Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 minutę temu, Artur Brol napisał:

Pan pewnie z Pisu lub podobnej partii. 

Dr Tomasz Sommer, o ile mi wiadomo, do żadnej partii obecnie nie należy. Jest redaktorem naczelnym "Najwyższego Czasu". 

1 minutę temu, Grzesiek202 napisał:

Nakrętka przymocowana do butelki też nie zrujnowała mojego życia

Zawsze odrywam - w imię zasad. 

Natomiast doceniam mocowane nakrętki w samochodzie, bo dzięki temu już nie gubię podczas jazdy. :) 

Ale potem odrywam. I do skupu butelka zawsze bez korka. Korek do śmieci. W imię zasad. 

Napisano
1 minutę temu, Grzesiek202 napisał:

Dobrze, że na tym świecie są jeszcze ludzie z zasadami.

Jeżeli UE, zamiast koncentrować się na zaprowadzaniu wolności gospodarczej i osobistej, zajmuje się takimi bzdetami, to przypominają się słowa, które wypowiedział premier Słowacji Robert Fico:

"Jeśli Unia Europejska będzie dalej tak postępować, to zginie. A jeśli ma zginąć, to niech ginie!"

Napisano (edytowany)
50 minut temu, Artur Brol napisał:

jesli tak naprawde te butelki do lasu trafiaja, to wina ludzi, a nie rządzących.

Oczekujesz logiki od tego pana z filmiku? Nie ten adres. Ma być krótko, dosadnie i bez kontekstu. Czyli populistycznie. A reszta... Tak, "butelki wędrują do lasu". Najpierw wychodzą sobie same z twojego kosza na śmieci, a jak się tylko ściemni, to małymi grupkami, przebierając pospieszenie swoimi plastikowymi nóżkami, biegną w stronę lasu, aby zakopać się w leśnym runie. Ale po drodze ruch oporu nakrętek, czyli ludzie z zasadami, niektórych z nich jeszcze pozbawia korka. 

21 minut temu, il Dottore napisał:

Ten kumpel Putina wygrał demokratyczne wybory. 

Widocznie cała Słowacja to kumple Putina.

Zmartwię Cię, ale pomiędzy tymi dwoma zdaniami nie ma dysonansu. 

U nas jakimś cudem Braun jest posłem. Demokracja tak działa.

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
4 minuty temu, il Dottore napisał:

Ten kumpel Putina wygrał demokratyczne wybory. 

Widocznie cała Słowacja to kumple Putina.

To ze ktoś wybory wygrał,  nie znaczy ze to odpowiedni człowiek, by państwem rządzić. 

Więc to żaden argument😁

Nikt z kumpli Putina, nie przyzna sie do tego ze nim jest. Bo by nie został wybrany. To dopiero widac, patrząc na to co robi i co mówi.  Albo jak do Putinka z wizyta wpada, podaję mu rękę,  uśmiecha sie do niego...

Napisano

A co do segregacji śmieci, to mój sąsiad na długo przed wprowadzeniem tego obowiązku, tak sam z siebie , bez przymusu, zaczął segregować śmieci. 
Na te, które palił w dzień i na te ,które palił w nocy …..

heh , nie mogłem się powstrzymać 😀

Napisano

@terracan1929 wiele takich miejsc i somsiadów w Polsce, zwłaszcza na tych osiedlach,gdzie królują domki-kostki z czasów komuny. Jak się wybieram do teściowej wieczorem, powietrze mam jak na Śląsku za komuny. I rzadko czuć drewno lub węgiel w dymie. Ludzie tam mają ogródeczki , jabłoneczki,a dymek z komina z wilgocią do gruntu i potem babcia karmi wnusia marcheweczką...

Napisano
4 godziny temu, terracan1929 napisał:

mój sąsiad na długo przed wprowadzeniem tego obowiązku, tak sam z siebie , bez przymusu, zaczął segregować śmieci. 
Na te, które palił w dzień i na te ,które palił w nocy …..

I to jest słuszna koncepcja! :) Popieram somsiada!

Napisano
9 godzin temu, Artur Brol napisał:

Albo jak do Putinka z wizyta wpada, podaję mu rękę,  uśmiecha sie do niego...

No to zupełnie jak Trump. Przyzwyczajaj się. Nadchodzą czasy, że znaczenie w polityce będzie mieć wyłącznie czysta siła a nie jakieś tam ""wartości".

Dlatego do Putlera już ustawia się kolejka. Tylko patrzeć, jak i Tuska z Sikorskim w niej zobaczysz, bo tak im Niemcy i USA nakażą. 

Dopiero będzie mindfuck. :) 

Napisano

Niedoczekanie Putina. 

A pomaranczowego, wczesniej czy pozniej usuna z zajmowanego stanowiska. Czy to w wyborach czy inaczej.

Wszyscy zolnierze i obroncy wolnego swiata, obojetnie gdzie by nie spoczywali, przewracaja sie w grobach, widzac czym USA sie stalo.

Napisano
30 minut temu, il Dottore napisał:

Dlatego do Putlera już ustawia się kolejka.

A konkretnie, to kiedy wracasz do Polski?

32 minuty temu, il Dottore napisał:

Szczęśliwie, Ciebie to nie dotyczy - podobnie jak Brauna. Nigel Farage też nie ma z tym problemu.

Napisano
53 minuty temu, il Dottore napisał:

Irlandia. Wyspa rzezczywiście wiecznie zielona, bezpiecznie i daleko. Byłem tam ostatniego lata. Riverdance - przepiękny. W sumie cię rozumiem. Ale nie głosuj za tych, którzy tu zostali. 

Napisano
1 godzinę temu, Artur Brol napisał:

Wszyscy zolnierze i obroncy wolnego swiata, obojetnie gdzie by nie spoczywali, przewracaja sie w grobach,

Już nie ma Wolnego Świata. 

Witamy w nowej rzeczywistości. 

I nikt nie zapytał, jak nam się ona podoba. Jak zwykle. 

1 godzinę temu, pairtick napisał:

A konkretnie, to kiedy wracasz do Polski?

Liczę że za ok 4 lata. Zobaczymy. 

1 godzinę temu, pairtick napisał:

Szczęśliwie, Ciebie to nie dotyczy - podobnie jak Brauna. Nigel Farage też nie ma z tym problemu.

Ależ dotyczy! Ja rusofobię wyssałem z mlekiem matki i najchętniej bym poszedł za Napoleonem na Moskwę. :) 

Problem w tym, że Polska sama sobie nie poradzi a chętnych do takiej wyprawy brak. Wolą z Putlerem handlować. 

Mamy więc dwa wyjścia: 

1/ wierzgać przeciw ościeniowi z wiadomym skutkiem

2/ ustawić się grzecznie w kolejeczce do całowania kacapskiego tyłka. 

45 minut temu, Grzesiek202 napisał:

nie głosuj za tych, którzy tu zostali. 

Ależ głosuję! Bo zależy mi na przyszłości tegokraju. 

Dzięki mnie masz Pana Prezydenta Nawrockiego! :) Strach pomysleć co by było, gdyby zwalił się nam na łeb Rafauek. Mało to Polska przeżyła nieszczęść? :) 

Napisano
57 minut temu, Grzesiek202 napisał:

Irlandia. Wyspa rzezczywiście wiecznie zielona, bezpiecznie i daleko. Byłem tam ostatniego lata. Riverdance - przepiękny. W sumie cię rozumiem. Ale nie głosuj za tych, którzy tu zostali. 

Z tym że on właśnie znowu ucieka - żyć za niemieckie euro w Polsce.

18 minut temu, il Dottore napisał:

Ja rusofobię wyssałem z mlekiem matki i najchętniej bym poszedł za Napoleonem na Moskwę. :) 

Problem w tym, że Polska sama sobie nie poradzi a chętnych do takiej wyprawy brak. Wolą z Putlerem handlować. 

Mamy więc dwa wyjścia: 

1/ wierzgać przeciw ościeniowi z wiadomym skutkiem

2/ ustawić się grzecznie w kolejeczce do całowania kacapskiego tyłka. 

I gdzie ta Twoja rusofobia? Jprdl 🤦 

Tu masz gościa, który ogarnia temat. 

Napisano
Przed chwilą, pairtick napisał:

Który to został nielegalnie zaprzysiężony.

Zwisa mi to swobodnym leszczem. Ważne, że wetuje, przynajmniej te najbardziej szkodliwe uśmiechnięte ustawy. Przecież Rafauek by podpisywał cały ten syf jak leci i Poska stałaby się krajem niemożliwym do życia.