Skocz do zawartości

Kolumny

Aaron Starko

Recommended Posts

46 minut temu, DiBatonio napisał:

Żadna kolumna nie powinna stać 16cm od tylnej ściany 😉

Jesteś pewien, że tylko podwoić?

Fakt, że materiały reklamowe mowią, iż postawienie tych głośniczków gdziekolwiek nie wpłynie na jakość brzmienia, zatem trzeba to sprawdzić. 

Żadna? Nawet te z "dziurą" z przodu?

Jak tak to wszystko się komplikuje bo mam mega mały pokój 

4 minuty temu, Aaron Starko napisał:

Nawet te z "dziurą" z przodu?

To, że BR jest z przodu niczego nie zmienia, to wydumki recenzentów i nic więcej. 

Moje też mają "dziurę" z przodu i stoją 1m z małym haczykiem od tylnej ściany. 

Od groma jest konstrukcji z BR skierowanym w podłogę i raptem jest tam 3-5cm odległości. 

1 minutę temu, Aaron Starko napisał:

Żadna? Nawet te z "dziurą" z przodu?

Jak tak to wszystko się komplikuje bo mam mega mały pokój 

Fachowcy twierdzą ,ze z przodu czy z tyłu,ze względu na sposób rozchodzenia się fal basu nie ma to większego wpływu . Moje skromne doświadczenie potwierdza to,co napisał kolega @DiBatonio,moje Elace postawione bliżej ściany grają bardzo wyrażnie gorzej . Proste rozwiązanie tego problemu,to ustawianie ich dalej od ścian przy odsłuchu

13 godzin temu, Nowy75 napisał:

Fachowcy twierdzą ,ze z przodu czy z tyłu,ze względu na sposób rozchodzenia się fal basu nie ma to większego wpływu . Moje skromne doświadczenie potwierdza to,co napisał kolega @DiBatonio,moje Elace postawione bliżej ściany grają bardzo wyrażnie gorzej . Proste rozwiązanie tego problemu,to ustawianie ich dalej od ścian przy odsłuchu

No dobrze może się uda je oddalić podczas słuchania ale wtedy będzie 1m między mną a kolumnami, tak będzie dobrze?

8 godzin temu, Aaron Starko napisał:

No dobrze może się uda je oddalić podczas słuchania ale wtedy będzie 1m między mną a kolumnami, tak będzie dobrze?

Nie wiadomo😀. Napisz jakie masz wymiary pokoju,może wrzuć jakiś rysunek ,gdzie docelowo miałby stać sprzęt i kolumny ,wtedy łatwiej będzie kolegom coś sensownie doradzić. Z Twoich postów wynika ,że pokój raczej mały i może się okazać ,że w zupełności wystarczy jakiś kompaktowy zestaw i małe monitory . Twoim największym problemem teraz jest ustawienie,a nie moc czy marka sprzętu.