Skocz do zawartości

Wzmacniacz do PYLON DIAMOND 30

Kam2

Recommended Posts

@zmarekMnie to w ogóle nie dziwi, wiele kolumn jakich słuchałem gra tak jałowo jakby zapomnieli co to bas ,a po drugie te wmaki są również słabe na basie, będą Ci tu wciskać jakieś cambridge  czy atolle lub musicale co wypychają wokal ( sam podłącz i sprawdź jak to gówniane gra) Moja znajoma poprosiła mnie, abym jej potowarzyszył przy odsłuchu jak kupowała kolumny i jej akurat spodobały się diamondy d25 z denonem bo to przynajmniej grało i było dla ludzi (oczywiście w żadnym aspekcie jej nie sugerowałem żadnego produktu, nawet namawiałem, aby przesłuchała więcej różnorodnych kombinacji i akurat podłączyli nam cx81 i to był dramat, nawet ona się zdziwiła jak to syfiasto grało i do tego męcząco ) więc kupiła d25+Denon. Słucha jakiś klasyków, wyjców operowych coś z pogranicza męskiego grania i w sumie radiówek, tak więc posłuchaj różnych zestawów, aż trafisz na taki z którego będziesz zadowolony. Co do magnata to uważaj bo tam wykonanie woła o pomstę do nieba, miałem dwa egzemplarze w domu na testach i w obu coś było nie tak, są też wizualnie niechlujnie zrobione, zwróć uwagę jak są włożone potencjometry do korekcji, jak zerujesz to są krzywo.

Posłuchaj jeszcze Arcama sa30. Moim zdaniem do diamond pasuję. W dodatku dirac potrafi sporo zdziałać w zakresie niskich tonów. W tych cenach co jest teraz to naprawdę dobra oferta. 

A jeszcze lepiej nowego sa35/sa45. 

Roksan Caspian 4g też warty odsłuchu. 

Ale to już wyższe budżety. 

7 godzin temu, S!N! napisał:

@S!N!Jaki to był model Denona, tak wiem widziałem gałki od regulacji tonów w Magnacie ustawione na zero w pozycji 12:03!, nie przebolał bym tego jak bym codziennie miał na to patrzeć 🙈. W grudniu wpadnie parę dni wolnego, jak tylko dzieciaki mi się z gilem, kaszlem i całym tym dziadostwem uporają to na odsłuch się wybiorę, wyprubuje te diamondy z Denonem i ze dwa inne 

@CarmionArcam powyżej sa 30 to nie moja liga, Roksan tak to do Atessy myślę 😉

13 godzin temu, S!N! napisał:

@zmarekMnie to w ogóle nie dziwi, wiele kolumn jakich słuchałem gra tak jałowo jakby zapomnieli co to bas ,a po drugie te wmaki są również słabe na basie, będą Ci tu wciskać jakieś cambridge  czy atolle lub musicale co wypychają wokal ( sam podłącz i sprawdź jak to gówniane gra) Moja znajoma poprosiła mnie, abym jej potowarzyszył przy odsłuchu jak kupowała kolumny i jej akurat spodobały się diamondy d25 z denonem bo to przynajmniej grało i było dla ludzi (oczywiście w żadnym aspekcie jej nie sugerowałem żadnego produktu, nawet namawiałem, aby przesłuchała więcej różnorodnych kombinacji i akurat podłączyli nam cx81 i to był dramat, nawet ona się zdziwiła jak to syfiasto grało i do tego męcząco ) więc kupiła d25+Denon. Słucha jakiś klasyków, wyjców operowych coś z pogranicza męskiego grania i w sumie radiówek, tak więc posłuchaj różnych zestawów, aż trafisz na taki z którego będziesz zadowolony. Co do magnata to uważaj bo tam wykonanie woła o pomstę do nieba, miałem dwa egzemplarze w domu na testach i w obu coś było nie tak, są też wizualnie niechlujnie zrobione, zwróć uwagę jak są włożone potencjometry do korekcji, jak zerujesz to są krzywo.

Oj polubisz się z Leema Tucana :)

12 minut temu, S!N! napisał:

@Piotr Sonido @Salon Planeta DźwiękuSkoro wypycha wokal to nie ma szans, że mi podejdzie, nienawidzę takowej prezentacji muzyki, nie nadaje się ona do rapu oraz wszelakich pochodnych.

Oj nadaje się, uwierz mi, delikatnie rzecz ujmując rap nie jest mi obcy ;)

28 minut temu, zmarek napisał:

Mam jeszcze pytanie, jak mają się diamondy 25 do 18, czy mniejsze monitory są jakby  odpowiednikiem podłogowych 25. Jakość dźwięku, ilość basu? 

Jakościowo ta sama półka, wypełnienie dołu mniejsze, ale jak na monitory i tak bardzo dobrze sobie radzą ;) 

17 godzin temu, S!N! napisał:

@Piotr Sonido @Salon Planeta DźwiękuSkoro wypycha wokal to nie ma szans, że mi podejdzie, nienawidzę takowej prezentacji muzyki, nie nadaje się ona do rapu oraz wszelakich pochodnych.

Słowo wypycha jest tu przesadzone.

Spróbuj, nie lepiej odsłuchać i wyrobić swoje zdanie?

13 godzin temu, zmarek napisał:

Mam jeszcze pytanie, jak mają się diamondy 25 do 18, czy mniejsze monitory są jakby  odpowiednikiem podłogowych 25. Jakość dźwięku, ilość basu? 

nie

1 godzinę temu, zmarek napisał:

@Piotr Sonido Nie, rozumiem że dźwięk z 18 będzie podobny do 25 tylko że  taki szczuplejszy 🙂 chyba dobrze to ująłem 🫣😁

Czy kolumny można przewozić położone na płasko, np na tylnej kanapie, nic im nie grozi że coś się oberwie itp.? 

Można, jak najbardziej. Poziomo, najlepiej przetwornikami do góry.

Dnia 28.11.2024 o 13:35, S!N! napisał:

Dlaczego taka prezencja muzyki nie nadaje się do rapu? Mi się wydaje ze w rapie wokal chyba jest najważniejszy... no chyba ze ktoś woli bum-cyk.

6 godzin temu, sk91 napisał:

Mi się wydaje ze w rapie wokal chyba jest najważniejszy

Nie jest, obecnie rap jest tak rozbudowany, że producenci tworzą magię (mamy ogólnie się czym pochwalić jeśli chodzi o warstwę muzyczną )

6 godzin temu, sk91 napisał:

no chyba ze ktoś woli bum-cyk.

Jak masz wokal na pysk to tego nie da się słuchać i brzmi to jak jakaś karykatura muzyki, on ma być tam gdzie został nagrany, a nie na siłę ułomnie wypychany jeszcze nie spotkałem producenta,który chciałby, aby jego wały brzmiały jak suchotniki wokalowe, gdzie ta partia dominuje nad cała resztą.

Dnia 29.11.2024 o 14:05, zmarek napisał:

@Piotr Sonido Nie, rozumiem że dźwięk z 18 będzie podobny do 25 tylko że  taki szczuplejszy 🙂 chyba dobrze to ująłem 🫣😁

Czy kolumny można przewozić położone na płasko, np na tylnej kanapie, nic im nie grozi że coś się oberwie itp.? 

Mozna.

Mówie posłuchaj tej Leemy, zapytaj Planete Ci wypożyczy, będziesz koszty transportu do tylu najwyżej.