Kraft Napisano Niedziela o 07:49 Napisano Niedziela o 07:49 (edytowany) Niniejszym podaję do publicznej wiadomości, że w salonie dokonałem podmianki mocarnych Heco Revolution 3 na bardziej eleganckie Bowersy 706S3. I jest to już trzeci produkt głośnikowy Bowersa w moim posiadaniu. PS Adam, normalnie jasnowidz z Ciebie! Edytowano Niedziela o 07:57 przez Kraft 3 5 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 08:45 Napisano Niedziela o 08:45 (edytowany) 58 minut temu, Kraft napisał: PS Adam, normalnie jasnowidz z Ciebie! Urodziłem się i dość długo mieszkałem w Człuchowie a tam „jasnowidzów” nie brakuje. No proszę, jeden członek najliczniejszego na forum Klubu Bowersa odszedł ale ilość głośników w Klubie nadal się zgadza. Chyba muszę w końcu kupić drugą parę ATC, żeby drużyna nie składała się tylko z jednego napastnika. @Planeta Dźwięku działacie tam coś nad nowymi SCM7 z dedykacją dla najwierniejszego miłośnika tego monitora w kraju? Patrzcie jak się ten Bowers „panoszy” po forum, weźcie się do roboty (menedżerowie od Harbeth i Spendora nie śpią). Jarek, przewidujesz test nowych Bowersów? Edytowano Niedziela o 08:48 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Niedziela o 08:59 Napisano Niedziela o 08:59 10 minut temu, kaczadupa napisał: Jarek, przewidujesz test nowych Bowersów? Zobaczę. Są w kolejce na piątym miejscu wśród głośników, które mam, a o których jeszcze szerzej nie pisałem. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Niedziela o 09:01 Napisano Niedziela o 09:01 Przed chwilą, Kraft napisał: Zobaczę. Są w kolejce na piątym miejscu wśród głośników, które mam A co z testem scm7 - będzie? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 09:01 Napisano Niedziela o 09:01 (edytowany) 1 minutę temu, Kraft napisał: szerzej nie pisałem. Zaskoczyły Cię czymś na samym początku znajomości czy jest dokładnie to czego się spodziewałeś/oczekiwałeś? Edytowano Niedziela o 09:01 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Niedziela o 09:02 Napisano Niedziela o 09:02 1 godzinę temu, Kraft napisał: Niniejszym podaję do publicznej wiadomości, że w salonie dokonałem podmianki mocarnych Heco Revolution 3 na bardziej eleganckie Bowersy 706S3. I co, nie zorientowali sie?😁 5 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 09:03 Napisano Niedziela o 09:03 Przed chwilą, Rafał S napisał: A co z testem scm7 - będzie? Dzisiaj pakuję paczki, karton już stoi w korytarzu, list przewozowy też jest. Reszta roboty to już działka Jarka. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Niedziela o 09:09 Napisano Niedziela o 09:09 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Dzisiaj pakuję paczki Ale wiesz, że możesz na tym tylko stracić? Albo przeczytasz potem ich krytykę przemyconą pośród kurtuazyjnych komplementów, albo... już do Ciebie nie wrócą. Co gorsze? 7 minut temu, Artur Brol napisał: I co, nie zorientowali sie?😁 Nie, bo nie są wzrokowcami. Oni tylko słuchają. A przecież po wyłączeniu światła wszystkie kolumny brzmią tak samo. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Niedziela o 09:11 Napisano Niedziela o 09:11 8 minut temu, Artur Brol napisał: I co, nie zorientowali sie?😁 To napisz to zdanie lepiej, mądralo;) Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Niedziela o 09:16 Napisano Niedziela o 09:16 (edytowany) 5 minut temu, Kraft napisał: To napisz to zdanie lepiej, mądralo;) W zasadzie z Twojego wcześniejszego postu wynika, że to salon stracił Heco i zyskał Bowersy. Edytowano Niedziela o 09:16 przez Rafał S Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 09:20 Napisano Niedziela o 09:20 (edytowany) 11 minut temu, Rafał S napisał: Ale wiesz, że możesz na tym tylko stracić Krytyka, która nie jest podszyta złośliwością to nic złego a u Jarka mam to zagwarantowane. Bardziej chodzi tu o wymianę poglądów i dobrą zabawę. I tak właśnie będzie. Edytowano Niedziela o 09:21 przez kaczadupa 2 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Niedziela o 15:08 Napisano Niedziela o 15:08 @Kraft jak odbierasz 706S3 w porównaniu do, moim zdaniem, zupełnie "odjechanych" 706S2? Odpisz, cytując
Kraft Napisano Niedziela o 15:12 Napisano Niedziela o 15:12 Dajcie mi trochę czasu. Mam też inne zainteresowania;). 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 15:19 Napisano Niedziela o 15:19 Jarek, nic Ci nie będzie jak jeden dzień nie zjesz. A wygłodniały organizm ma wyostrzony zmysł słuchu więc… 3 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano Niedziela o 16:20 Napisano Niedziela o 16:20 58 minut temu, kaczadupa napisał: A wygłodniały organizm ma wyostrzony zmysł słuchu więc… Mój organizm po rodzinnym grillu obżarty jak należy, więc niewielka strata, że na razie nie mam nowych głośników. 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu 23 godziny temu, Kraft napisał: I jest to już trzeci produkt głośnikowy Bowersa w moim posiadaniu. Serce mi się raduje Ja mam tylko jeden produkt tej firmy, ale już trzeci z kolei. Pomimo, że miałem wypożyczone inne paczki, zawsze wybierałem B&W. Mówcie co chcecie, ale jest jakaś magia w tych Bowersach, ci co tak nie twierdzą, po prostu się nie znają 2 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 19 godzin temu, Grzesiek202 napisał: @Kraft jak odbierasz 706S3 w porównaniu do, moim zdaniem, zupełnie "odjechanych" 706S2? Słucham teraz w trochę innej akustyce i ze wsparciem suba, więc moje wnioski mogą być nie do końca trafne, ale wygląda na to, że poszli w S3 w dobrą stronę. Kolumny dalej grają w sposób niepodoby do innych, ale da się ich już słuchać dłuższy czas. Przesłuchanie całej płyty nie powinno teraz stanowić problemu;). Jednak to dalej jazda bez trzymanki. Ilość informacji jest momentami przytłaczająca. Można się poczuć jak na strzelnicy dla agentów specjalnych - co chwila ze ścian wyskakują jakieś tarcze i ma się ułamek sekundy żeby zareagować. No słychać więcej i do tego wyraźniej, bo klarowność, separacja są niezwykłe. W wydawałby się znanych nagraniach odkrywamy nowe smaczki. Bardzo to angażujące, więc o relaksie przy muzyce nie ma mowy. I chyba o to właśnie chodziło. 7 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 11 minut temu, Kraft napisał: Można się poczuć jak na strzelnicy dla agentów specjalnych - co chwila ze ścian wyskakują jakieś tarcze i ma się ułamek sekundy żeby zareagować. (...) Bardzo to angażujące, więc o relaksie przy muzyce nie ma mowy. Brzmi groźnie. Moja pierwsza myśl, to że są to paczki dla kogoś, kto będzie ich słuchał na zmianę z innymi kolumnami. Bo przecież nie każdego dnia ma się ochotę na taki sport ekstremalny. Da się włączyć na nich jakiś spokojny instrumentalny jazz w tle i popracować przy komputerze albo poczytać książkę? Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 52 minuty temu, Kraft napisał: Bardzo to angażujące, więc o relaksie przy muzyce nie ma mowy. Kogoś może to zdanie przestraszyć. Wiem, jak wciągająco potrafią zagrać te kolumny. I właśnie w tm ja jednak znajduję relaks. Każde włączenie sprzętu, to takie małe święto. Tym bardziej, że czasu na słuchanie ostatnio nie było zbyt wiele. 38 minut temu, Rafał S napisał: Da się włączyć na nich jakiś spokojny instrumentalny jazz w tle i popracować przy komputerze albo poczytać książkę? Ja nie mogę słuchać muzyki w pracy. Zbyt mnie to rozprasza. Nie wiem, czy inne kolumny zmieniłyby moje podejście. A są dni, że i telefon dzwoni co kilka minut. 1 godzinę temu, Kraft napisał: Przesłuchanie całej płyty nie powinno teraz stanowić problemu;). Łał, aż tak? Ja z 706 S2 mogłem jednak spędzić całą sobotę. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @Top Hi-Fi & Video Design, czy macie jakieś zalecenia producenta, co do zgrania subwoofera ASW608/610 z monitorami 705/706 S3? Jak ustawić LOW-PASS FREQ, a jak EQ? Te ustawienia zależą od odpowiedzi częstotliwościowych obu konstrukcji, a te najlepiej zna przecież producent. Mierzyliście się kiedyś z tym zagadnieniem? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Kraft napisał: @Top Hi-Fi & Video Design, czy macie jakieś zalecenia producenta, co do zgrania subwoofera ASW608/610 z monitorami 705/706 S3? Jak ustawić LOW-PASS FREQ, a jak EQ? Te ustawienia zależą od odpowiedzi częstotliwościowych obu konstrukcji, a te najlepiej zna przecież producent. Mierzyliście się kiedyś z tym zagadnieniem? nie mamy, ale skieruję jutro zapytanie i poczekamy na odpowiedź co tam fachowcy z fabryki napiszą 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Kraft napisał: Dziękuję. To pewnie potrwa chwilę, ale wrzucę to jutro popołudniu. Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: nie mamy, ale skieruję jutro zapytanie i poczekamy na odpowiedź co tam fachowcy z fabryki napiszą Odeślą do instrukcji? Ale ona jest naprawdę dobrze napisana. Jarek, sięgnij do niej, jeżeli tego wcześniej nie robiłeś: https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/bowers-and-wilkins/asw608/instrukcja?p=62 U mnie miałem odcięcie ustawione na 40Hz i EQ na A. Ale jak to w (naszym) życiu, dużo zależy od konkretnego pokoju/akustyki, sprzętu towarzyszącego no i indywidualnych preferencji. Odpisz, cytując
Recommended Posts