Heathcliff Napisano Wtorek o 20:41 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 20:41 Wrażenia zgrubnie pokrywają się z opiniami/ocenami. A że nie mam gdzie posłuchać na żywo to co mam zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano Wtorek o 21:22 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:22 Jak nie ma gdzie w Krakowie to w Oświęcimiu masz bywający tu na forum S4home, do tego kilka opcji w Katowicach te trochę kilometrów warto podjechać. Nie sugeruj się tym co słyszysz na YT faktycznie słyszysz swoje głośniki/słuchawki odtwarzające dźwięk zarejestrowany nie wiadomo jakim sprzętem i w jakich warunkach. Gdyby to jeszcze było w tych samych warunkach i tym samym urządzeniem zarejestrowane to jakieś różnice można wyłapać, ale i tak nie słyszysz rzeczywistości. Lepiej pojechać do salonu chociażby w innej okolicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 10:31 Udostępnij Napisano Środa o 10:31 13 godzin temu, Heathcliff napisał: Wrażenia zgrubnie pokrywają się z opiniami/ocenami. A że nie mam gdzie posłuchać na żywo to co mam zrobić? W razie czego zapraszam do nas Chwilę się jedzie z Krakowa, ale może będzie warto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 17:40 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:40 Dnia 4.01.2025 o 11:38, Butler napisał: Nie mierz innych swoją miarą. Słuchawki to uzupełnienie systemu, nie muszą być substytutem. Prosty przykład u mnie z ostatnich świąt, rodzina przy stole w 2 dniu świąt, rozmowy dorosłych. Dzieciak się nudzi... Słuchawki na uszy i film. Było mnóstwo sytuacji kiedy słuchawki się już przydały. Ja to bym chciał by dało się przesłać dwa strumienie audio ale każdy inny. Wolę oryginalną ścieżkę dźwiękową, a żona uparta przy lektorach. Chodzi o możliwość odpalenia filmu w takiej hybrydzie by druga osoba mogła użyć słuchawki wybierając inne audio. Dałeś stół do tej salki kinowej? Tu chodziło jednak o coś innego. Ale dobra może ja to widze inaczej. Zostawiam temat. Dnia 5.01.2025 o 19:36, Heathcliff napisał: Widzę że w kontekście porównania głośników nikt nie pomoże. Pomoże pomoże ale daj spokoj weekend Cieprliwości Dnia 7.01.2025 o 21:30, PanKlor napisał: Proponuję nie wyciągać żadnych wniosków z odsłuchów na YT. Podpisuje się pod tym. A jesteś z Krakowa? Ja też. Pomoc? Audiotrend, Nautilus, Top HiFi, salon Denona, Audiomix, Studio 999, VELVETHERTZ, HiFi station. Cchesz opinie o każdym pisz na PW bo na forum nie mogę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Dnia 7.01.2025 o 21:41, Heathcliff napisał: Wrażenia zgrubnie pokrywają się z opiniami/ocenami. A że nie mam gdzie posłuchać na żywo to co mam zrobić? Albo autosugestią Dźwięk, który słyszysz przechodzi przez tak zagmatwaną ścieżkę, że szansa na wierne odwzorowanie tego co było nagrywane jest praktycznie zerowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Witam, Dziękuję wszystkim za uwagę i pomoc! Wypozyczylem Dali Oberon 3 i posluchalem w domu. Jest moc... Potem pojechaliśmy do Katowic do TopHiFi posłuchać Elac Reference B6. Elac nie daja takiego wrażenia mocy jak Oberon 3 ale... od razu zauważyiśmy z żoną że słyszymy więcej detali zwłaszcza na wysokich tonach. Było to dość oczywiste. Stwierdziliśmy że bas zawsze można podbić dodając subwoofer a szczegółów nie dodamy Wzieliśmy Elac Debut Reference B6 w połączeniu z centralnym Elac Debut Reference C5. To wszystko spięte Yamaha RX-V6A Polecono nam też dokupić subwoofer Bowers & Wilkins ASW608 wiec pewnie bede teraz pilnował promocji na subwoofer. Edytowano 4 godziny temu przez Heathcliff Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 13 minut temu, Heathcliff napisał: Polecono nam też dokupić subwoofer Bowers & Wilkins Polecono Ci w @Top Hi-Fi & Video Design suba B&W... hehe, i czemu mnie to nie dziwi Wszystko fajnie, tylko oni nie mają w ofercie najpopularniejszych subów na rynku. Próżno szukać SVS, REL, Klipsch czy chociaż Magnat. Praktycznie tylko B&W, ELAC i Yamaha. Nie namawiam nic przeciw B&W bo nie są złe, tylko czysto informacyjnie. https://www.tophifi.pl/glosniki/subwoofery/producent/elac.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Spodobała mi się perspktywa Suba bez bas reflex. Zwłaszcza jak posłuchałem różnych głośników i fajnie móc słyszeć dokładniejsze odwzorowanie muzyki. W niektórych opinianch na temat subwooferów czytałem że ten B&W jest lepszy niż porónywalne cenowo Yamaha czy Klipsch Edytowano 3 godziny temu przez Heathcliff Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Oprócz amplitunera Yamah-y nic innego nie zaproponowali? Dla porównania, czy od razu definitywnie chciałeś Yamaha? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Klipsch jest typowym kinowcem z BR, śmiało można stwierdzić że ciężko o konkurencyjny porównywalny rozmach w swoim zakresie cenowym. Ale nie do muzyki. Yamaha robi g..... suby. Dla porównania zerknij na SVS serii SB (PB są z Bass Reflex), albo REL. Mogę polecić też JL Audio. Zamknięte suby potrafią zagrać równie mocno i głęboko co otwarte, ale to muszą być wyższe (droższe) modele niż swoje odpowiedniki. No ale w zamian mamy fajną precyzję i uniwersalność. 2 minuty temu, tomek72 napisał: Oprócz amplitunera Yamah-y nic innego nie zaproponowali? Dla porównania, czy od razu definitywnie chciałeś Yamaha? Przecież @Top Hi-Fi & Video Design ma tylko Yamaha i NAD 🤣 Co innego mogli zaproponować? Edytowano 3 godziny temu przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Aaaaaaa 🤔, a to jakoś nie zwróciłem uwagi, nie no w tej sytuacji rozumiem że nie było innej propozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts