Skocz do zawartości

WiiM Ultra nadchodzi

pavello

Recommended Posts

13 minut temu, Webster.brd napisał:

Czy jeśli Wiim będzie podłączony liniowo do wzmacniacza, to wystraczy podłączyć Wiim do telewizora kablem hdmi żeby działało? 

Tak, ale TV musi mieć HDMI ARC.

15 minut temu, Webster.brd napisał:

Czy w parze ze wzmacniaczem analogowym Wiim połączony liniowo będzie działał jako sekcja cyfrowa i DAC dla tego wzmacniacza?

Tak.

16 godzin temu, Webster.brd napisał:

Pewnie temat był już tu poruszany, ale nie przez ostatnie 10 stron które przeczytałem, więc zapytam.

Obecnie używam Cyrus One Cast i żeby uruchodzić muzykę ze streamingu wystarczą mi 2 kliknięcia w aplikacji tidala. Wzmacniacz sam się włącza i po chwili muzyka gra. Chce jednak zmienić wzmacniacz i myślę nad systemem integra + Wiim. Czy jeśli będe miał Wimma podlączonego liniowo do np. Musical Fidelity M6SI, to będę w stanie uruchomić wzmacniacz z telefonu? Czy bede musiał wzmacniacz włączyć samemu i dopiero potem uruchomić streaming w Wimie? Nieukrywam, że dla mnie dużą zaletą streamingu jest to, że wszystko moge uruchomić obecnie przez telefon.

Pozdrawiam

Wystarczy skorzystać ze złączy trigger :) 

5 godzin temu, Wito76 napisał:

A po co mi to? 

A po co cokolwiek komukolwiek?

Ostatnie produkty to, jak kolega wyżej wspomnial, integracje z Audio Pro, konkretniej C10 i A10.

18 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Nawet nie o to chodzi, zastanawiałem się jak dogadują się WiiM Ultra i Sabaj A30A. który przyjmuje sygnał po USB (inne łącza nie są zalecane).

Jak ktoś w praktyce nie sprawdzi, to pewności nie będzie. W teorii powinno być ok.