Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Wysoki poziom „ubowersowienia” dzieci świadczy o tym, ze jednak to marka popularna wśród (nie)audiofili - ich rodziców w sensie.
A co do posiadania B&W przez prawdziwych nie-audiofili, czyli ludzi którzy kupują sprzęt audio podobnie jak telewizor czy tablet, to sprawa jest dość oczywista, rozpoznawalność marki, spora sieć dystrybucji i aktywność samego dystrybutora, przyzwoite ceny, uniwersalny wygląd (niekontrowersyjny), brzmienie tez dość efektowne w pierwszym kontakcie (a oni się tam potem nie wgłębiają w niuanse, czasem przez tydzień nawet nie włączą sprzętu) - to wszystko razem decyduje o popularności.

Edytowano przez majkel74
Napisano

To takie żartobliwe słowotwórstwo z mojej strony w kontekście posiadania m.in. przez córkę Tomka monitorów B&W.

Corka ma to, co wcześniej miał tata po prostu, moja młodsza córka tez sobie nie wybrała swojego systemu, sam jej go złożyłem, aczkolwiek uczestniczyła aktywnie i jest bardzo zadowolona (Rega Brio + Apollo z Dynaudio Focus 110).

A muszę tu powiedzieć ze brałem pod uwagę dla niej Bowersy 607 anniversary, m.in. z racji ich przyjemnej aparycji, dobrej ceny w promocji i dobrych opinii wśród sporej rzeszy posiadaczy i osób ich słuchających.

Napisano

Tytułowe monitory B&W za 1000€ można już kupić. Tu gdzie mieszkam. Model S2 za połowę tej ceny. Na marktplaats lokalnym 700 ogłoszeń wisi od B&W. Jest w czym wybierać. Rynek zalany. I to dobrze. Wklikałem na YouTube i tam też od groma.

Przypomina mi to sytuację z decathlon. Jak mam potrzebę, to zawsze wyjdę zadowolony. I nie chodzi tylko o €. Choć także. 
Córka musi mieć Air Jordan w nazwie i raz w tygodniu szczoteczką je pucuje, a ja mam to gdzieś. Karcherem oblecę i prima.

Napisano
6 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

I mam takie przeczucie, że Twoja latorośl nie przesiaduje na forach audio?

Nie. Ten Nad to też nie przypadek. Bydle ciężko zniszczyć. Gniazda RCA ma tak zrobione , że możesz wyszarpywać wtyki dowolną ilość razy i nawet nie drgną. Panie , kiedyś to robili ? :) Z B&W faktycznie nieźle się zgrał. 

Ale, po świątecznym odsłuchu mojego systemu i tak stwierdziła , że ..... jej radio w kuchni gra jakby lepiej , i funkcjonalność , i prostota .....:) Nie wiem co o tym myśleć :) 

To to coś :

radio.jpg

Napisano (edytowany)
24 minuty temu, tomek4446 napisał:

Ale, po świątecznym odsłuchu mojego systemu i tak stwierdziła , że ..... jej radio w kuchni gra jakby lepiej , i funkcjonalność , i prostota .....:) Nie wiem co o tym myśleć :) 

Jedź 100m i w prawo, następnie 500m i w lewo. 3km i zjazd na A1, 150m i dotrzesz do celu.

Z kobietą jest inaczej...

Jak zobaczysz różowego misia (na billboardzie), to w prawo, następnie przy sklepie zoologicznym w lewo. Po paru minutach, zaraz za wielkim parkingiem w prawo i przy domu z czerwonej dachówki zatrzymaj się.

...moja żona twierdziła podobnie, małe radyjko na blacie w kuchni :D  ...zamiast BT, to dokupiłem jej oddzielne radio do starego wzmaka. Wciska 2 przyciski ON i stwierdziła, że teraz gra fajnie

Edytowano przez AutoPirat
Napisano
18 godzin temu, Rafał S napisał:

Pierwsza wydaje się oczywista - bo odnaleźli szczęście i fora nie są im potrzebne. 

Owszem zadowolenie jest, ale do szczęścia daleko :)  Nie ma dnia, abym nie zaglądnął na forum. Z przyjemnością śledzę wpisy forumowiczów, a szczególnie tych, których miałem zaszczyt poznać osobiście.  

7 godzin temu, Rafał S napisał:

To o niczym nie świadczy. Też nie jestem audiofilem. Chłopaki, widział tu ktoś jakiegoś audiofila? 

Kto ma sygnaturę taką jak niżej, może jest ?:) 

20 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

Tak sobie myślę, że ich właścicieli nie ma zbyt wielu na forach poświęconych audio. 

Ja mogę "robić" za trzech, ponieważ mam już trzecie Bowersy :) 

Napisano
16 minut temu, MMarek napisał:

Ja mogę "robić" za trzech, ponieważ mam już trzecie Bowersy

W takim razie we dwóch jest już nas pięciu.

P.S. poprosiłem już władze o przeniesienie naszych dywagacji o B&W do nowego tematu,  więc @kaczadupa nie martw się - posprzątamy :)