Skocz do zawartości

E-bike zdrowszy niż audio

Recommended Posts

Politycy w kampanii już usiłują nam wmówić, że tyrają tylko po to, by smarować wyborcom tyłki miodem.

Potem okazuje się, że niby leją miód (a bardziej wodę) na uszy wyborców...

A po wyborach ten miodek w uszach wyborców okazuje się być już tylko zwykłą woskowiną...

I tak co wybory...

Ale nie ma co obrażać się na rzeczywistość, na miodek musimy zapracować sami. 

Dnia 2.04.2025 o 12:20, MMarek napisał:

Polecam bardzo  kurtkę na rower, nawet nie spodziewałem się, że taka fajna. Przy wzroście 174 cm i wadze 75 kg rozmiar XL jest odpowiedni. Cena i jakość kapitalna. Nie tylko zimowa, ale także wiosenno jesienna.

https://www.temu.com/pl/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099708065201&_oak_stage=6&_oak_page_source=703&refer_page_name=home&refer_page_id=10005_1743589505992_n2ke1byvxt&refer_page_sn=10005&_x_sessn_id=qjhvskgo9k

Tak kurtka kurtka prezentuje się na modelu :) Oczojebność, a tym samym widoczność na rowerze jest zaletą nie do przecenienia. 
Mariusz @MariuszZzapewne wie gdzie to było sfocone?

Mar 1.jpg

21 minut temu, MMarek napisał:

Mariusz @MariuszZzapewne wie gdzie to było sfocone?

Moje misto. W drodze na "drugie" molo. Spędziłem wiele czasu po tej stronie kanału za młodego z wędką. Poza tym kuter, na którym ojciec zarabiał na życie stał z tamtej strony. Często na nim bywałem marząc o morskich przygodach 😎

Na marzeniach się skończyło niestety. Ojciec jak dowiedział się, że chcę zostać marynarzem dał mi do zrozumienia po ojcowsku, że to glupi pomysł i tak oto zamiast odwiedzać dzieci w różnych portach na świecie popisuję sobie na forum 🤣

Pozdrawiam serdecznie. M

@AudioTube Adam wspomniałeś , abym napisał krótką recenzję nowych butów. Po trzech tygodniach użytkowania mogę coś skrobnąć. Porównując do starych Shimano SH-MT701 GTX , LEATT ProClip 8.0 Endurance są :

- bardziej ergonomiczne , co zauważyłem na dłuższym odcinku jazdy. Wyprofilowanie buta sprawia , że siła nacisku na platformę , naturalnie przeniesiona jest na przednią część stopy. Shimano tego nie mają , stopa układa się płasko. Na krótkich odcinkach jazdy , komfort jazdy jest zbliżony, przy dłuższym Leatt-y wygrywają.

- w Leatt - ach zdecydowanie lepiej się chodzi , są bardziej elastyczne , choć podeszwa twarda. 

- do zakładania Leatt- ów trzeba przywyknąć , Shimano w tym aspekcie są wygodniejsze. 

- plusem Leatt-ów są dołożone dwie wyprofilowane wkładki. Cieńsza i grubsza. Różnica między nimi to ok. 3 mm , wydawało by się niewiele , a zmienia diametralnie komfort użytkowania. 

- różnic w samych systemach zapinania nie ma. Tak jedne jak i drugie działają idealnie.

To tyle na razie , w deszczu jeszcze nie jechałem , o trwałości też nie będę się wypowiadał , ale jak na razie na plus.

IMG_4945.JPG

IMG_4946.JPG

Edytowano przez tomek4446