pairtick Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 13 godzin temu, il Dottore napisał: Nie rozumiem. Wątek jest o samochodach, tak? Czy chiński samochód to nie samochód? Jakiś inny? Gorszy? Gdzie tu offtop? SPAM, chiński SPAM. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 6 godzin temu, il Dottore napisał: Te gorsze jeszcze w Korei. Mi się Samsungi podobają, miałem S22 Ultra, wcześniej S10e, oba dobrze wspominam. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Mi się Samsungi podobają, miałem S22 Ultra, wcześniej S10e, oba dobrze wspominam. Żona uwielbia swoje Flipy, ma już kolejną generację. Ale każdy składany Chinol lepszy: lepszy procek, lepsze ekrany, baterie, prędkość ładowania a do tego lżejszy i cieńszy. Ale nie kupię jej Chinola bo Samsungi mam prawie za darmo z Vodafona na dwuletnią umowę. Więc co 2 lata biorę nowego Szajsunga dla żony. Przyznaję, że z generacji na generację Flip się poprawia. Natomiast flagowe Chinole kupuję dla siebie. 1 godzinę temu, pairtick napisał: SPAM Chętnie bym zrymował. Edytowano 21 godzin temu przez il Dottore Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 23 godziny temu, Adi777 napisał: Dlaczego? Wszystkie telefony produkuje się w Chinach? Pisząc odchodząc, miałem na myśli na tyle, na ile jest to możliwe, przecież wiadomo. No dobra, ale czy to oznacza, że z każdym produktem tej firmy i innych, jest tak jak piszesz? Wątpię. Co do telefonów, to nie kojarzę marki, która nie jest produkowana w Chinach lub jest po prostu chińskim pomysłem i wyrobem. Sam mam do czynienia z produktami, które są w 100% "Made in Italy". Także jeszcze coś tam zostało. Niestety tkwimy, jako Europa, po szyję w zależności od produkcji z Dalekiego Wschodu. Chiny zalewają nas towarami konsumpcyjnymi. Trzeba sobie to uzmysłowić i pogodzić, że Europa zostaje z tyłu i nic już tego nie odwróci. W pewnym momencie wybraliśmy drogę bardziej wyboistą. Zostało nam trochę technologii, ale i to z czasem kupią Chiny lub Indie. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 3 minuty temu, Highlander_now napisał: Co do telefonów, to nie kojarzę marki, która nie jest produkowana w Chinach lub jest po prostu chińskim pomysłem i wyrobem. Samsungi Ultra są produkowane w Chinach? A nie czasem w Korei? Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dnia 8.12.2025 o 02:49, il Dottore napisał: Wątek jest o samochodach, tak? Czy chiński samochód to nie samochód? Jakiś inny? Gorszy? Gdzie tu offtop? W tytule jest " nasze samochody". @il Dottore latasz Mercedesem😁 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Nowy75 napisał: W tytule jest " nasze samochody". @il Dottore latasz Mercedesem😁 OK ale Miecio to firma która się zwija. Natomiast o chińskich firmach warto dyskutować, ponieważ obecnie tak naprawdę to tylko one rozwijają się, proponują nowe technologie i interesujące nowe modele. Mercedes się rozkręci jeszcze, wierzę w to. Ale najpierw 100% akcji (lub przynajmniej pakiet większościowy) muszą mieć Chińczycy. Przecież Volvo jest w rękach chińskich i robi sensowne auta. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Li Auto - bardzo fajne samochody! Szkoda, że w PL ich nie ma. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @il Dottore Mercedesowi to najbardziej zaszkodzili unijni komisarze , którzy zmusili firmę do nadmiarowych inwestycji w elektryfikację i downsizing jednocześnie likwidując klasę średnią w Europie,czyli bazę klientów marki. Teraz jest zbyt drogi dla eurobiedaków i zbyt pospolity dla bogatych. Dokładamy do tego absurdalnie wysokie koszty serwisu i napraw i mamy gotowy przepis na klapę. Chiński inwestor wiele nie pomoże,bo kto niby to kupi? To ,co czasem obserwujemy teraz,to taki europejski bal na Titanicu. Fundamenty gospodarcze Europy są mocno przegniłe. Długo nie potańczymy jeśli nic się nie zmieni. 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 13 minut temu, Nowy75 napisał: @il Dottore Mercedesowi to najbardziej zaszkodzili unijni komisarze , którzy zmusili firmę do nadmiarowych inwestycji w elektryfikację i downsizing jednocześnie likwidując klasę średnią w Europie,czyli bazę klientów marki. Teraz jest zbyt drogi dla eurobiedaków i zbyt pospolity dla bogatych. Dokładamy do tego absurdalnie wysokie koszty serwisu i napraw i mamy gotowy przepis na klapę. Chiński inwestor wiele nie pomoże,bo kto niby to kupi? To ,co czasem obserwujemy teraz,to taki europejski bal na Titanicu. Fundamenty gospodarcze Europy są mocno przegniłe. Długo nie potańczymy jeśli nic się nie zmieni. Pełna zgoda. Ja tych zmian na horyzoncie nie widzę i to jest porażające. Będziemy niestety jako Europa musieli w to brnąć, a to tylko dlatego, że żaden polityk nie wyjdzie do ludzi i nie przyzna się: tak, popełniliśmy błąd, ale teraz go naprawimy i będzie jak dawniej...Nikt takiego sepuku nie popełni, więc będziemy dalej dryfować, bawiąc się w zbawców świata i oddając pole innym. Ja czarno widzę przyszłość Europy, zwłaszcza z tym syfem u boku, co to od wschodu się czai. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu @Vectorinni ten syf,paradoksalnie,to jak kubeł zimnej wody na zadufaną europejską gębę. Pytanie ,czy wystarczy do przebudzenia? No i szkoda zwykłych ludzi,którym rujnuje się życia w imię polityki. Odpisz, cytując
Recommended Posts