupowania chińskich produktów.

Edytowano przez Adi777
Napisano

Z ciekawości spoglądam kto jeździ chińczykami i stwierdzam że najczęściej ludzie 30-40 lat , być może biorą w najem na 2-3 lata by nie martwić się potem z odsprzedażą. Niekiedy w środku podobnie jak bmw audi czy merc , a w cenie pojazdów 2 seg niżej. 90-95% kupuje na "kredyt" tłumacząc że fajnie tak podatkowo czy inaczej pokazuje to jak zmieniło się w PL , wiele jdg i realnej biedy z brakiem gotówki na koncie 

Sam czekam na odbiór czegoś fajnego (nie chińskiego)