fluid81 Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia (edytowany) Myślę , że na forum może znajdzie się jedna osoba , która będzie mogła pochwalić się referencją w kinie i napewno nie będę nią ja . Kiedyś jak studiowałem , miałem w akademiku zestaw Creative podbity pod kompa. " Głośniki " podobnych gabarytów i nawet "subwoofer " był w zestawie . No fajnie to grało jak na tamte czasy i okolicznosci . Jak widzę te pudełeczka na ścianie, to zawsze przypominają mi się studenckie , świetne czasy .Tylko tyle i aż tyle . Dziękuję za zaproszenie , ale czasu braknie . W kolejce już Butler czeka ,który również zaprosił mnie do siebie na odsłuch 😉 Sorry , że się czepiam , ale ja tego jakoś nie widzę. Przerabiałem już kiedyś tego typu pudełeczka i jestem sceptycznie nastawiony do tego typu pomysłów. To pudełeczko robi za centralny ? - wybacz , ale nie przekonasz mnie do tych "głośników" . Edytowano 15 sierpnia przez fluid81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Backfrointer Napisano 15 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 13 minut temu, fluid81 napisał: Myślę , że na forum może znajdzie się jedna osoba , która będzie mogła pochwalić się referencją w kinie i napewno nie będę nią ja . Kiedyś jak studiowałem , miałem w akademiku zestaw Creative podbity pod kompa. " Głośniki " podobnych gabarytów i nawet "subwoofer " był w zestawie . No fajnie to grało jak na tamte czasy i okolicznosci . Jak widzę te pudełeczka na ścianie, to zawsze przypominają mi się studenckie , świetne czasy .Tylko tyle i aż tyle . Dziękuję za zaproszenie , ale czasu braknie . W kolejce już Butler czeka ,który również zaprosił mnie do siebie na odsłuch 😉 Sorry , że się czepiam , ale ja tego jakoś nie widzę. Przerabiałem już kiedyś tego typu pudełeczka i jestem sceptycznie nastawiony do tego typu pomysłów. To pudełeczko robi za centralny ? A co sądzisz o tym zestawie infinity co tam podlinkowałem kilka komentarzy wcześniej? Czy mógłbym np. zrobić zestaw 5.1.2 i zrobić na FL/FR te 40mm kolumny, i surround 50mm kolumny. Czy to głupi pomysł? Nie znam się. Lepsze będą te 20 na FL/FR, czy liczy tu się tylko rozmiar, czy np. te 20 będą lepsze do grania z przodu z jakiegoś powodu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fluid81 Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia Przed chwilą, Backfrointer napisał: A co sądzisz o tym zestawie infinity co tam podlinkowałem kilka komentarzy wcześniej? Czy mógłbym np. zrobić zestaw 5.1.2 i zrobić na FL/FR te 40mm kolumny, i surround 50mm kolumny. Czy to głupi pomysł? Nie znam się. Lepsze będą te 20 na FL/FR, czy liczy tu się tylko rozmiar, czy np. te 20 będą lepsze do grania z przodu z jakiegoś powodu? Nie mnie pytaj o takie rzeczy . Ja tutaj częściej pojawiam się w roli podobnej do Twojej 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia To w sumie mało widziałeś i mało słyszałeś , a masz TYLE do powodzenia. Odważny jesteś Miłego dnia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fluid81 Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2 minuty temu, maciek72 napisał: To w sumie mało widziałeś i mało słyszałeś , a masz TYLE do powodzenia. Odważny jesteś Miłego dnia Właśnie odwrotnie . To Ty jesteś odważny, że zdecydowałeś się na takie pudełeczka , ustawienie subwooferów w jednej lini .Mega odważny, że za głośnik centralny obrałeś coś takiego , coś co ledwo na zdjęciu można uchwycić. Nie masz bladego pojęcia co w życiu widziałem i słyszałem, więc milcz w tym temacie , bo wyjdziesz tylko na durnia. Również życzę Ci miłego dnia . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 7 godzin temu, bora902 napisał: gdzie jest moderator ? dyskusja od samego poczatku w tym topiku nie idzie z najlepsza wiedza techniczna a pytajacy swiezak jest wpuszczony w tzw.maliny przez forumowe grono "eksperckie" tak nie wolno robic panowie bo wyszedl belkot a nie porada Wyszły mocno różne opinie, a nie bełkot! A poza tym już kiedyś prosiłem o stosowanie polskich znaków i stosowanie wielkiej litery w odpowiednim miejscu-np. na początku zdania. Jeśli masz jakieś merytoryczne propozycje dla autora tego wątku to śmiało napisz. Na razie już kilka konkretów się pojawiło -choćby amplitunerów kd, również kolejne informacje od autora-np. o preferencjach i podwieszanym suficie. Pozdrawiam PS. A przy okazji -proszę kilku piszących tu Kolegów o unikanie wycieczek osobistych i nadmiernych złośliwości. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia Korzystając z okazji zapytam kto przechodził z 5.1 na 5.1.2 ? czy montaż dwóch dodatkowych głośniczków opłacił się/ czy po fakcie ktoś uznał, że niepotrzebnie drapał sufit? (mile widziana szczerość) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia (edytowany) Miałem Sony 930 , Dvd 725 , Mission 773 , 77c , 77 DS , Yamaha SW 320 Harman Kardon AVR 370 , Klipsch F 30 i resztę tej serii RF 62 II , RC 62 II , RS 52 II , SW 110 , Onkyo Rz 900 , 1100 , Klipsch RP 280 , C 540 , RS 52 II , 2 x SW 115 , 4 x Magnet IC 82 Marantz NR 1608 , Tannoy Hts 101 xp plus drugi Tannoy TS 2.8 Denon AVC 6700 , te same maluchy , SVS SB 1000 x 2 Denon AVC 8500 te same maluchy , SVS SB 2000. Yaqin ML 100 , Ayon CD 1s , M2Tech , Studio 16 hz Aries Reference Oppo 105 , 203 , Cambridge Audio CXUHD Projektor BenQ W 1400 , Sony HW 55 , HW 65 , JVC DLA -X 500 Tona kabli Mission 704 , 701 , 700 , 70C2 , 70C3 Gale Monitor III , Tannoy M 2 , M2.5 i kupa innych Edytowano 15 sierpnia przez maciek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 4 godziny temu, Backfrointer napisał: Coś na tej zasadzie Bardzo zły pomysł. Amplituner powinien mieć zapewnione chłodzenie. Subwoofer nie wiadomo czy dobrze zagra w konkretnym miejscu a dodatkowo powinien stać na ziemi a nie trząść szafką. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 1 godzinę temu, maciek72 napisał: Miałem Sony 930 , Dvd 725 , Mission 773 , 77c , 77 DS , Yamaha SW 320 Harman Kardon AVR 370 , Klipsch F 30 i resztę tej serii RF 62 II , RC 62 II , RS 52 II , SW 110 , Onkyo Rz 900 , 1100 , Klipsch RP 280 , C 540 , RS 52 II , 2 x SW 115 , 4 x Magnet IC 82 Marantz NR 1608 , Tannoy Hts 101 xp plus drugi Tannoy TS 2.8 Denon AVC 6700 , te same maluchy , SVS SB 1000 x 2 Denon AVC 8500 te same maluchy , SVS SB 2000. Yaqin ML 100 , Ayon CD 1s , M2Tech , Studio 16 hz Aries Reference Oppo 105 , 203 , Cambridge Audio CXUHD Projektor BenQ W 1400 , Sony HW 55 , HW 65 , JVC DLA -X 500 Tona kabli Mission 704 , 701 , 700 , 70C2 , 70C3 Gale Monitor III , Tannoy M 2 , M2.5 i kupa innych Tona kabli mnie przekonuje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 8 minut temu, PanKlor napisał: Bardzo zły pomysł. Amplituner powinien mieć zapewnione chłodzenie. Subwoofer nie wiadomo czy dobrze zagra w konkretnym miejscu a dodatkowo powinien stać na ziemi a nie trząść szafką. Można zamontować od dołu i od góry kratkę wentylacyjną jak do AGD naprzyklad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia 5 minut temu, maciek72 napisał: Można zamontować od dołu i od góry kratkę wentylacyjną jak do AGD naprzyklad Można. Można też kupić dedykowane dla amplitunerów chłodzenie. Można też po prostu zapewnić odpowiednią ilość miejsca nad avr i po bokach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia Ukryłem Offtop. @Marcinos89 jak Ci się nie podoba na forum i zaglądasz tu tylko żeby jątrzyć to może lepiej nie zaglądaj. Za personalnie kierowane odzywki o chamskim zabarwieniu będzie ban jak się nie opamiętasz. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia Nowy amplituner Denn X2800, S970 albo Yamaha V6A za 2000-2200 zł a reszta na zuwane kolumny. Na przykład Klipsch Synergy F1 albo F2 w całym secie znajdziesz. Heco Music Style znajdziesz. Monitor audio serie BX chodź tu może być różnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Backfrointer Napisano 16 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia (edytowany) Lepiej kupić amplituner od yamahy, czy denona? Edytowano 20 sierpnia przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia Yamaha jest jaśniejsza , Denon bardziej dociążony. Zależy jakie głośniki wybierzesz Denon z Monitor Audio będzie bardzo dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 18 sierpnia Udostępnij Napisano 18 sierpnia Dnia 15.08.2024 o 16:30, lion napisał: Korzystając z okazji zapytam kto przechodził z 5.1 na 5.1.2 ? czy montaż dwóch dodatkowych głośniczków opłacił się/ czy po fakcie ktoś uznał, że niepotrzebnie drapał sufit? (mile widziana szczerość) Ja przechodziłem i warto. Oczywiście jeżeli będziesz korzystał ze ścieżek Atmos, DTS-X i prawidłowo zamontujesz / odseparujesz dolną i górną warstwę. Teraz jestem na etapie kompletowania "zabawek" do 7.1.4 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia Dnia 16.08.2024 o 10:07, Backfrointer napisał: Lepiej kupić amplituner od yamahy, czy denona? Nie ma lepiej. to sa modele konkurencyjne. Jeden coś ma czego nie ma drugi i odwrotnie. Nie ma złego wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia (edytowany) konkurencyjne na rynku jednak jesli patrzac na budowe ich podzespolow ( np. PCB ) z jakich sa wykonane to denon x2800h stoi na wyzszym poziomie technicznym i ma sporo wiekszy zasilacz niz yamaha V6A Edytowano 20 sierpnia przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia 15 minut temu, bora902 napisał: konkurencyjne na rynku jednak jesli patrzac na budowe ich podzespolow ( np. PCB ) z jakich sa wykonane to denon x2800h stoi na wyzszym poziomie technicznym i ma sporo wiekszy zasilacz niz yamaha V6A Tak? Coś chyba jednak nie do końca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia teraz pokaz PCB i bedziemy w domu 🤣 zasilacze roznia sie w zaleznosci od wersji a najmniejszy w V6A to 360W Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2 minuty temu, bora902 napisał: od wersji a najmniejszy w V6A to 360W Bo w końcu mieszkamy w Ameryce Północnej i mamy 120V w gniazdkach... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia (edytowany) Yamaha od dawna podaje moc zasilacza wg. innych norm. Jak ktoś bierze się za porównanie to zawsze inne marki mają w tym przypadku teoretyczną przewagę. Edytowano 19 sierpnia przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 20 sierpnia Udostępnij Napisano 20 sierpnia (edytowany) dlatego w takim wypadku zawsze nalezy rzucic okiem jak prezentuja sie oba zasilacze tj.jakie maja wymiary zewnetrzne oraz inne cechy ktore sa podane na ich obudowie Edytowano 20 sierpnia przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 sierpnia Udostępnij Napisano 20 sierpnia 21 godzin temu, bora902 napisał: teraz pokaz PCB i bedziemy w domu 🤣 zasilacze roznia sie w zaleznosci od wersji a najmniejszy w V6A to 360W To jest pobór średni. Już o tym rozmawialiśmy nie jeden raz. Yamaha podaje inaczej niż Denon. A MAX to MAX. Masz jasno pokazane. 8 godzin temu, Butler napisał: Yamaha od dawna podaje moc zasilacza wg. innych norm. Jak ktoś bierze się za porównanie to zawsze inne marki mają w tym przypadku teoretyczną przewagę. Dokładnie 2 minuty temu, bora902 napisał: dlatego w takim wypadku zawsze nalezy rzucic okiem jak prezentuja sie oba zasilacze tj.jakie maja wymiary zewnetrzne oraz inne cechy ktore sa podane na ich obudowie Zatem poprosimy o konkrety teraz. Bo moc zasilaczy jest wyższa w Yamaha. Idźmy zatem krok dalej. Wyciągnij je i zbadaj dla nas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts