S!N! Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca Czasami zdarza się, iż użytkownicy poszukują wzmacniaczy z funkcją loudness, która dobrze sprawdza się wieczorową porą, sam bym sobie nawet przetestował niektóre modele Proszę o zamieszczanie w tym temacie konkretnych przykładów wszystkich wzmaków, które znacie i posiadają takową funkcję. Od siebie dodam: Magnat Ma900. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca Yamaha R-N803 i jej następcy. Cyfrowy loudness działa w niej rewelacyjnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca Wymiana lamp elektronowych w wzmacniaczu daję dobrą barwę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca 2 godziny temu, S!N! napisał: Czasami zdarza się, iż użytkownicy poszukują wzmacniaczy z funkcją loudness, która dobrze sprawdza się wieczorową porą, sam bym sobie nawet przetestował niektóre modele Proszę o zamieszczanie w tym temacie konkretnych przykładów wszystkich wzmaków, które znacie i posiadają takową funkcję. Od siebie dodam: Magnat Ma900. Starsza seria Marantz ma na pewno. Loudness ma to do siebie ze podbija niskie i wysokie. Jesli ktoś uważa ze za bardzo, można sie ratować obniżając barwę. U mnie fajny efekt daje loudness a do tego ustawienie niskie (-2), wysokie (-1). Ps: jesli już używam takich "poprawiaczy". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca Qudral Aurum A9 też ma loudness. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 27 marca Autor Udostępnij Napisano 27 marca (edytowany) 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Loudness ma to do siebie ze podbija niskie i wysokie. Ta funkcja zawsze tak działa ? Bo mam jakieś radio samochodowe pionka i jak właśnie włączę loudness to basik robi się mega przyjemny, nie przysłania innych pasm, ale jeśli chodzi o wysokie to nie odczuwam żadnych zmian chyba, że są takie delikatne Przypomniałem sobie, że Pioneery też miały ten bajer a-40 / 50 / 70 Edytowano 27 marca przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca 5 godzin temu, S!N! napisał: Czasami zdarza się, iż użytkownicy poszukują wzmacniaczy z funkcją loudness, która dobrze sprawdza się wieczorową porą, sam bym sobie nawet przetestował niektóre modele Proszę o zamieszczanie w tym temacie konkretnych przykładów wszystkich wzmaków, które znacie i posiadają takową funkcję. Od siebie dodam: Magnat Ma900. Cześć, Wspomniane wcześniej amplitunery sieciowe Yamaha: RN800 - https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html RN1000 - https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n1000a.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 27 marca Autor Udostępnij Napisano 27 marca 5 godzin temu, Kraft napisał: Yamaha R-N803 Ten model jest po jaśniejszej stronie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca 2 minuty temu, S!N! napisał: Ten model jest po jaśniejszej stronie? Sądzę, że powątpiewam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca 3 godziny temu, S!N! napisał: jeśli chodzi o wysokie to nie odczuwam żadnych zmian chyba, że są takie delikatne W moim modelu z całą pewnością wysokie tez są "podniesione" chociaż pewnie nie tak jak najniższe ( stwierdzone na ucho) Natomiast jesli mowa o barwie to u mnie regulacja wynosi +/-10dB dla niskich w zakresie 50hz, a dla wysokich 15khz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebik_85 Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca Denon PMA 725R ktorego posisdam, loudness się sprawdza, dalej mocniejszy PMA 925R, PMA 1060, PMA 1500R🙂 kiedyś miałem PMA425R, niższy model, był tam reguliwany płynnie loudness na pokretle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca Takich modeli jest masa. Ale faktycznie w Yamaha idzie na plus bo tam jest płynna mozna regulować poziom. Fajna opcja. Ja grałem tylko na loudnesie z moim pierwszym? No nie wiem czy pierwszym ale jednym z Sony TAF. Grał jasno, co mi nie pasowało. Z loudnessem miał juz bardziej przyjemną vkę. 12 godzin temu, S!N! napisał: Ten model jest po jaśniejszej stronie? Tak. Aczkolwiek zalezy do czego porównujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca Poza wspomnianymi amplitunerami Yamahy - RN 600A, 800A, 1000A i 2000A, loudness posiadają także czyste wzmacniacze tej marki - AS 301, 501, 701, 801. Wyższe modele już tej funkcji nie oferują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts