Sławomir Unknown Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia Czy warto zmieniać Dac Delta Sigma Eversolo Z8 na R2R Gustard R26. Do Roksan Caspian M2 ,Pylon Diamond 28. Eversolo gra technicznie tak trochę cyfrowo choć fachowcy na tym forum i w necie piszą że lekko ocieplony nie tak ostry jak wiekszosc ESS Sabre Gustard R26 to jeszcze więcej ciepła ale detalu przestrzeni nie brakuje z tego co czytam na forach. Najwiekszą wadą Eversolo jest zasilacz impulsowy Kupiłem lepszy kabel ale przy impulsowym zasilaniu to nic nie daje. Czy Gustard R26 będzie dobry do rocka,metalu, elektroniki bo w tych gatunkach Eversolo jest bardzo dobry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia Może za bardzo ci nie pomogę bo nie sluchałem żadnego z tych daców. Na YouTube jest gość, który świetnie opowiada i nie lukruje tylko mówi tak jak jest naprawdę. Ma w swoich testach film z porownania dwóch Gustardów A26 i R26. W innym filmie o Eversolo DMP A8 (ktory z tego co slyszalem jako dac gra lepiej od Z8) porownuje daca A8 z R26. Oczywiście lepszy jest R26,choc nie jest to ogromna przewaga. Dla nie znających języka angielskiego można włączyć napisy i w ustawieniach włączyć język polski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia 47 minut temu, Sławomir Unknown napisał: Eversolo gra technicznie tak trochę cyfrowo choć fachowcy na tym forum i w necie piszą że lekko ocieplony nie tak ostry jak wiekszosc ESS Sabre tacy fachowcy chyba najostrzejszy i najbardziej technicznie i cyfrowo grający dac jaki miałem... szczerze mówiąc to cięzko mi sobie wyobrazić jaki zamulony na amen system miałoby to teoretycznie ożywiać... nie chce się zarzekać, bo może gdzieś to się komuś zgra, ale dla mnie fatalnie to grało niby ostro grający Qutest grał przy tym jak baranek z głębią i dociążeniem, nie wspominają że o wiele naturalniej i prawdziwiej 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia Zrobił też filmik o Z8, ale trzeba pamiętać że byl kręcony sporo wcześniej niż filmy o R26 i A8. Osobiście nie oglądałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 25 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia (edytowany) Mam CA DaC Magic 200 gra podobnie do tego Eversolo tak samo dac wbudowany w Wiim Ultra wszystkie ESS Sabre. Nic zbieram kase na Gustard 26. Zobacze jak to sie zgra z Caspianem i Pylonami. Ciężko bedzie sprzedać Cambridge i Eversolo w rozsądnych pieniadzach bo to nie streamery tylko same daci. W Cambridzach liniowy zasilacz pomógł na to suche cyfrowe granie , niestetyEversolo ma wbudowany zasilacz impulsowy . Z tego co wiem tylko w DMP A6 da sie wymienic zasilanie na liniowe. Edytowano 25 sierpnia przez Sławomir Unknown Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia (edytowany) 6 minut temu, Sławomir Unknown napisał: Ciężko bedzie sprzedać Cambridge i Eversolo w rozsądnych pieniadzach bo to nie streamery tylko same daci. Wszystko teraz ciężko sprzedać 😃 mam świetnie grające Volumio Primo i stoi od kilku miesięcy bo nie nazywa się Eversolo czy Wiim 🙃 Edytowano 25 sierpnia przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia No to macie problem 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 25 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia W Recenzjach zachwalali i Magic 200 i Eversolo Z8 . Ae według mojego starego ucha lepiej grał juz Magic 100 z zasilaczem Tomanek.dużo mniej cyfry było Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia 59 minut temu, marcinmarcin napisał: Wszystko teraz ciężko sprzedać 😃 mam świetnie grające Volumio Primo i stoi od kilku miesięcy bo nie nazywa się Eversolo czy Wiim 🙃 Po prostu takie świetne wcale nie jest. Zwłaszcza uwzgledniajac cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2 minuty temu, ProjectPi napisał: Po prostu takie świetne wcale nie jest. Zwłaszcza uwzgledniajac cenę. Gra świetnie, działa w pełni stabilnie, i ma dobrą jakość dźwięku nawet z fabrycznym zasilaczem. I nawet jako nowe kosztuje niewiele drożej od słabo grającego Eversolo Z8 (miałem oba naraz i Z8 przy Primo brzmi jak zepsute). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia No wlaśnie. I skąd bierze sie taka popularność gniotow? Z takich wątkow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Ty nie czytaj tylko testuj bo sam dobrze znacznie lepiej wybierzesz. Warto tez sprawdzić Denafrips i Audio GD jeśli Ci się uda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Piotr wspomnial o Denafrips, tu jego nowy film porównuje Ares 15 do między innymi do R26 ,Chord Mojo 2 i Smls SU 10. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 26 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia Gustard R26 już wybrałem a Eversolo Z8 kupiłem dla wycieraczek alem głupi 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWoy Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Przepraszam że wbijam się w wątek, ale czy ktoś z państwa może powiedzieć coś o Eversolo dmp a8? Czy jest to streamer grający po cieplejszej stronie mocy? Jestem wyczulony na ostre metaliczne granie, chciałbym go uniknąć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 26 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia (edytowany) Tak to cieplejsze granie tam siedzą dwa chipy AKM Velvet i zasilanie liniowe wiec będzie przyjemnie tylko ta cena troche przesadzona. Sam przez chwile myślałem nad tym Eversolo DMP A8 idzie wyrwaćgo za 7 -8 tysiecy ale Gustard 26 jak ktoś już ma streamer z pewnych zródeł tańszy i ciut lepszy jako DAC. Piszą że najlepiej gra przez Lan a ja bede go łączył USB z Wiim Ultra i może być wtedyniewiele lepiej niz z Eversolo Z8 na Sabre. Wstrzymuje sie na razie z zakupem. Edytowano 26 sierpnia przez Sławomir Unknown Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Heh Do tej pory czytałem o , sprzętach które mają PQ, Dirac czy inne ustrojstwo, że można sobie brzmienie (barwe) dostosować do swoich preferencji 🙃 Więc, co tam kość 🤨🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 sierpnia Udostępnij Napisano 27 sierpnia 22 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Piotr wspomnial o Denafrips, tu jego nowy film porównuje Ares 15 do między innymi do R26 ,Chord Mojo 2 i Smls SU 10. Lubie teggo gościa. I całkiem przyjemna cena za ten DAC. 10 godzin temu, Sławomir Unknown napisał: Gustard R26 już wybrałem a Eversolo Z8 kupiłem dla wycieraczek alem głupi 😊 Toż to normalne zachowanie 7 godzin temu, Dedal napisał: Heh Do tej pory czytałem o , sprzętach które mają PQ, Dirac czy inne ustrojstwo, że można sobie brzmienie (barwe) dostosować do swoich preferencji 🙃 Więc, co tam kość 🤨🙂 A no właśnie. Jest NAD C658 z Dirac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 27 sierpnia Udostępnij Napisano 27 sierpnia Nie mam pojęcia o istnieniu dac-ów w tytule wątku. Dnia 25.08.2024 o 20:42, Sławomir Unknown napisał: fachowcy na tym forum i w necie piszą że lekko ocieplony nie tak ostry jak wiekszosc ESS Sabre Nie potwierdzę ani nie zaprzeczę. Mam na codzień dac w którym siedzą dwie 38pro kości. W tym dac znajduje się mnóstwo innych komponentów. Zastanawiam się co ma na co wpływ, ponieważ jeśli to tzw ostre granie Sabre ma wpływ, to u mnie jest inaczej. Uwielbiam analityczne, detaliczne i gładkie granie. Nie lubię ostrego jazgotu, pourywanych końcówek wybrzmień. Uwielbiam brzmienie trąbki, altowego saxa i solówek na blachach. Zachęcam i namawiam do rozszerzenia horyzontów i nie ograniczania się do utartych internetowych opinii. Winnego łatwo wskazać, ale o dowody już trudniej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azumaluk Napisano 27 sierpnia Udostępnij Napisano 27 sierpnia Ja zachęcony postami autora postu , kupiłem wiim ultra, i połączyłem z Musical Fidelity m5si, który daje sygnał na diamond 28 Po prawie dwóch tygodniach ustawiania udało się ustawić korekcję tak aby pasowała mi w muzyce i w kinie (2.1) (serio ten sprzęt ma tyle ustawień że sprawdzenie wszystkiego i dopasowanie trwa) Podoba mi się jak to gra, a miałem okazje zestawić z Eversolo a6 i ja nie słyszałem różnicy. może jak niektórzy mówią słychać ale jak masz sprzęt z górnej półki i ogarniętą akustykę Bo przecież takie głosy sa że A6 jest lepsze Zaskakuje mnie post autora że nawet Eversolo Z8 jako DAC nie poprawia dźwięku i szuka czegoś lepszego bo sam myślałem nad tym klockiem jako uzupełnienie mojego systemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 27 sierpnia Udostępnij Napisano 27 sierpnia 12 godzin temu, Sławomir Unknown napisał: Piszą że najlepiej gra przez Lan a ja bede go łączył USB z Wiim Ultra i może być wtedy niewiele lepiej niz z Eversolo Z8 na Sabre. Moim zdaniem R26 gra przyjemnie również po koaksjalu. Nie wiem, czy przez USB zabrzmi lepiej niż Eversolo Z8, ale zdziwiłbym się gdybyś nie było znacząco inaczej. Porównywałem u siebie R26 z drugim Gustardem - X26 Pro na Sabre i różnica była spora (R26 okazał się bardziej muzykalny, a X26 Pro - szybszy, jaśniejszy i z lepszą rytmiką). I to w ramach jednego producenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 27 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia Czyli X26 będzie lepszy w muzyce której słucham rock,metal elektronika a R26 jazz,blues,akustyka,klasyczna. W takim razie Everdolo Z8 zostaje to właśnie cechy X26 i też Ess Sabre Pro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts