Skocz do zawartości

Cambridge Audio evo 75 vs Marantz PM7000n

Artur78

Recommended Posts

Dzień dobry 

Taki dylemat przed zakupem: nowy Marantz PM7000N czy Cambridge Audio evo 75
proszę doradzić czy warto dołożyć do wzmacniacza Cambridge evo 75  obecnie spadek ceny do 7700 PLN 

używam głównie do streaming (YT music ) kolumny półkowe monitor audio silver 

z góry dziękuję , pozdrawiam

Cześć,

Na Twpim miejscu rozważyłbym jeszcze nowy produkt od Yamahy, a mianowicie model RN800. Przedstawi inną charakterystykę, wniesie sporo dźwięku, przyjemną barwę i w dodatku sporo mocy dla przyszłych głośników :)

nie wspomnę już o świetnym systemie Musiccast. Zapraszamy na testy :)

https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html

https://youtu.be/XY6TGm04dV4?si=7GOipsDChayMeHW7

6 godzin temu, Artur78 napisał:

Dzień dobry 

proszę doradzić czy warto dołożyć do wzmacniacza Cambridge evo 75  obecnie spadek ceny do 7700 PLN 

Ja z tych dwóch  wybrał bym Evo 75 ( miałem ten model ) który z M.Audio się dogada. Dodatkowo masz złącze HDMI do połączenia z TV no i na bieżąco aktualizacje oprogramowania . Myślę że jak dobrze porozmawiasz z sprzedającym to uzyskasz lepszą cenę 

10 godzin temu, Artur78 napisał:

Dzień dobry 

Wydaj te pieniądze na używkę, kupisz coś ciut lepszego. 

Cześć, czy rozważasz tylko te dwie opcje? Ile ogółem chciałbyś wydać? :)

Tutaj, pomimo że uważam Evo 75 za lepszy sprzęt, tak do MA Silver lepiej pasuje moim zdaniem Marantz PM7000N. Warto też jednak sprawdzić Quada Artera Solus Play jako jedną z wielu opcji ;) Czy sprzęty bez streamingu też wchodzą w grę? 

W razie czego zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny ;) 

Marantz to jednak bardziej klasyczne urządzenie w porównaniu do małego all-in-one Cambridge. Jeden i drugi wzmacniacz może zagrać z tymi kolumnami dość jasno i lekko ale wybierając z tych dwóch Marantz powinien wypaść lepiej. Dopiero Cambridge Evo 150 zagrałby lepiej a temu z kolei blisko jest już do Nam Uniti Atom, który z Monitor Audio lubi się już zdecydowanie :)

10 godzin temu, stereo-typ napisał:

Dopiero Cambridge Evo 150 zagrałby lepiej a temu z kolei blisko jest już do Nam Uniti Atom, który z Monitor Audio lubi się już zdecydowanie

Tu się z Tobą zgadzam Evo150 to jest słyszalna różnica do Evo75 , ale pytający ma określony budżet jeżeli się nie mylę . 

4 godziny temu, Daniel09 napisał:

Tu się z Tobą zgadzam Evo150 to jest słyszalna różnica do Evo75 , ale pytający ma określony budżet jeżeli się nie mylę . 

No ma zdaje się na górze pisał o cenie 7700zł za Evo75(to ja na aukcjach w Niemczech w tej cenie, a czasem i niższej widziałem już Evo 150),a pyta się o porównanie do Marantza PM7000N, którego można kupić z amazonu polskiego za 3054zł,to jest 2,5 raza taniej niż za Evo75.

• 7 months later...