Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Tu by mi tez moje RCA nie weszły :/

Póki co to tylko grafika więc nie ma co sądzić na 100%. Wiim Pro Plus wydaje się radzić sobie nieźle z takimi wtyczkami a zakładam ,że wzmacniacz będzie większy. Mnie bardziej by martwiła wentylacja tam bo zasilacz będzie w obudowie.  Już kiedyś Harman Kardon Citation AMP przedwcześnie zakończył karierę przez to,  pomimo,że zapowiadał się świetnie.

wiim-pro-plus-1.jpeg

Napisano (edytowany)

Poza tym gniazda w "WiiM Amp" nie sa tu wpuszczane jak w Pro / Pro Plus. Amp ma miec bodajze 19 cm szerokosci, jesli dobrze zapamietalem.

13 minut temu, Tomasz S. napisał:

Mnie bardziej by martwiła wentylacja tam bo zasilacz będzie w obudowie.

Aluminiowa obudowa. IOM wrzuca hypexy do obudow o szerokosci 21,5 cm.

Edytowano przez ProjectPi
Napisano

Poki co nie wiadomo. Nawet nie podejmuje sie zgadywac, nie mam rozeznania, podobno jednak nie ma to byc chip z budzetowych klas D. No ale hypex czy inne purifi przeciez tez nie.

Z drugiej strony Powernode jest na UcD, wiec jesli da sie to zrobic w polowie ceny Powernode, to kto wie, moze jednak hypex bylby mozliwy.

Napisano

Witam!

Mam pytanie do użytkowników wiimów, pro, ewentualnie pro plus... Czy w tych urządzeniach jest możliwość wejścia kanałem cyfrowym spdif i wyjścia analogiem rca? oraz wejścia po analogu a wyjścia cyfrowo? Czy tylko analog->analog, cyfra->cyfra?  Z uwagi na ograniczoną liczbę wejść, wyjść zastanawiałem się nad podłączeniem cd po optyku a wyjścia z wima po analogu.... 

Napisano
2 godziny temu, Electromic napisał:

Witam!

Mam pytanie do użytkowników wiimów, pro, ewentualnie pro plus... Czy w tych urządzeniach jest możliwość wejścia kanałem cyfrowym spdif i wyjścia analogiem rca? oraz wejścia po analogu a wyjścia cyfrowo? Czy tylko analog->analog, cyfra->cyfra?  Z uwagi na ograniczoną liczbę wejść, wyjść zastanawiałem się nad podłączeniem cd po optyku a wyjścia z wima po analogu.... 

Kazda kombinacja mozliwa, bo analog od razu idzie do przetwornika AD. Analog - analog to w istocie analog - ADC - DAC - analog.

• 5 months later...
Napisano (edytowany)

Trochę wam przerwie dyskusje,ale ja tylko na chwilę bo widzę że tu są dobrzy fachowcy .To tak sobie pomyślałem wiem i przepraszam z góry że pytanie nie o tym wątku o akustyce też się zapytam. Chodzi mi o odwarzacz cd denon 1450ar i odwarzacz sieciowy wiim pro plus. Dlaczego odwarzacz wiim pro plus, gra wyraźnie ciszej niż może i  mniej dynamiczniej od Denona ,a też łączę go po rca cinch?.A o akustykę jeśli chodzi jaką chłonność ma korek o grubości 5cmm.Czy można go zastosować jako pułapka basowa na niskie częstotliwości?.

Korek drzewny typu panel?

Edytowano przez Radek Kostrzewski
Napisano
3 godziny temu, Radek Kostrzewski napisał:

Trochę wam przerwie dyskusje,ale ja tylko na chwilę bo widzę że tu są dobrzy fachowcy .To tak sobie pomyślałem wiem i przepraszam z góry że pytanie nie o tym wątku o akustyce też się zapytam. Chodzi mi o odwarzacz cd denon 1450ar i odwarzacz sieciowy wiim pro plus. Dlaczego odwarzacz wiim pro plus, gra wyraźnie ciszej niż może i  mniej dynamiczniej od Denona ,a też łączę go po rca cinch?.A o akustykę jeśli chodzi jaką chłonność ma korek o grubości 5cmm.Czy można go zastosować jako pułapka basowa na niskie częstotliwości?.

Korek drzewny typu panel?

Sprawdz dokładnie czy masz na pewno ustawiona pełna głośność na Wiim Pro+. Jeżeli tak to pewnie daje niższe napięcie na wyjściu RCA i dlatego masz takie odczucia. Jak chcesz skutecznie walczyć z basem to albo strojona pułapka basowa (rezonator helmholtza) lub/i korekcja cyfrowa.

Napisano

Poczekaj 

Daj ludziom z roboty wrócić

19 godzin temu, Radek Kostrzewski napisał:

Dlaczego odwarzacz wiim pro plus, gra wyraźnie ciszej niż może i  mniej dynamiczniej od Denona

Dlaczego nie pytasz w wątku o wiim pro?

Sprawdzałeś to?

Screenshot_20240228_153355_WiiM Home.jpg

Napisano
3 godziny temu, Radek Kostrzewski napisał:

Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie ,czy warto coś tu zgrzebac w odtwarzaczu sieciowym lub innymi ustawieniami (może coś na aplikacji smartfona coś można zmienić typu zresetuj wi-fi itd)Jeśli nic się nie da to spadam i przepraszam za zasmiecanie tematu.

Prośba do Admina o przerzucenie tego do nowego wątku , bo nie ma to nic wspólnego z tematem.

To kwestia ustawień. Możliwe że masz teraz 0.5V zamiast 2V. Powinno Ci to dać 12dB po zmianie.

The WiiM Pro also comes with four selectable (fixed) output levels.

2Vrms : -88.8dB THD+N
1Vrms : -92.8dB THD+N
800mV : -93.1dB THD+N
500mV : -93.2dB THD+N