ufo27 Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 22 minuty temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Ja mam horny i problemów 0 Jak robiłeś upgrade zwrotnic to warto było wymienić górę na jakiegoś bms albo beyma bądź coś z celestiona. Co więcej nie Zamienię hornów na nic innego. Co najwyżej na większe horny. Chcialem kiedys wymienic na zwykly glosnik z miekka kopułka ale nie wiem czy warto jeszcze cos modzic.Albo z rf7 mk3 zalozyc. A dodam jeszcze ze zwrotnic nie robilem sam tylko zlecilem to wiec w tej cenie jest tez sama usluga nie wiem ile same czesci sa warte jak ktos ogarania to fotki wrzucam. Dobre horny podobno graja zajebiscie te w klipsch podobno tez sa calkiem dobre moze to kwestia strojenia albo jeszcze cos ze zwrotnica nie do konca pyklo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Na żaden głośnik z miękka kopułką. W falowodzie ma być głośnik kompresyjny. Ciężko stwierdzić czy coś robić więcej. Wymiana głośnika to strojenie na nowo i nowa zwrotnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Widzę że wielu osobom przypadł do gustu ten temat tylko że sam zainteresowany @Kam2 chyba zrezygnował z poszukiwania wzmacniacza?! Ostatnie logowanie w lipcu 2023r... 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 9 minut temu, ufo27 napisał: Chcialem kiedys wymienic na zwykly glosnik z miekka kopułka ale nie wiem czy warto jeszcze cos modzic.Albo z rf7 mk3 zalozyc. A dodam jeszcze ze zwrotnic nie robilem sam tylko zlecilem to wiec w tej cenie jest tez sama usluga nie wiem ile same czesci sa warte jak ktos ogarania to fotki wrzucam. Dobre horny podobno graja zajebiscie te w klipsch podobno tez sa calkiem dobre moze to kwestia strojenia albo jeszcze cos ze zwrotnica nie do konca pyklo Ja ma tego i bardzo sobie cenię. Tylko ze to coloxial. https://www.ceneo.pl/85288732?srsltid=AfmBOool43JhDFsf2UnHUJ62E9JnYu12ZcAK8g3XXBRMdB6JZ0VpBhdI#tab=spec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 5 minut temu, RLC2 napisał: Widzę że wielu osobom przypadł do gustu ten temat tylko że sam zainteresowany @Kam2 chyba zrezygnował z poszukiwania wzmacniacza?! Ostatnie logowanie w lipcu 2023r... Dokładniej to w lipcu 2024 roku 😉 Jak widać temat jest ciekawy i nie przeszkadza, że autor ostatnio logował się 3 miesiące temu (poza tym-może czytać bez logowania się). Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 52 minuty temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Ja mam horny i problemów 0 Jak robiłeś upgrade zwrotnic to warto było wymienić górę na jakiegoś bms albo beyma bądź coś z celestiona. Co więcej nie Zamienię hornów na nic innego. Co najwyżej na większe horny. Ryzykowne to. Tak jak wymiana elementów zwrotnicy np. Kondensatory na te same wartości, ale lepszej jakości i z niższą tolerancja jak polipropyleny lub cewki rdzeniowe na powietrzne też tej samej wartości i rezystory na jakieś niskoszumne z niższą tolerancja jest zrozumiałe. Tak podmiana wysokotonowca lub innego głośnika na jakiś przypadkowy, bo może taki miec inny zakres częstotliwości, inny przebieg impedancji, to już ryzyko. Taka zwrotnica jest po to, by dopasować i dobrze zszyć częstotliwości podziału zastosowanych głośników i wstawianie innych przypadkowych może się rozjechać parametrycznie z taką zwrotnicą. 27 minut temu, ufo27 napisał: Chcialem kiedys wymienic na zwykly glosnik z miekka kopułka ale nie wiem czy warto jeszcze cos modzic.Albo z rf7 mk3 zalozyc. Patrz wpis wyżej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Jak dobrze że ja już mam za sobą te całe akcje z niezadowoleniem poszukiwaniami itd. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 3 minuty temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Jak dobrze że ja już mam za sobą te całe akcje z niezadowoleniem poszukiwaniami itd. Zazdroszcze 🥺 glowa spokojna nic tylko delektowac sie muzyka !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października (edytowany) 6 minut temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Jak dobrze że ja już mam za sobą te całe akcje z niezadowoleniem poszukiwaniami itd. Od dawna tak masz? bo ja też od kilku już lat, nie tykam nie ruszam i tego...😉 A nie, sorry w tym roku wleciał nowy sluchawkowiec i kolejna para słuchawek. Ale tego nie liczę 😆 Edytowano 23 października przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 22 minuty temu, DiBatonio napisał: Ryzykowne to. Tak jak wymiana elementów zwrotnicy np. Kondensatory na te same wartości, ale lepszej jakości i z niższą tolerancja jak polipropyleny lub cewki rdzeniowe na powietrzne też tej samej wartości i rezystory na jakieś niskoszumne z niższą tolerancja jest zrozumiałe. Tak podmiana wysokotonowca lub innego głośnika na jakiś przypadkowy, bo może taki miec inny zakres częstotliwości, inny przebieg impedancji, to już ryzyko. Taka zwrotnica jest po to, by dopasować i dobrze zszyć częstotliwości podziału zastosowanych głośników i wstawianie innych przypadkowych może się rozjechać parametrycznie z taką zwrotnicą. Patrz wpis wyżej. Tak raczej odpuszczam juz jakies mody i kupie inne kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Od dawna tak masz? bo ja też od kilku już lat, nie tykam nie ruszam i tego...😉 A nie, sorry w tym roku wleciał nowy sluchawkowiec i kolejna para słuchawek. Ale tego nie liczę 😆 Coś tam ulepszam ale kierunek jest ten sam. Horn horn i jeszcze raz horn. No i duży głośnik basowy a no tak i dużo mocy. 4 minuty temu, ufo27 napisał: Tak raczej odpuszczam juz jakies mody i kupie inne kolumny. Daj szanse innym hornom Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 2 minuty temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Coś tam ulepszam ale kierunek jest ten sam. Horn horn i jeszcze raz horn. No i duży głośnik basowy a no tak i dużo mocy. Daj szanse innym hornom Tylko to zas dlubanie przy zwrotnicy....jakby jeszcze szlo tylko podmienic same horny to moglbym to zrobic.... https://reconingspeakers.com/products-page/klipsch-rf-7-iii-high-frequency-compression-driver-1064793-k-175-ti/ Kiedys te chcialem kupic i dac wieksza tube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Na tym filmie słuchając na słuchawkach test to dźwięk unitry bardzo mi się podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października 12 godzin temu, ufo27 napisał: tylko zlecilem to Wilk? 12 godzin temu, RLC2 napisał: Widzę że wielu osobom przypadł do gustu ten temat tylko że sam zainteresowany @Kam2 chyba zrezygnował z poszukiwania wzmacniacza?! Ostatnie logowanie w lipcu 2023r... 2024 Właśnie. Wyjątkowo dużo zrzesza fanów Wygląda jakby się nie dało do tych kolumn dobrac wzmacniacza 54 minuty temu, S!N! napisał: Na tym filmie słuchając na słuchawkach test to dźwięk unitry bardzo mi się podoba. Na AVS posłuchaj. Może to jest Twoje brzmienie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Wilk? 2024 Właśnie. Wyjątkowo dużo zrzesza fanów Wygląda jakby się nie dało do tych kolumn dobrac wzmacniacza Na AVS posłuchaj. Może to jest Twoje brzmienie. Widzę że nie tylko ja do wilka mam uprzedzenia. Paweł to jeszcze przynajmniej kulturalny jest bo ten z siemianowic to kawał..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października 2 godziny temu, S!N! napisał: Na tym filmie słuchając na słuchawkach test to dźwięk unitry bardzo mi się podoba. No tez sluchalem tego testu i nie spodziewalem sie ze unitra tak fajnie zagra. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Wilk? Tak ale chcialbym nadmienic ze dawalem jeszcze z samego poczatku jak zaczynal kariere moze wtedy sie jeszcze staral. Wiem ze teraz opinie sa mieszane i odwala jakies maniany....a sa tu jacys poszkodowani po wilku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października (edytowany) Dnia 23.10.2024 o 07:21, Piotr Sonido napisał: No to dlaczego tych nie uzywasz? Posiadam 18, a unitry słuchałem na żywo i mi się bardzo podobały ( nie testowałem u siebie w warunkach domowych) ogólnie ciężko gdzieś je dorwać w mojej okolicy i do nich potrzeba też konkret wzmak, fajnie nawet plumkały z 2500ne. Edytowano 24 października przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października (edytowany) Moge miec diamond 30mk2 za 9tys chyba je sprawdze Edytowano 24 października przez ufo27 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Trochę mnie tu nie było....uffff...jakie to odświeżające:) Prawda jest taka że przez większość mojego życia mam 2 pasje które się wzajemnie ze sobą splatają w różnych odstępach czasowych. Ostatnio Audio wyhamowało bo zmieniałem auto, kupiłem 122 konie , teraz po modyfikacji softu jest 177 , można już się odpychać:). ( Nie, nie BMW) Co do Audio.... Po kilku tygodniach słuchania muzyki w aucie, włączyłem moje ohydne, przereklamowane, przeciętne, Diamondy 28... Podłączone do okropnego słabego ( 12W) Simply Italy. Puściłem swoją ulubioną muzykę, np. Sade..., ale też najnowszy Linkin Park. Ja pie.....e.....jak to gra....zero jazgotu, zajebisty masujący bas, wokal aksamit. Panowie polecam ....zrobić sobie przerwę.....kiedyś @AudioTube mi polecił.... Efekty są piorunujące. Wiecie co jest fajne? Mój sprzęt daje mi radoche podczas słuchania mojej ulubionej muzyki 😎😎😎. 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 21 godzin temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Widzę że nie tylko ja do wilka mam uprzedzenia. Paweł to jeszcze przynajmniej kulturalny jest bo ten z siemianowic to kawał..... Cały temat o tym jest. Widziałeś? https://www.audiostereo.pl/topic/160590-wilk-audio-project-uwaga/ 21 godzin temu, ufo27 napisał: Tak ale chcialbym nadmienic ze dawalem jeszcze z samego poczatku jak zaczynal kariere moze wtedy sie jeszcze staral. Wiem ze teraz opinie sa mieszane i odwala jakies maniany....a sa tu jacys poszkodowani po wilku ? Ja nie korzystam. Nie wiem. 21 godzin temu, S!N! napisał: Posiadam 18, a unitry słuchałem na żywo i mi się bardzo podobały ( nie testowałem u siebie w warunkach domowych) ogólnie ciężko gdzieś je dorwać w mojej okolicy i do nich potrzeba też konkret wzmak, fajnie nawet plumkały z 2500ne. Możesz wypożyczyć. Sama Unitra nie robi takich rzeczy? Pytałeś? 10 godzin temu, ufo27 napisał: Moge miec diamond 30mk2 za 9tys chyba je sprawdze Normalna cena. Sprawdzić warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo27 Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 5 minut temu, Piotr Sonido napisał: Normalna cena. Sprawdzić warto. Jestem tylko zdziwiony ze takie rabaty sa !!! Kurde moze jeszcze popytam ile za lakier w kolorze bo wyjsciowo 13tys na necie. Tak wczoraj czytam, przegladam i swoja budowa zainteresowaly mnie quadral platinum +ninie 2x210mm na basie !!! Ciekawe jak gora w nich.Szkoda ze zwrotnice troche taniocha chinska... ale to pewnie jak duza wiekszosc... To akurat + seven ale to bez znaczenia.Elementy na zwrotkach troche lipka co ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 54 minuty temu, ufo27 napisał: Jestem tylko zdziwiony ze takie rabaty sa !!! Kurde moze jeszcze popytam ile za lakier To akurat + seven ale to bez znaczenia.Elementy na zwrotkach troche lipka co ? Tak powinna zwrotnica wyglądać. W salonowych kolumnach nie ma co się spodziewać rarytasów. Ale posłuchać kolumn warto może akurat. Rabaty są wysokie bo cana jest na starcie wyższa. Wyobraź sobie ile w rzeczywistości są warte takie kolumny skoro zarabia na nich producent, sprzedawca, magazynier i transport. No ale coś jest warte tyle ile jesteśmy w stanie za to zapłacić. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Różności na tym zdjęciu. Zerkam także na zdjęcia podrobów moich kolumn. A gdybyśmy tak mieli zdolność obejrzenia co tam w tych naszych „uszach” siedzi i za takie a nie inne brzmienie odpowiada? I zrozumienia, co tam by można inaczej zastosować, by słyszeć tak jak chcemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Wystarczy samemu złożyć kolumny i zobaczyć ile kosztuje materiał i ile czasu trzeba poświęcić . No i naturalnie sprzedać po kosztach 😌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts