soberowy Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Dobra pooglądałem tabelki, wykresy itp, nic mi to nie mówi. Mógłbyś w skrócie napisać co wynika z tych pomiarów ? Pytam ponieważ zastanawiam się nad kupnem tego urządzenia w wersji plus. Dlaczego plus? Podoba mi się zastosowanie przetwornika cyfrowo analogowego, który może okazać się ciekawszy od tego, który mam wbudowany w Rotelu A14 mk2. Drugim powodem jest chęć zaoszczędzenia na opłatach za volumio co miesiąc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Jeśli to będzie po prostu wersja pro z lepszym dac to będzie to świetny wybór( zwlaszcza jesli roznica w cenie to bedzie te 20-30 euro ;)), sam posiadam wiim pro i uważam, że jest to świetne urządzenie w tej cenie gdzie jedyny minus dla mnie to ten wbudowany średniej jakości DAC. Wiima pro zmienię tylko wtedy jak straci wsparcie lub pojawi się wersja z ekranem jak eversolo 😜 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 A ktokolwiek z forumowiczów porównywał Wiim do Raspberry Pi lub innego urządzenia jako streamer z wyjściem cyfrowym ? Kolejna rzecz czy wnosi cokolwiek w tym urządzeniu ( Wiim ) zasilacz liniowy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 9 godzin temu, soberowy napisał: Dobra pooglądałem tabelki, wykresy itp, nic mi to nie mówi. Mógłbyś w skrócie napisać co wynika z tych pomiarów ? Pytam ponieważ zastanawiam się nad kupnem tego urządzenia w wersji plus. Dlaczego plus? Podoba mi się zastosowanie przetwornika cyfrowo analogowego, który może okazać się ciekawszy od tego, który mam wbudowany w Rotelu A14 mk2. Drugim powodem jest chęć zaoszczędzenia na opłatach za volumio co miesiąc W skrocie wynika tyle, ze ma o wiele bardziej dopracowana sekcje analogowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 lipca 2023 12 godzin temu, Michał Gałązka napisał: Wiima pro zmienię tylko wtedy jak straci wsparcie lub pojawi się wersja z ekranem jak eversolo 😜 I duzo lepszym DAC. Wtedy to zrobi znowu robote. 9 godzin temu, soberowy napisał: A ktokolwiek z forumowiczów porównywał Wiim do Raspberry Pi lub innego urządzenia jako streamer z wyjściem cyfrowym ? Ja. Do Malinki 3 z Allo Digione 1.2 Wiim mini. Malinka gra dużo lepiej. Teraz są 4 już dostępne kupuje dla wyjścia USB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2023 "jako streamer z wyjściem cyfrowym" "Malinka gra dużo lepiej" Taaaaa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 25 lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 lipca 2023 Piotrek poza obsługą gęstych plików, które mnie nie interesują jaką przewagę ma usbridge nad digione? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2023 13 godzin temu, soberowy napisał: A ktokolwiek z forumowiczów porównywał Wiim do Raspberry Pi lub innego urządzenia jako streamer z wyjściem cyfrowym ? Rozmaite. Jak wyjscie bylo bit-perfect jak w WiiMach i odbiornik byl w stanie taka sciezka podazac, to roznic w streamie nie ma zadnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 lipca 2023 23 godziny temu, soberowy napisał: Piotrek poza obsługą gęstych plików, które mnie nie interesują jaką przewagę ma usbridge nad digione? nie miałem USBridge. Miałem malinke gołą 3 z wyjsciem USB seryjnym i potem Allo Digione. To z Allo grało lepiej. Podobno 4 jest znacznie lepsza na wyjsciu USB. Wiec do niej sięteraz przymierzam. N/ie zgadzam się z tym że każdy transport gra tak samo. ale to już zostawmy. Bo rozmowy o tym są za kazdym razem i to kompletnie nic nie wnosi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2023 (edytowany) 28 minut temu, Piotr Sonido napisał: N/ie zgadzam się z tym że każdy transport gra tak samo. Ja tez nie. Ani z bezpodstawnymi stwierdzeniami w tejze kwestii. 28 minut temu, Piotr Sonido napisał: ale to już zostawmy. Bo rozmowy o tym są za kazdym razem i to kompletnie nic nie wnosi. A szkoda. Dla ciekawych: Audio test sound source provided by: (C) Maestro Tacky (https://globalaudio.info/page-2358/) オーディオテスト音源提供:(C)マエストロTacky(https://globalaudio.info/page-2358/) https://drive.google.com/drive/folders/13jq1UrfJDCqepKuvSDHHYwGOkhaERjQ6 W kazdym przypadku wyjscie analogowe. 2 WiiMy, 1 DAC, wsrod nich Pro Plus. Edytowano 26 lipca 2023 przez Mariusz Kopacki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 lipca 2023 Udostępnij Napisano 26 lipca 2023 1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał: W kazdym przypadku wyjscie analogowe. 2 WiiMy, 1 DAC, wsrod nich Pro Plus. Podłączyłem wstępnie tylko słuchawki do komputera ale szczerze mówiąc to nie są duże różnice. Wydaje mi się ,że X to Wiim bez plusa ale nic bym sobie za to nie dał uciąć. Skąd może wynikać różnica w rozmiarze pliku y ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2023 Z jakiejs tam podatnosci na kompresje przy flac, nie znam szczegolow algorytmow. Wersje nieskompresowane sa bardzo zblizone, roznica w dlugosci nieznaczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 lipca 2023 To teraz zróbmy test MP320 i FLAC Znowu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2023 Tylko czemu piszesz o tym tu, a nie w watku poswieconym mp3 vs flac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 27 lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 lipca 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: To teraz zróbmy test MP320 i FLAC Polecam ten zrobić. Moim zdaniem nie jest wcale łatwy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2023 Odrobine inna procedura zgrywania tego samego materialu dla tych samych 3 urzadzen, co poprzednio. Lepiej wyrownane do siebie, co ulatwia np. ABX. https://drive.google.com/drive/folders/1VTlBbg82WhuirgbKI47eNR_ucIAiDbpy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 lipca 2023 22 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Tylko czemu piszesz o tym tu, a nie w watku poswieconym mp3 vs flac? A ktoś tam zagląda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 31 lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 Moze więcej o tytułowym urządzeniu a mniej o audio voodoo Na forum ASR padła informacja, że od 6 sierpnia pojawi się w sprzedaży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 lipca 2023 A co chcialbys wiedziec? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 @Mariusz Kopacki czy na Twoje ucho słychać wyraźną różnice między Pro a Pro+ na analogu ? Pojawił się właśnie na Amazonie w fajnej cenie i chyba bym kupił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 Trudne pytanie. Jestem w stanie wytypowac poprawnie w ABX, ale nie korzystam na co dzien z wyjsc analogowych w WiiMach. Na moje ucho roznicy wyrazna bym nie nazwal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 (edytowany) Dnia 24.07.2023 o 21:39, soberowy napisał: A ktokolwiek z forumowiczów porównywał Wiim do Raspberry Pi lub innego urządzenia jako streamer z wyjściem cyfrowym Ja też porównywałem (Wiim Mini) do DigiOne SIgnature. Dzień do nocy. Oczywiście Wiim jako transport. Różnica w każdym aspekcie. I nie daj się wkręcić w dyskusję, że bit perfect, że zera i jedynki i te wszystkie pisane przez botów argumenty. Zaufaj praktyce, ludzkim uszom, a nie Amirowcom. Dwóch ludzi, którzy robili bezpośrednie porównanie mówi że jest wyraźna, słyszalna różnica. Trzeci jest przypominam sobie Tomek4446, też porównywał malinkę do Wiima, dokładnie te same wnioski co ja i Piotr. Zeby była jasność, bo trochę chaotycznie napisałem, to Malinka wygrywa brzmieniowo oczywiście. Edytowano 2 sierpnia 2023 przez Wito76 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 W szczegolnosci zaufaj tym, ktorzy o cyfrowym audio maja pojecie mierne, delikatnie rzecz ujmujac. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 Masz prawo do swojego (teoretycznego) zdania a my mamy prawo do swojego (praktycznego, odsłuchanego). To sobie podyskutuj np z Muzgiem, facet raczej nie ma miernego pojęcia i szybko wyjaśni ci, jako teoretyk i wybitny praktyk jednocześnie, jak bardzo się mylisz, jak bardzo różnią się brzmieniowo transporty i ile rzeczy na to wpływa. Szczerze, nie chce mi się, kiedyś mi się chciało z tobą dyskutować i nawet to robiłem przecież, ale już dawno temu uznałem, że szkoda nafty. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 2 minuty temu, Wito76 napisał: Masz prawo do swojego (teoretycznego) zdania a my mamy prawo do swojego (praktycznego, odsłuchanego). To sobie podyskutuj np z Muzgiem, facet raczej nie ma miernego pojęcia i szybko wyjaśni ci, jako teoretyk i wybitny praktyk jednocześnie Konrad ma też niewąskie pojęcie o pomiarach, a przyrządy pomiarowe jakich używa, to nie popierdólki z pasywnymi sondami w cenie 3tys zł, jak niektóre tanie oscyloskopy i inne multimetry. Pisał o tym na AS, na innym zamkniętym ma też fajny temat, zresztą popełnił niezly DAC, była chyba recenzja w jakimś audio czasopiśmie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts