Skocz do zawartości

Co z tą Polską?

RoRo

Recommended Posts

2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

trudno to mi pojąć…

To może spójrzmy na to przez pryzmat inteligencji/świadomości społecznej. Nie wystarczy "pomachać" przed oczami "hajsem" typu 500 czy 800.

Co zatem?

Moja propozycja:

Zróbmy (rządzący) ulgi (w tym podatkowe również) dla PRACUJACYCH RODZICÓW, aż do okresu uzyskania pełnoletnosci ich pociech!

Edytowano przez Chyba Miro 84

1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał:

To może spójrzmy na to przez pryzmat inteligencji/świadomości społecznej. Nie wystarczy "pomachać" przed oczami "hajsem" typu 500 czy 800.

Co zatem?

Moja propozycja:

Zróbmy (rządzący) ulgi (w tym podatkowe również) dla PRACUJACYCH RODZICÓW, aż do okresu uzyskania pełnoletnosci ich pociech!

Prosty sposób podatkowy i zachęta: samotni rodzice rozliczają się wspólnie z dziećmi. Ok. A dlaczego rodzice tworzący rodzinę nie mogą ? Np z 1 dzieckiem dzielimy dochód na 3 i rozliczamy, 2 dzieci dzielimy na 4 itd. To jest konkret. Obecna ulga na dzieci (nie 2,5 k a coś 1,2) to raczej kpina i to nikogo do niczego nie zachęci ani nikomu nie ulży.  gdybyśmy z żoną się rozwiedli i rozliczali jako samotni rodzice z dziećmi ( każde z nas po jednym) to jesteśmy kilkadziesiąt klocków rocznie do przodu.  czy ktoś wytłumaczy mi gdzie tu sens.

Edytowano przez fp74

1 godzinę temu, Nowy75 napisał:

No i jak zawsze niespodziewanie temat zabrnął tym razem,w skądinąd,ważną stronę zastępowalności pokoleń . Zgadzam się z wieloma kolegami,ale to już trochę nie nasz problem . Jak śpiewa Grzegorz Skawiński: "to wszystko dawno już za sobą mam",czy jakoś tak...😀

No to chyba przeciwnie,  to wlasnie nasz problem  - no bo kto nas utrzyma na starość 😉. A potrzeby wiadomo , z wiekiem nie maleją 🤣

Świeży kwiatek, biskupi co to lubią narzucać wszystkim swoje widzimisię w formie prawa, zamieniając nam Polskę w kraj wyznaniowy najbardziej boją się  prawdy.

Jak nie wiadomo o co chodzi (w jedynie slusznej "wierze") to odpowiedź jest złota, a skromna:

O majątek kościoła i kasę.

Biskupi powinni złamać daną obietnicę - sugerują kanoniści. Ujawniamy skandaliczny dokument Rady Prawnej KEP - RMF 24 https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-biskupi-powinni-zlamac-dana-obietnice-sugeruja-kanonisci-uja,nId,7925348

1 godzinę temu, soberowy napisał:

W sumie cała historia bardzo przykra. Ja się jednak łudziłem, że KO nie będzie się posuwać tak daleko, jak PiS. Dobrze, że ostatecznie facet zrezygnował. Źle, że w ogóle przyjął to stanowisko. I co dalej - przywrócą poprzedniego dyrektora, czy będą lansować kolejnego partyjnego swojaka? Jakoś wiara w to pierwsze jest we mnie dość mikra.

Każda partia po dojściu do władzy płaci stołkami swoim działaczom. Jak tego nie zrobią, nie dotrwają do następnych wyborów. Taka uroda polityki, tu nie ma świętych. Tyle że przykro patrzeć na bezczelność z którą to się odbywa.

I przy okazji Trump na wniosek producentów zawiesił na 30 dni cła na samochody, bo jak się ocenia auta zdrożały by od 3 do 12 tysięcy USD na sztuce. Czyżby docierało, że cła to broń obosieczna?

Edytowano przez michaudio
Rozszerzenie treści