Misio38 Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) Jak w tytule. Dodam, że chodzi o głośniki podstawkowe. Jakieś propozycje? Jak grają i z czym będą grały jest nieistotne w tym temacie, bo te rzeczy sprawdzę sobie sam. W/w ograniczenie przedziału cenowego od góry oznacza, że głośniki za 1500 zł też się w nim mieszczą. Edytowano 31 stycznia przez Misio38 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia Cześć, czemu masz konkretnie takie wymagania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia Cześć, Jaką posiadasz obecnie elektronikę? Z naszej oferty możesz zahaczyć o następujące konstrukcje: Indiana Line Nota 260X https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-nota-260.html Indiana Line Tesi 261 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-tesi-261.html Elac Debut 2.0 B6.2 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-debut-2-0-b6-2.html Czekamy na info z Twojej strony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 31 stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) Z waszej oferty to czekam, kiedy Mission znowu będzie dostępny. 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, czemu masz konkretnie takie wymagania? Bo kot nie lubi metalowych głośników. Może za bardzo zawęziłem: Tekstylny wysokotonowy i niemetalowwy woofer. Ale jednak najlepiej papier. W tej chwili mam Mission LCX2 mk2 - kupione trochę przypadkowo w waszym salonie w Gdańsku. W piwnicy stoją ArcusyTM65 i AP Spark2, ale Missiony są lepsze moim zdaniem. Bardzo lubię brzmienie tego misyjnego wklęsłego głośniczka już od czasów M31i. I teraz w temacie do 10000 muszę dać szansę QX3 mk2, ale ich już nie macie. Dlatego pytam czy i kiedy będą. Dopiero potem będę sprawdzał dalej. Edytowano 31 stycznia przez Misio38 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia 1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Indiana Line Nota 260X https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-nota-260.html Indiana Line Tesi 261 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-tesi-261.html Elac Debut 2.0 B6.2 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-debut-2-0-b6-2.html W sopockim Topie lepiej sobie radzą z liczeniem zer. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia 1 godzinę temu, Rafał S napisał: W sopockim Topie lepiej sobie radzą z liczeniem zer. To widzę, że już byłeś w naszym punkcie Rozumiem, że coś już ustaliście? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia Przed chwilą, Top Hi-Fi & Video Design napisał: co masz na myśli :)? Kolega pytał o nowe kolumny do 10k. To chyba nie są Wasze najlepsze propozycje w tym budżecie, prawda? Osobiście wybrałbym za te pieniądze inne paczki z Waszej oferty. Ale co ja tam wiem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia Przed chwilą, Rafał S napisał: Kolega pytał o nowe kolumny do 10k. To chyba nie są Wasze najlepsze propozycje w tym budżecie, prawda? Osobiście wybrałbym za te pieniądze inne paczki z Waszej oferty. Ale co ja tam wiem. Do 10 tysięcy to głównie Elac i B&W Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia brak słów,thf jak piszesz to nie pij i czytaj tytuł wątku🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia Skoro pod koty, to może Pylon Audio Jade 20? Lekko powyżej budżetu, ale zawsze możemy ponegocjować Fajnie mogą się też sprawdzić Amphion Argon1, tu kot będzie miał spory problem, by dotrzeć do przetwornika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 31 stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia Nie chodzi o to, że kot coś niszczy, tylko oto by ewentualnymi rezonansami tego kota nie denerwować. Obawiam się pod tym względem glosników metalowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) Heco Revolution, Pylon Audio Diamond, Q Acoustics QA 5000/Concept 30, Sonus faber Lumina/Sonetto, Usher V-601, Chario Lynx/Delphinus. Możesz też wziąć pod uwagę membrany z polipropylenu, np. Dynaudio Emit/Evoke, Usher S-520. Edytowano 31 stycznia przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) 1 godzinę temu, Misio38 napisał: Nie chodzi o to, że kot coś niszczy, tylko oto by ewentualnymi rezonansami tego kota nie denerwować. Obawiam się pod tym względem glosników metalowych. Obawiam się, że nie ma to znaczenia dla kota, który slyszy w paśmie 20Hz do 65kHz. Dobrej jakości kopułka metalowa nie musi siać jazgotem i metalicznym brzmieniem. Edytowano 31 stycznia przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego (edytowany) Ale może mieć rezonanse itp. poza pasmem słyszalnym dla człowieka. Właśnie o te 65 kHz mi chodzi. Edytowano 1 lutego przez Misio38 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Wy tak poważnie? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM7 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Mam dwa koty, zapytałem się czy czasami nie przeszkadza im kopułka metalowa, miaukneły że nie. Czyli u mnie problem rozwiązany. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Zastanawiam się co ten kot robi jak słyszy te rezonanse? Wychodzi wku**iony do innego pomieszczenia czy np. lata po ścianach jak wściekły. Jak to pierwsze to bym się nie przejmował. No chyba że jego obecność pływa na akustykę. 😄 wpływa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego 5 godzin temu, Misio38 napisał: Ale może mieć rezonanse itp. poza pasmem słyszalnym dla człowieka. Właśnie o te 65 kHz mi chodzi. To bym się tym absolutnie nie przejmował Jeśli coś nie będzie mu pasowało, to sobie pójdzie po prostu. Większym problemem dla nich będzie głośność Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 2 lutego Autor Udostępnij Napisano 2 lutego No i tu jest pewien myk. Jak słucham muzyki kot lubi wskaiwać mi na kolana i słucha intensywnie ze mną. Także tradycyjne materiały, mimo że lubię brzmienie złotych Klipschów i pewnie bym je kupil. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego Dnia 31.01.2024 o 22:41, DiBatonio napisał: Dobrej jakości kopułka metalowa nie musi siać jazgotem i metalicznym brzmieniem. Dokładnie Na przykład Triangle Signature Theta czy też Comete 40 th. Ps. Swoją drogą ciekawy wątek aby pod humory kota kupować kolumny głośnikowe. Ps.2 Czekam na dalszy rozwój tak wątku jak i kota. Coś czuję, że będzie się działo. 😎 Ps.3 Pozdrawiam kota.🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego 2 godziny temu, rpm napisał: Ps. Swoją drogą ciekawy wątek aby pod humory kota kupować kolumny głośnikowe. No ciekawy. Pod kota, psa lub inne zwierzę. Poniżej wykres pasma przenoszenia typowej kolumny z metalowym wysokotonowcem. Słuchamy sobie muzyki dość głośno, czyli np. 85 dB, a kot co chwila jest atakowany szpilami ponad 100 dB w paśmie 30-40kHz. Inna sprawa, czy jeśli słuchamy z CD (czyli do ok. 20kHz), to czy te breakupy w ogóle występują? Czy żeby do nich doszło trzeba słuchać plików Hi-Res? Ktoś wie? 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego (edytowany) Ja bym poczekał do 24 grudnia , dał opłatek i kota o zdanie zapytał 🤨 Albo znaleźć salon przyjazny sierściuchom i zabierać go na odsłuchy. Pzdr Edytowano 2 lutego przez Dedal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego 3 minuty temu, Dedal napisał: Ja bym poczekał do 24 grudnia , dał opłatek i kota o zdanie zapytał 🤨 Można też jeździć z kotem na odsłuchy po salonach. Tylko trzymać go na smyczy, albo w klatce, bo inaczej wyjdzie drogo. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego Napisałeś w trakcie edycji 🤭 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 lutego Udostępnij Napisano 2 lutego Myślę ,że to bardziej od tego co mu puścisz. Może może The Back Street Cats ? Moja kotka lubiła Jamo ale w ogóle była specyficzna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts