Piotr Sonido Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Tak. To jest inna barwa dzwieku zupelnie. Ale zdaje sobie sprawę że ma mniej kanałów. Ale jakość dzwiek ujest na zdecydowanie wyższym poziomie. Ustawienia czego? Tu i tu masz Dirac. Menu w Arcam jest archaiczne, ale na kompie wygląda to dobrze. Ustawiasz i już. Na oba masz dobre ceny. Moim zdaniem różnica w cenie jest uzasadniona. Onkyo to taka Corolla, fajnie jezdzi, mało pali będzie służyć na lata. AVR11 taka RAV4. W to samo miejsce dojedziesz, pewnie w tym samym czasie. Czy warto dokładać dwa razy tyle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 12 minut temu, Daniel Ps napisał: Rozumiem upust jest faktycznie dobry. Tylko pytanie czy jest to na tyle zauważalne w kinie i stereo żeby dopłacić 4 tys względem tego onkyo rz50 bo też ma dirac. W kinie niekoniecznie, w stereo na pewno różnica będzie . Z drugiej strony w cenie Arcama można kupić RZ50 i do niego wzmacniacz stereo z wejściem na końcówkę, ja właśnie tak zrobiłem bo miałem już wzmacniacz. Co do konfiguracji piszący o trudach z Arcam moim zdaniem przesadzają. Jest po prostu inny, może mniej obrazkowy i nie prowadzi za rękę ale jeśli chodzi o Dirac Live w obydwu jest tak samo. No cóż musisz zdecydować my już za Ciebie tego nie zrobimy. Jak chcesz dobre kino i stereo w tych pieniądzach to albo „all i one” w przypadku Arcam, albo system dzielony RZ50 + wzmacniacz efekt będzie podobny, a może lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu A jak to wygląda w przypadku dorzucenia koncowki / wzmacniacza do onkyo? Czy przedwzmacniacz z onkyo będzie na tyle dobry że wystarczy końcówka / wzmacniacz. Czy jednak wymagało by to osobnego systemu i wtedy jeszcze streamer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu W kinie też. Dziek jest inny. Nie jest ostry, agresywny w dynamice a pełny swobody. Fajnie to Technikarium wyjaśnił przy AVR5. Jak tak średnio lubie tego jego filmy tak w tym przypadku się zgadzam. Po prostu prezentacja jest inna. Przed chwilą, Daniel Ps napisał: A jak to wygląda w przypadku dorzucenia koncowki / wzmacniacza do onkyo? Czy przedwzmacniacz z onkyo będzie na tyle dobry że wystarczy końcówka / wzmacniacz. Czy jednak wymagało by to osobnego systemu i wtedy jeszcze streamer PRE jest ok. Ale to znowu fajna końcówka zje tyle samo. 3-5k Przeciez nie mowimy tu o dokładaniu Fosi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: AVR30 za mniej niż 7K? Chciałbym… chodziło o avr10. Przeglądałem olx żeby się rozeznać ile mógłbym wpłać za swojego avr10, jak już zdecyduję się zmienić na avr30. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu A no to tak. To się zgadzam 10tka tak widziałem też za okolice 7, sam się zastanawiałem bo nie uzywam 4K. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 23 minuty temu, Piotr Sonido napisał: A no to tak. To się zgadzam 10tka tak widziałem też za okolice 7, sam się zastanawiałem bo nie uzywam 4K. A ja szukam sobie problemów🤣 kupiłem MA Goldy i myślę jak im dogodzić. Z jednej strony avr30 i mam jedno urządzenie a z drugiej strony myślę czy nie lepiej do avr10 integra a najlepiej aio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 2 godziny temu, Daniel Ps napisał: no ale skupmy się na tej opłacalności Tę kwestię powinieneś już rozwiązać samemu, po odsłuchu obu opcji To Twoje pieniądze i nie powinni tu inni podejmować decyzji, bo to bardzo subiektywna kwestia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts