kaczadupa Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Byłem przekonany, że tylko Top HiFi, Q21 i S4Home nagrywa filmy i wrzuca YT a tu proszę, jest też Koris Poznań Jest w czym wybierać. Uprzejmie proszę przygotować dla mnie wszystkie te paczuszki na wtorek za tydzień Które z nich mają najbardziej zróżnicowany i dynamiczny bas? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada To się chłopaki napracowali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 24 listopada Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 11 minut temu, Kraft napisał: To się chłopaki napracowali. A ja, za Twoją rekomendacją, wziąłem Bowersa. Uduszę jak mi nie zagra Ps. Żartowałem Jarek, czasem nie zgłaszaj mnie na policję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Facet przykłada się, robi ciekawe porównania. Dobrze nagrane, osobiście lubię go oglądać. Od 10 lat produkuje swoje kolumny, ostatnio chciał do sprzedaży wprowadzić swój opamp. Nie wiedziałem, że jest z Polski 😂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 10 godzin temu, kaczadupa napisał: A ja, za Twoją rekomendacją, wziąłem Bowersa. Można wiedzieć jaki model (skoro od tego zależy moje życie)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 25 listopada Autor Udostępnij Napisano 25 listopada Wybacz, że będzie to bardzo skromne hi-fi... Bowers 607 s3. Od razu dodam, że podchodzę do tego równie poważnie jak do monitorów z okolic 10kzł. Znaleźć perełkę w przyzwoitej cenie to będzie coś. Kupić drogie i dobre to każdy potrafi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada No to jestem ciekaw Twoich wrażeń. Ja może skończę z 705 S2 lub S3 (ale to ze spokojem, jak przyjdzie odpowiedni czas) . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 11 godzin temu, kaczadupa napisał: A ja, za Twoją rekomendacją, wziąłem Bowersa. Uduszę jak mi nie zagra A Jarek taki fajny kolega .... był 20 minut temu, kaczadupa napisał: będzie to bardzo skromne hi-fi... Bowers 607 s3. Też kupowałeś w Lidlu ? No , dobra , napisz jak grają jestem ciekaw. Do mnie po Świętach wracają B&W 685 S2 , bo białe i córce teraz nie pasują do wystroju wnętrza ....czy torebki , nie wiem słabo było słychać , coś rwało .... A przy okazji , ma ktoś na zbyciu jakieś tanie małe monitory , byle by w okleinie drewnopodobnej ? Jakiś orzech , venge , ciemny dąb ? 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 1 minutę temu, tomek4446 napisał: A przy okazji , ma ktoś na zbyciu jakieś tanie małe monitory , byle by w okleinie drewnopodobnej ? Jakiś orzech , venge , ciemny dąb ? Mogą być Monitor Audio MR1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 3 minuty temu, Kraft napisał: Mogą być Monitor Audio MR1? Dawaj ! Jarek wrzuć mi fotkę MMS-em. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 21 minut temu, kaczadupa napisał: Kupić drogie i dobre to każdy potrafi. Faktyczni, każdy głupi to potrafi, dotyczy tylko B&W 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 19 minut temu, tomek4446 napisał: Dawaj ! Jarek wrzuć mi fotkę MMS-em. Miałeś je chyba kiedyś u siebie na wymianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Przed chwilą, Kraft napisał: Miałeś je chyba kiedyś u siebie na wymianie. Taaak , ale mam już swoje lata i ...... no nie pamiętam dokładnie koloru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 5 minut temu, tomek4446 napisał: Taaak , ale mam już swoje lata i ...... no nie pamiętam dokładnie koloru No popatrz. A dźwięk to nawet po latach pamięta każdy;) 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 37 minut temu, Kraft napisał: No popatrz. A dźwięk to nawet po latach pamięta każdy;) Bo liczy się treść , a nie forma 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada (edytowany) Ciekaw doświadczenie z tym filmikiem (odsłuchałem na razie tylko pierwszy utwór), Spróbujcie sobie zrobić eksperyment myślowy i podczas odsłuchu podać cenę kolumn, których aktualnie słuchacie ("zapominając" o rzeczywistej). Bo rozstrzał cenowy jest duży, a dźwiękowy zdaje się minimalny i wcale nie oczywisty. Można sobie też kliknąć na ślepo w jakiś fragment filmiku i spróbować zgadnąć, czy grają kolumny drogie, czy tanie. A potem otwieramy oczy i... Edytowano 25 listopada przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 29 minut temu, Kraft napisał: Można sobie też kliknąć na ślepo w jakiś fragment filmiku i spróbować zgadnąć, czy grają kolumny drogie, czy tanie. A potem otwieramy oczy i... Myślę, że nawet bez otwierania oczu każdy z nas wie, na czym odtwarza ten filmik. Dobry muzyk odróżni brzmienie lepszego instrumentu od gorszego słuchając ich na żywo, szczególnie solo. Ale czy odróżni te brzmienia słuchając z płyty? Tu już mogą być problemy. A przecież tę płytę nagrano w studiu, z wykorzystaniem profesjonalnego sprzętu itd. Jak w porównaniu z płytą nagrywa się takie filmiki? Realizacyjnie to przecież przepaść. I dlatego na ich podstawie można ocenić głównie równowagę tonalną i ewentualnie charakter konkretnych części pasma. Czyli kierunek obrany przez konstruktorów, a nie samą jakość. W szczególności, o stereofonii nie dowiemy się praktycznie niczego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 15 minut temu, Rafał S napisał: I dlatego na ich podstawie można ocenić głównie równowagę tonalną i ewentualnie charakter konkretnych części pasma. Czyli kierunek obrany przez konstruktorów, a nie samą jakość. Dokładnie. I ta równowaga jest właśnie zadziwiająco zbieżna. Spodziewałem się znacznie większych różnic. 18 minut temu, Rafał S napisał: Dobry muzyk odróżni brzmienie lepszego instrumentu od gorszego słuchając ich na żywo, szczególnie solo. Tylko, czy my jako grupa na pewno jesteśmy "dobrymi muzykami"? Myślę, że niekoniecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts