Radek Kostrzewski Napisano 21 sierpnia Udostępnij Napisano 21 sierpnia Co tak krótko mówiąc, przecież urządzenie jedno z lepszych na rynku... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 sierpnia Udostępnij Napisano 21 sierpnia (edytowany) 3 godziny temu, Q21 napisał: Jest i nasz film, zachęcam do obejrzenia Paweł, zobacz lepiej co u somsiadów z Topa się pokazało. A może zrobisz film na jednorazowym wyjeździe do konkurencji o nowym Node ICON? To by było coś! I nie musiałbyś czekać na ICONA a zwyczajnie tego z filmu zabrałbyś już do siebie, tak w ramach podziękowania @Top Hi-Fi & Video Design co Wy na to? Zaprosicie Pawła na plan filmowy o ICON?. Edytowano 21 sierpnia przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 sierpnia Udostępnij Napisano 21 sierpnia Normalnie nie wierzę 🤦♀️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 23 godziny temu, ProjectPi napisał: Masz je podpisane pod spodem. Tłumacz, i gotowe. Widże że przechodzisz na level w górze z czarnym dowcipem. Ale wiesz czy nadal udajesz? 20 godzin temu, Tenfilip napisał: Zwroc uwage, ze domyslne RC odciete jest na 4000 Hz (i chyba 40 Hz), wiec dlatego powyzej 4k masz spojne Predicted z Measured, a Equalization jest na zero. Mozna zmienic zakresy. Co to jest Predicted? 8 godzin temu, kaczadupa napisał: Paweł, zobacz lepiej co u somsiadów z Topa się pokazało. A może zrobisz film na jednorazowym wyjeździe do konkurencji o nowym Node ICON? To by było coś! I nie musiałbyś czekać na ICONA a zwyczajnie tego z filmu zabrałbyś już do siebie, tak w ramach podziękowania @Top Hi-Fi & Video Design co Wy na to? Zaprosicie Pawła na plan filmowy o ICON?. nie no jak ? Film o produkcie którego się nie ma w ofercie? Jaki w tym biznes mają? Top zrobi swój film o tym na pewno. Ale takie połączenie sił? O kurde! Nie wierze ale to by było coś faktycznie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 23 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Ale wiesz czy nadal udajesz? Czemu miałbym nie wiedzieć? To żadna zaawansowana wiedza, nie oceniaj innych wedle siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia (edytowany) 52 minuty temu, Piotr Sonido napisał: nie no jak ? Film o produkcie którego się nie ma w ofercie? Przecież żartuję z tym filmem..., chociaż nie jestem przekonany, że Paweł jest na stałe związany z jakimś konkretnym salonem audio w kraju, a zwłaszcza z największym, więc teoretycznie... wszystko jest możliwe Druga sprawa. Staram się delikatnie przypominać dla Topa, że mają tańszą konkurencję (WiiM), żeby czasem do końca roku ICON w kraju nie kosztował już tyle co droższa wersja DMP A6. Po trzecie. Trzeba się brać za robotę bo już po ósmej a nie pisać na forum. Pisaniem na forum nie zarobię na nowe zabawki. Edytowano 22 sierpnia przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 24 minuty temu, ProjectPi napisał: Czemu miałbym nie wiedzieć? To żadna zaawansowana wiedza, nie oceniaj innych wedle siebie. Dobra to ostatnie pytanie. Proszę o wytłumaczenie tych krzywych. Rozumiem że jak nie napiszesz to nie wiesz i koniec zabawy w przedszkole z Twojej strony. Bo nie sprowadzisz mnie do swojego poziomu. Jak podejmiesz się to od razu mówie dziękuje 5 minut temu, kaczadupa napisał: Przecież żartuję z tym filmem Wiem ale to by było ciekawe w sumie. 5 minut temu, kaczadupa napisał: chociaż nie jestem przekonany, że Paweł jest na stałe związany z jakimś konkretnym salonem audio w kraju, a zwłaszcza z największym więc teoretycznie wszystko jest możliwe Kto jest największym salonem? Nie no jest. to jest Pracownik Q21 tak rozumiem. Tu mamy transfer na linii Q21 -> Top Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 48 minut temu, Piotr Sonido napisał: Rozumiem że jak nie napiszesz to nie wiesz i koniec zabawy w przedszkole z Twojej strony. To co piszesz, to właśnie przedszkole. Nie napiszę, bo mi się nie chce robić tego dla ciebie. I tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia (edytowany) Wydaje mi się, że dźwięk przy korzystaniu z zewnętrznego DACa DX7 Pro z ES9038 pro, po USB Out, jest trochę lepszy, aniżeli gdy korzystam z wewnętrznego DACa Wiima Ultra. Chcę się jednak upewnić, czy po prostu mi się tylko nie wydaje. Będę musiał zatrudnić żonę do testów A/B. Na pewno będzie przeszczęśliwa, że będzie musiała przełączać kable. Subiektywne odczucie jest takie, że przy korzystaniu z samego Wiima, dźwięki są jakby bardziej sklejone ze sobą. Fajnie to gra, bo odbiór muzyki jest przyjemny, ale trochę mniej rozdzielczo, niż jak korzystam z zewnętrznego DACa. W sumie nie powinienem się dziwić chyba, DX7 Pro kosztuje 3k. Edytowano 22 sierpnia przez renoxd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Wiesz, dla mnie odczuwane czysto subiektywne różnice są niemal na progu mojej percepcji przy o wiele droższym DACu i przy wykorzystaniu wzmacniacza słuchawkowego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 10 godzin temu, kaczadupa napisał: Paweł, zobacz lepiej co u somsiadów z Topa się pokazało. A może zrobisz film na jednorazowym wyjeździe do konkurencji o nowym Node ICON? Pawła na forum nie uświadczysz, jedynie na YT i czasem z prywatnego konta na FB A taki pomysł to cóż, wątpię, że okaże się możliwy do zrealizowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Dobra to ostatnie pytanie. Proszę o wytłumaczenie tych krzywych. Fakt , trochę dziwne te zakresy. A nie można po prostu zrobić pomiar REW-em , wygenerować filtry i porównać z tymi z Wiima ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia (edytowany) 41 minut temu, ProjectPi napisał: Wiesz, dla mnie odczuwane czysto subiektywne różnice są niemal na progu mojej percepcji przy o wiele droższym DACu i przy wykorzystaniu wzmacniacza słuchawkowego. Dlatego właśnie chce skorzystać z pomocy żony i zrobić ślepy test Przy okazji... te wtyki RCA w Wiimie mogłyby być trochę głębsze. Płytkie są. Czuje jakby kable się ledwo co trzymały na nich. Edytowano 22 sierpnia przez renoxd 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 28 minut temu, renoxd napisał: Przy okazji... te wtyki RCA w Wiimie mogłyby być trochę głębsze. Płytkie są. Czuje jakby kable się ledwo co trzymały na nich. Nie mam takiego wrażenia. Wtyki wchodzą głęboko, niemalże niewidoczna jest zewnętrzna, metalowa część wtyku, i ciasno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: A nie można po prostu zrobić pomiar REW-em , wygenerować filtry i porównać z tymi z Wiima ? Oczywiście że można i niestety nie pokrywa się (przynajmniej u mnie). Najlepiej to pomiar i filtry w rew i wklepać do peq w wiim. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia (edytowany) Wartości filtrów nie muszą się pokrywac, istotne żeby pokrywala się, z grubsza rzecz jasna, krzywa predicted. Oczywiście przy tych samych kryteriach i parametrach generowania, jak np. target. Edytowano 22 sierpnia przez ProjectPi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 6 minut temu, ProjectPi napisał: Wartości filtrów nie muszą się pokrywac, No tu się nie zgodzę. Jeśli "target" jest ten sam to filtry muszą się pokrywać w jakimś stopniu. W przeciwnym razie pomiary pomiary są różne czyli któryś musi być błędny (albo oba). Myślę też że nie trudnym (a na pewno nie niemożliwym) było by wykonanie w rc wiim pomiarów po założeniu filtra i sprawdzenie rzeczywiście jak zadziałał (tak jam można zrobić w rew) Czemu to nie zostało zrobione 🤔 zastanaiające. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Możliwość weryfikacji rzeczywistości kontra predicted by się przydała, pełna zgoda. Natomiast filtry mogą być w miarę podobne albo nie, bo zbliżone krzywe da się uzyskać na różne sposoby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 5 godzin temu, renoxd napisał: Dlatego właśnie chce skorzystać z pomocy żony i zrobić ślepy test Nie umniejszajac - 9/10 osob wybierze to co glosniejsze 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Co to jest Predicted? Zalozona krzywa wynikowa, tzn. suma korekty i pomiaru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 4 godziny temu, Palmos napisał: Najlepiej to pomiar i filtry w rew i wklepać do peq w wiim Tyle , że to podważa zasadność tej funkcji w Wiimie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 20 minut temu, Tenfilip napisał: Nie umniejszajac - 9/10 osob wybierze to co glosniejsze Ja będę wybierać, ona będzie przełączać kable A co głośności, to się wyrówna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Nie. Jeśli rc w wiim będzie działało tak samo dobrze jak rew I filtry z niego bo na razie wydaje się że tak nie jest. 4 minuty temu, tomek4446 napisał: zasadność tej funkcji w Wiimie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 12 minut temu, tomek4446 napisał: Tyle , że to podważa zasadność tej funkcji w Wiimie. Ani trochę. REW dla zaawansowanych, wbudowane RC dla początkujących. Jeśli dodadzą obsługę kanałów w RC i zrobią to porządnie, to w pewnym stopniu przewaga nad REW będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doniu99 Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 6 godzin temu, renoxd napisał: Dlatego właśnie chce skorzystać z pomocy żony i zrobić ślepy test Przy okazji... te wtyki RCA w Wiimie mogłyby być trochę głębsze. Płytkie są. Czuje jakby kable się ledwo co trzymały na nich. Czekam na wyniki testów. Jestem bardzo ciekawy takiego pojedynku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Mozna na Androidzie uzyc zew. mikrofonu pomiarowego, ja uzylem interfejs Focusrite i mikrofon pomiarowy od iLoud MTM, podpiete przez USB OTG, czulosc na godzinie 3:00. Dzialalo od strzala. Krzywa HK, zakres od 28 Hz do 19 kHz, max 10 dB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts