majkel74 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja (edytowany) Wysoki poziom „ubowersowienia” dzieci świadczy o tym, ze jednak to marka popularna wśród (nie)audiofili - ich rodziców w sensie. A co do posiadania B&W przez prawdziwych nie-audiofili, czyli ludzi którzy kupują sprzęt audio podobnie jak telewizor czy tablet, to sprawa jest dość oczywista, rozpoznawalność marki, spora sieć dystrybucji i aktywność samego dystrybutora, przyzwoite ceny, uniwersalny wygląd (niekontrowersyjny), brzmienie tez dość efektowne w pierwszym kontakcie (a oni się tam potem nie wgłębiają w niuanse, czasem przez tydzień nawet nie włączą sprzętu) - to wszystko razem decyduje o popularności. Edytowano 8 maja przez majkel74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja 4 minuty temu, majkel74 napisał: Wysoki poziom „ubowersowienia” dzieci Obawiam się, że nie do końca rozumiem. Rozwiniesz to hasło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja To takie żartobliwe słowotwórstwo z mojej strony w kontekście posiadania m.in. przez córkę Tomka monitorów B&W. Corka ma to, co wcześniej miał tata po prostu, moja młodsza córka tez sobie nie wybrała swojego systemu, sam jej go złożyłem, aczkolwiek uczestniczyła aktywnie i jest bardzo zadowolona (Rega Brio + Apollo z Dynaudio Focus 110). A muszę tu powiedzieć ze brałem pod uwagę dla niej Bowersy 607 anniversary, m.in. z racji ich przyjemnej aparycji, dobrej ceny w promocji i dobrych opinii wśród sporej rzeszy posiadaczy i osób ich słuchających. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja Rozumiem. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja Tytułowe monitory B&W za 1000€ można już kupić. Tu gdzie mieszkam. Model S2 za połowę tej ceny. Na marktplaats lokalnym 700 ogłoszeń wisi od B&W. Jest w czym wybierać. Rynek zalany. I to dobrze. Wklikałem na YouTube i tam też od groma. Przypomina mi to sytuację z decathlon. Jak mam potrzebę, to zawsze wyjdę zadowolony. I nie chodzi tylko o €. Choć także. Córka musi mieć Air Jordan w nazwie i raz w tygodniu szczoteczką je pucuje, a ja mam to gdzieś. Karcherem oblecę i prima. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja 6 godzin temu, Grzesiek202 napisał: I mam takie przeczucie, że Twoja latorośl nie przesiaduje na forach audio? Nie. Ten Nad to też nie przypadek. Bydle ciężko zniszczyć. Gniazda RCA ma tak zrobione , że możesz wyszarpywać wtyki dowolną ilość razy i nawet nie drgną. Panie , kiedyś to robili ? Z B&W faktycznie nieźle się zgrał. Ale, po świątecznym odsłuchu mojego systemu i tak stwierdziła , że ..... jej radio w kuchni gra jakby lepiej , i funkcjonalność , i prostota ..... Nie wiem co o tym myśleć To to coś : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AutoPirat Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja (edytowany) 24 minuty temu, tomek4446 napisał: Ale, po świątecznym odsłuchu mojego systemu i tak stwierdziła , że ..... jej radio w kuchni gra jakby lepiej , i funkcjonalność , i prostota ..... Nie wiem co o tym myśleć Jedź 100m i w prawo, następnie 500m i w lewo. 3km i zjazd na A1, 150m i dotrzesz do celu. Z kobietą jest inaczej... Jak zobaczysz różowego misia (na billboardzie), to w prawo, następnie przy sklepie zoologicznym w lewo. Po paru minutach, zaraz za wielkim parkingiem w prawo i przy domu z czerwonej dachówki zatrzymaj się. ...moja żona twierdziła podobnie, małe radyjko na blacie w kuchni ...zamiast BT, to dokupiłem jej oddzielne radio do starego wzmaka. Wciska 2 przyciski ON i stwierdziła, że teraz gra fajnie Edytowano 8 maja przez AutoPirat 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja 18 godzin temu, Rafał S napisał: Pierwsza wydaje się oczywista - bo odnaleźli szczęście i fora nie są im potrzebne. Owszem zadowolenie jest, ale do szczęścia daleko Nie ma dnia, abym nie zaglądnął na forum. Z przyjemnością śledzę wpisy forumowiczów, a szczególnie tych, których miałem zaszczyt poznać osobiście. 7 godzin temu, Rafał S napisał: To o niczym nie świadczy. Też nie jestem audiofilem. Chłopaki, widział tu ktoś jakiegoś audiofila? Kto ma sygnaturę taką jak niżej, może jest ? 20 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Tak sobie myślę, że ich właścicieli nie ma zbyt wielu na forach poświęconych audio. Ja mogę "robić" za trzech, ponieważ mam już trzecie Bowersy 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja 16 minut temu, MMarek napisał: Ja mogę "robić" za trzech, ponieważ mam już trzecie Bowersy W takim razie we dwóch jest już nas pięciu. P.S. poprosiłem już władze o przeniesienie naszych dywagacji o B&W do nowego tematu, więc @kaczadupa nie martw się - posprzątamy 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 maja Autor Udostępnij Napisano 8 maja Piszcie do woli, przecież jest o Bowersach i jest sympatycznie. A że klamka zapadła i sprawdzę Audiovectory.... tak chciał ślepy los. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja 27 minut temu, kaczadupa napisał: sprawdzę Audiovectory Sprawdź i pisz. Każda opinia będzie cenna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts