Tomasz S. Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 dopiero jedna premiera miała miejsce a już ptaszki ćwierkają o tym,że na koniec roku będzie kolejna 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Ano, a i możliwe, że niejedyna w tym roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2023 Pro Plus 239 EUR: https://www.amazon.de/dp/B0CC2HWC7N 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 Tu by mi tez moje RCA nie weszły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 Pomimo powiekszenia przestrzeni? Nie wiem, po co wtyczki takiej grubosci, ale de gustibus i inne pomysly branzy, by "uargumentowac" cene. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 24 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Tu by mi tez moje RCA nie weszły Póki co to tylko grafika więc nie ma co sądzić na 100%. Wiim Pro Plus wydaje się radzić sobie nieźle z takimi wtyczkami a zakładam ,że wzmacniacz będzie większy. Mnie bardziej by martwiła wentylacja tam bo zasilacz będzie w obudowie. Już kiedyś Harman Kardon Citation AMP przedwcześnie zakończył karierę przez to, pomimo,że zapowiadał się świetnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 (edytowany) Poza tym gniazda w "WiiM Amp" nie sa tu wpuszczane jak w Pro / Pro Plus. Amp ma miec bodajze 19 cm szerokosci, jesli dobrze zapamietalem. 13 minut temu, Tomasz S. napisał: Mnie bardziej by martwiła wentylacja tam bo zasilacz będzie w obudowie. Aluminiowa obudowa. IOM wrzuca hypexy do obudow o szerokosci 21,5 cm. Edytowano 24 sierpnia 2023 przez ProjectPi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 24 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 @ProjectPi czyli też obudowa jako heat-sink. To może się udać. Są może jakieś przecieki co będzie w środku ? Obstawiam 3255 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 Poki co nie wiadomo. Nawet nie podejmuje sie zgadywac, nie mam rozeznania, podobno jednak nie ma to byc chip z budzetowych klas D. No ale hypex czy inne purifi przeciez tez nie. Z drugiej strony Powernode jest na UcD, wiec jesli da sie to zrobic w polowie ceny Powernode, to kto wie, moze jednak hypex bylby mozliwy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 Zobaczymy jak będzie finalny look. ale z tych obecnych no ciezko będzie. A widziałem już w postach wcześniej o poprzednich Wiimach że niektórzy musieli skrobać obudowę zeby RCA weszły. Swoje mam od wielu lat nie zmieniał bym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 Urzadzenie jest w sprzedazy, wiec "finalny look" jest znany. Tyle, ze trzeba sobie poszukac w internecie, co zdaje sie calkiem trudne jest, przynajmniej dla niektorych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 No ja podziękuję. Ale wątek będę śledził bo urządzenie wygląda na spoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 Wczoraj dostałem sygnał, ze mogę kupić na Audiophonics za 249 Euro. Ciekawe czy u nas będzie juz dostępny w przyszlym tygodniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 My dostajemy przeważnie nieco później. Ale spokojnie. Dla wszystkich wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electromic Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 Witam! Mam pytanie do użytkowników wiimów, pro, ewentualnie pro plus... Czy w tych urządzeniach jest możliwość wejścia kanałem cyfrowym spdif i wyjścia analogiem rca? oraz wejścia po analogu a wyjścia cyfrowo? Czy tylko analog->analog, cyfra->cyfra? Z uwagi na ograniczoną liczbę wejść, wyjść zastanawiałem się nad podłączeniem cd po optyku a wyjścia z wima po analogu.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 (edytowany) Można. Testowałem to u siebie na WiiM Pro. Edytowano 26 sierpnia 2023 przez Chmarski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 2 godziny temu, Electromic napisał: Witam! Mam pytanie do użytkowników wiimów, pro, ewentualnie pro plus... Czy w tych urządzeniach jest możliwość wejścia kanałem cyfrowym spdif i wyjścia analogiem rca? oraz wejścia po analogu a wyjścia cyfrowo? Czy tylko analog->analog, cyfra->cyfra? Z uwagi na ograniczoną liczbę wejść, wyjść zastanawiałem się nad podłączeniem cd po optyku a wyjścia z wima po analogu.... Kazda kombinacja mozliwa, bo analog od razu idzie do przetwornika AD. Analog - analog to w istocie analog - ADC - DAC - analog. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electromic Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 Dzięki za informacje 🙂Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 Czyli wejście analogowe przechodzi najpierw przez konwerter AD a później DA żeby wyjść analogiem znowu? Jesteście pewni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego (edytowany) Trochę wam przerwie dyskusje,ale ja tylko na chwilę bo widzę że tu są dobrzy fachowcy .To tak sobie pomyślałem wiem i przepraszam z góry że pytanie nie o tym wątku o akustyce też się zapytam. Chodzi mi o odwarzacz cd denon 1450ar i odwarzacz sieciowy wiim pro plus. Dlaczego odwarzacz wiim pro plus, gra wyraźnie ciszej niż może i mniej dynamiczniej od Denona ,a też łączę go po rca cinch?.A o akustykę jeśli chodzi jaką chłonność ma korek o grubości 5cmm.Czy można go zastosować jako pułapka basowa na niskie częstotliwości?. Korek drzewny typu panel? Edytowano 27 lutego przez Radek Kostrzewski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom.O Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego 3 godziny temu, Radek Kostrzewski napisał: Trochę wam przerwie dyskusje,ale ja tylko na chwilę bo widzę że tu są dobrzy fachowcy .To tak sobie pomyślałem wiem i przepraszam z góry że pytanie nie o tym wątku o akustyce też się zapytam. Chodzi mi o odwarzacz cd denon 1450ar i odwarzacz sieciowy wiim pro plus. Dlaczego odwarzacz wiim pro plus, gra wyraźnie ciszej niż może i mniej dynamiczniej od Denona ,a też łączę go po rca cinch?.A o akustykę jeśli chodzi jaką chłonność ma korek o grubości 5cmm.Czy można go zastosować jako pułapka basowa na niskie częstotliwości?. Korek drzewny typu panel? Sprawdz dokładnie czy masz na pewno ustawiona pełna głośność na Wiim Pro+. Jeżeli tak to pewnie daje niższe napięcie na wyjściu RCA i dlatego masz takie odczucia. Jak chcesz skutecznie walczyć z basem to albo strojona pułapka basowa (rezonator helmholtza) lub/i korekcja cyfrowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego Raczej napięcie na rca.Czy da się coś z tym zrobić aby podnieść to napięcie na rca? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie ,czy warto coś tu zgrzebac w odtwarzaczu sieciowym lub innymi ustawieniami (może coś na aplikacji smartfona coś można zmienić typu zresetuj wi-fi itd)Jeśli nic się nie da to spadam i przepraszam za zasmiecanie tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego Poczekaj Daj ludziom z roboty wrócić 19 godzin temu, Radek Kostrzewski napisał: Dlaczego odwarzacz wiim pro plus, gra wyraźnie ciszej niż może i mniej dynamiczniej od Denona Dlaczego nie pytasz w wątku o wiim pro? Sprawdzałeś to? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom.O Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 3 godziny temu, Radek Kostrzewski napisał: Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie ,czy warto coś tu zgrzebac w odtwarzaczu sieciowym lub innymi ustawieniami (może coś na aplikacji smartfona coś można zmienić typu zresetuj wi-fi itd)Jeśli nic się nie da to spadam i przepraszam za zasmiecanie tematu. Prośba do Admina o przerzucenie tego do nowego wątku , bo nie ma to nic wspólnego z tematem. To kwestia ustawień. Możliwe że masz teraz 0.5V zamiast 2V. Powinno Ci to dać 12dB po zmianie. The WiiM Pro also comes with four selectable (fixed) output levels. 2Vrms : -88.8dB THD+N 1Vrms : -92.8dB THD+N 800mV : -93.1dB THD+N 500mV : -93.2dB THD+N Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts