fp74 Napisano Sobota o 08:55 Udostępnij Napisano Sobota o 08:55 7 minut temu, AudioTube napisał: Potrzebuję konkretne 2-3 modele. Idę do sklepu w Nl. Zabieram na test do Limburgii lub Ardeny i po tych razach płacę. Najprościej. Idź do sklepu Canyon. Przetestuj 3 różne modele. Grizl - grawel prawdopodobnie najlepszy w tej chwili, Lux - mtb na pełnym zawieszeniu przod i tyl, Grand - mtb na zawieszeniu przednim. Budżet 3000 euro otwiera spore możliwości doboru konkretnego osprzętu a zarazem wiesz, że nie przepłacisz bo w tej cenie się nie da. Koniec porady😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 09:01 Udostępnij Napisano Sobota o 09:01 Canyon nie widziałem, mają specyficzny sposób sprzedaży. O resztę jeszcze dziś zapytam, ponieważ będę w dużym sklepie. Dzięki za te nazwy. Sprzedawcy tutaj nie mają zielonego pojęcia o drogach na które ja potrzebuję dwa kółka. Takich dróg tutaj nie ma. Nie używam neta poza forum i rozkładem jazdy pociągów. Liczę na Was. Wasze doświadczenia to skarb i wskazówki dla mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 11:23 Udostępnij Napisano Sobota o 11:23 Na razie kilka e -bike wkleję. ☕️ i wypytam co tam dla mnie mają na przejażdżkę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 11:47 Udostępnij Napisano Sobota o 11:47 I jeszcze mały wycinek. I na końcu coś dla mnie i moje konkretne potrzeby. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Sobota o 12:31 Udostępnij Napisano Sobota o 12:31 (edytowany) @AudioTube a czy w zamian tych graveli nie lepiej rzucić okiem na rower typu XC? To sprzęt do wyścigów/maratonów w trybie mieszanym. na szosie daje radę tak jak gravel, ale bez przykrych niespodzianek tego drugiego (gravela) w mieszanym terenie Edytowano Sobota o 12:33 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 14:05 Udostępnij Napisano Sobota o 14:05 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: rower typu XC Miro, dzięki, ale co to jest ten XC. Daj proszę linka z konkretnym modelem. Dziś już nie zdążę, ale za tydzień się nim przejadę. Pokażę w sklepie i niech mi podstawią pod tyłek. Dziś jeździłem dwoma. Tylko po szosie i takich sztucznych przeszkodach, które mają na torze w tym sklepie. Wpisałem się na listę do wypożyczenia na dwa dni. Mają używki demo. Można z nimi robić co się tam komu żywnie podoba. Zatem z tym także spróbuję. No inaczej się nie da. To nie kolumny. To ma cieszyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Sobota o 14:12 Udostępnij Napisano Sobota o 14:12 @AudioTube Wszystko fajnie, tylko im się chyba sufit na głowę spadł z cenami ☹️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 14:17 Udostępnij Napisano Sobota o 14:17 Rozumiem, że jesteś zdziwiony. Także czasem to czuję. Ten sklep jeszcze rok temu był ze 3-4x mniejszy. Dziś przeżywa boom, w ilości personelu, asortymentu, zaplecza, gastronomii i klientów. Nie dysponuję danymi, raczej podejrzenia, podparte ogólnymi info, ale ten boom to dopiero początek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 14:30 Udostępnij Napisano Sobota o 14:30 @AudioTube mam gravela od 5 lat. Do miasta idealny , nie czuć nierówności jezdni / a w Łodzi idealne nie są /. Robię wypady do lasu i też świetnie sobie radzi. Z tego co czytam jakie masz potrzeby to nadał by się. Ja pedałuje na czymś takim https://www.greenbike.pl/rower-crossowy-kross-evado-80-2020-rozmiar-s-17cali-p-5667.html Nie zawiódł mnie jak do tej pory. Rozkręciłem dzisiaj suport. Po raz pierwszy w życiu. to co było w mufie to horror. Wyczyściłem , nasmarowałem , skręciłem , nic nie zostało to chyba dobrze Moje zdjęcia są mniej pasjonujące niż Twoje 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 14:49 Udostępnij Napisano Sobota o 14:49 Dasz radę do jesieni wyjechać tą maszyną czy szykujesz ją tylko na jeden konkretny wyścig ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 15:02 Udostępnij Napisano Sobota o 15:02 @kaczadupa widzę , że humorek dopisuje. Ale na wszelki wypadek oglądaj Eurosport 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Sobota o 15:38 Udostępnij Napisano Sobota o 15:38 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Miro, dzięki, ale co to jest ten XC. Daj proszę linka z konkretnym modelem. XC to lekka i szybka maszyna. Geometria nie aż tak progresywna jak trailowe modele. Modeli są "miliony" więc nie chce nic wrzucać, bo będzie to wyglądać tak, jakbym reklamował dany rower. W sklepie na pewno będą wiedzieć o co kaman (jesli nie to od razu zmień sklep) jesli rzucisz hasłem XC lub cross-country. I pod takim "kluczem" też wpisuj w "wuja gogla" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 16:25 Udostępnij Napisano Sobota o 16:25 @Chyba Miro 84 okidoki, na zdjęciu mam tego Scott Sparka. Będę takim właśnie smakować jak to jest jeździć góralem. Sprzedawca zatem kumaty był i mnie odczytał. Elektryk mój ze 30kg, szosowy z 7, a ten góral trochę ponad 12-13kg. Ciągle w temacie, w weekend ulice pustoszeją. Dwa kółka rządzą. Czasem jest gęsto. Głównie moi „rodzice”, 70+. Na e-bike. Uczniowie utyrani tygodniem na telefonach. Dostałem także numer telefonu od sprzedającego używany, jeszcze na gwarancji. 179cm więc drugi ja. Na zdjęciach i opisie jak nówka. Odwiedzę, gdy jazda testowa mi się spodoba. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano Sobota o 16:57 Udostępnij Napisano Sobota o 16:57 Tak tylko podrzucę linkiem: https://www.pepper.pl/grupa/rowery Sporo przecen od kilku dni wlatuje. Niektóre sięgają nawet 40%. Warto śledzić jak ktoś planuje zakup. Pełne Deore za ~2760zł. No jak na dzisiejsze czasy super opcja uważam. Większość ofert jest z wysyłką zza granicy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 17:54 Udostępnij Napisano Sobota o 17:54 Przy okazji dzisiejszego serwisu wygrzebałem z szafeczki komplet linek i pancerzy hamulców. Nówka sztuka , oddam darmo. Mam hamulce hydrauliczne , wiec te linki będą się u mnie marnować. Tutaj specyfikacja. https://www.centrumrowerowe.pl/zestaw-linek-i-pancerzy-hamulcowych-shimano-pd2343/ 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Sobota o 18:28 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 18:28 @tomek4446 Z przyjemnością przytulę, ponieważ mam właśnie V-brake. Podobają mi się bardzo, szczególnie, że są za darmochę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 18:34 Udostępnij Napisano Sobota o 18:34 4 minuty temu, MMarek napisał: szczególnie, że są za darmochę A nie wspomniałem , ze za darmochę są zdjęcia ? Kurczę ,co wiek robi z człowiekiem ? Marek przyślij mi adres SMS-em lub na priv. W poniedziałek wysyłam. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Sobota o 19:03 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 19:03 7 godzin temu, AudioTube napisał: Na razie kilka e -bike wkleję. ☕️ i wypytam co tam dla mnie mają na przejażdżkę. Imponujący asortyment, ale w moim przypadku ZONK, jak mówią młodzi Pomimo, że e-bików jest na tony i setki modeli, to dla mnie niestety nie ma tego jedynego, chociaż wymagania mam skromne. Ma to być trekking, którego waga jest poniżej 24 kg. Akumulator do 500 Wh. Najchętniej silnik Bosch SX, przekładnia planetarna w tylnej osi Nexus 8 lub Alfine 8 i pasek karbonowy zamiast łańcucha. I to by było na tyle. Firmy bajdurzą, że ponoć wczuwają się w potrzeby klientów. Najbliżej byłby ten rower: https://allegro.pl/oferta/rower-ktm-macina-sport-sx-elite-petrol-da51-super-lekki-17262237316?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=high-asp&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery_pla_ss_high_asp&ev_adgr=rowery_ss_high_asp&ev_campaign_id=22367594104&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwtJ6_BhDWARIsAGanmKcQp1u6gV0q6fyi60jlKm0TCPcIN09OvzjrEhEW39KYRf0HesC3LwsaAtlXEALw_wcB Waga fantastyczna, gdyby nie ta tradycyjna przerzutka, a z taka na pewno nie kupię. https://www.rowerystylowe.pl/p-18552/lekki-rower-elektryczny-na-pasku-koga-e-f3-60-bosch/w-40086/peacock-blue-mat?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwtJ6_BhDWARIsAGanmKcCPY-yUXHj1bJPOIXuSTX5NZGH9UpI9LpEsfqg0m-XQDGQQZhRUPcaAiknEALw_wcB Sorry Adamie @AudioTube, ale wolę coś ze stajni Schimano. Brak resorowanego widelca, wymieniłbym ewentualnie na jakiś gazowy. Śledzę z uwagą asortyment mnie interesujący, a na razie jeżdżę na swoim ulepie, który w zasadzie nie jest taki beznadziejny, na jakiego wygląda. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Sobota o 19:06 Udostępnij Napisano Sobota o 19:06 30 minut temu, tomek4446 napisał: A nie wspomniałem , ze za darmochę są zdjęcia Powinno być ostrzeżenie! Czytanie forum i jednocześnie popijanie płynu to nie jest najlepszy pomysł - zakrztusiłem się... o Ty. 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 19:50 Udostępnij Napisano Sobota o 19:50 @MMarek a ten? Riese & Müller Culture Silent 8 2025 Jeśli coś mu brakuje, lub za dużo, daj proszę znać. Zapytam w sklepie. Z tym szukaniem na necie to dla mnie udręka. Dziś rano, gdy zarzuciłem temat roweru do moich potrzeb, innych aniżeli kolarka, byłem jakoś średnio pozytywnie nastawiony. Teraz wprost przeciwnie. Może i dla Ciebie jest gdzieś odpowiedni bike. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Sobota o 20:15 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 20:15 (edytowany) @AudioTube Pomimo, ze waga odpowiednia, to od razu widać, że to niemiecki pancernik Duży minus, to że bateria nie jest wyciągana. Silnik Bosch SX i Nexus 8 jest o.k. Faktycznie z tym szukaniem w necie to z pozoru nie takie proste. Zdecydowanie łatwiejszy jest wybór sprzętu audio. Edytowano Sobota o 20:18 przez MMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 20:23 Udostępnij Napisano Sobota o 20:23 @fp74 Jak byś mnie chciał pozwać za nękanie , to daj znać wcześniej Dzisiaj jak wyciągałem suport posiłkowałem się filmikiem na YT. Przy zakładaniu nowego prowadzący instruktaż stosował smar miedziany na gwinty i .... specjalny do suportu. Pytanie , na ile to marketing ? Czy ma to sens i co to znaczy specjalny do suportu ? Proszę o poradę , czym smarować rower. Ja smaruje wszystko, po za łańcuchem czymś takim ; 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Sobota o 21:37 Udostępnij Napisano Sobota o 21:37 Tomek Wieść niesie, ze do amortyzatorów najlepszy wapniowy. Mnie natomiast pasuje "do wszystkiego "Slick Honey" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 21:49 Udostępnij Napisano Sobota o 21:49 10 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Wieść niesie, ze do amortyzatorów najlepszy wapniowy. Coraz bardziej odnoszę wrażenie , że marketing od audio , to temu rowerowemu ,nie dorasta do pięt 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Sobota o 22:03 Udostępnij Napisano Sobota o 22:03 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: @fp74 Jak byś mnie chciał pozwać za nękanie , to daj znać wcześniej Dzisiaj jak wyciągałem suport posiłkowałem się filmikiem na YT. Przy zakładaniu nowego prowadzący instruktaż stosował smar miedziany na gwinty i .... specjalny do suportu. Pytanie , na ile to marketing ? Czy ma to sens i co to znaczy specjalny do suportu ? Proszę o poradę , czym smarować rower. Ja smaruje wszystko, po za łańcuchem czymś takim ; Ten motorex 2000 też bym kupił do smarowania "wszystkiego". 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Czy ma to sens i co to znaczy specjalny do suportu ? Proszę o poradę , czym smarować rower. Ja bym go użył do suportu. Edytowano Sobota o 22:03 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts