marcinmarcin Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 5 godzin temu, pairtick napisał: A później będzie płacz, że roboty w Polsce nie ma, bo Niemiec zamknął fabryki podzespołów. Sami nas roboty pozbawia. Pociągi nasze be, teraz za wolne. Porty oddajmy, na odrze park zróbmy Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) No, niestety @il Dottore ma chyba racje. Zrobil sie z tej Europy, moze nie skansen, ale cos na ksztalt domu starcow. Wszystko koncerny przeniosly do innych panstw, kontynentow, gdzie mniej placa pracownikom niz w EU. Tylko jakos zapomnieli to w cenach pokazac. Bo te wciaz za wszystko sa wysokie, obojetnie kto je wyprodukowal. Teraz EU to prawie tylko klient, konsument. To sie dobrze nie skonczy. Ja bym, bedac w rzadzie, obojetnie ktorego panstwa, powiedzial do tych chciwych koncernow tylko tyle, przenosisz produkcje, bo tutaj zysk ktory masz to za malo, ok, albo placisz wiekszy podatek albo tracisz rynek. Tak powinno to od poczatku byc zorganizowane. Teraz troche za pozno, wszystko prawie przeniesione. Wolny rynek, wolnym rynkiem, ale jak to ze wszystkim bywa, ludzie potrafia wszystko zepsuc lub w cos zlego obrocic. Chciwosc tym swiatem zawsze rzadzila, ale ostatnie, moze dwie dekady to juz poszlo za daleko. Edytowano 4 godziny temu przez Artur Brol Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 33 minuty temu, Artur Brol napisał: Chciwosc tym swiatem zawsze rzadzila, ale ostatnie, moze dwie dekady to juz poszlo za daleko. Amen! Jedyne czego nie należy przenosić do Europy to poseł Sterczewski. Niech już w tym Izraelu sobie zostanie! MSZ powinien wysłać notę Bibiemu, że każdą próbę zwrotu Sterczewskiego Polska potraktuje jako krok wrogi. Odpisz, cytując
sonique Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Polityczno ideologiczny ton szkodzi moim zdaniem temu wątkowi. Będzie zatem tylko o samochodach. Miałem możliwość przejechać łącznie prawie 500 kilometrów nowym BMW X3 20d xDrive. Auto ma same zalety i jedną sporą wadę - a nie jest nią wcale cena…;) Obcując z nowym X3 rozkoszujemy się klasą premium - co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości. Bronią się materiały i wykonanie. Bardzo dobry projekt plastyczny wnętrza i moim zdaniem rewelacyjnie narysowana sylwetka. Pierwsza X3-ka, która mi się naprawdę podoba. Fani SUV-ów będą zadowoleni. A ta jedna jedyna wada? Prowadzenie. W skali 1-10 maksymalnie 3. Tutaj spotkał mnie ogromny zawód bo spodziewałem się czegoś więcej po samochodzie BMW, które słyną z rewelacyjnych właściwości jezdnych. Muszę przyznać, że nawet używana w rodzinie KIA Sportage GT-line na niskoprofilowych 19-kach prowadzi się o oczko lepiej (chociaż wciąż słabo). No nie przekonam się do tych rozbujanych konstrukcji i jeżeli BMW nie może / nie potrafi skonstruować SUVa jeżdżącego w stylu, do którego nas motoryzacja przyzwyczaiła już dawno temu - to chyba nikomu nie uda się już tego dokonać. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, il Dottore napisał: Ty naprawdę nie rozumiesz, że mieszkasz w technologicznym skansenie? Ale ja nie mieszkam w Duplinie (przez b) 😁 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 25 minut temu, sonique napisał: Polityczno ideologiczny ton szkodzi moim zdaniem temu wątkowi. Będzie zatem tylko o samochodach. Miałem możliwość przejechać łącznie prawie 500 kilometrów nowym BMW X3 20d xDrive. Auto ma same zalety i jedną sporą wadę - a nie jest nią wcale cena…;) Sonique-masz rację, niestety kilka osób zdecydowanie zbyt często pozwala sobie na polityczne wkręty w przeróżnych wątkach😡 Co do wady-spodziewałem się że to będą "zęby bobra" więc zaskoczyłeś mnie. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 54 minuty temu, pairtick napisał: Ale ja nie mieszkam w Duplinie I Bogu dziękuj! 😄 Odpisz, cytując
sonique Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 50 minut temu, RoRo napisał: Co do wady-spodziewałem się że to będą "zęby bobra" więc zaskoczyłeś mnie. Kiedyś, a dokładnie podczas targów Automechanika we Frankfurcie na początku lat 2000, zupełnie przypadkiem i prawdę mówiąc niezasłużenie, znalazłem się przy jednym stoliku z jednym z designerów Volkswagena. Na pytanie “Gdy rysujesz samochód dzisiaj a on trafia jako gotowy produkt dopiero za kilka ładnych lat do salonów - skąd wiesz co się będzie wtedy ludzom podobało?” - odpowiedział mniej więcej tak: “Nie bardzo się tym interesuję bo to ja decyduję co się ludziom będzie wtedy podobało”. 🙂 Konkludując, po pierwszym szoku, który już od kilku lat za mną, uważam, że „zęby bobra” są rewelacyjne! A szczególnie w serii 4 😉 Edytowano 1 godzinę temu przez sonique Odpisz, cytując
Recommended Posts