Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Napisano
43 minuty temu, Rafał S napisał:

Wyjaśnij, proszę, o co chodzi, bom już w latach posunięty i niedowidzę.

To może ja wyjaśnię. :) Rafał , np. gaśnica ? Kojarzysz kolor ? No , to taki sam jest na oznaczeniach tych kabelków z lewej na poszczególnych kanałach. Przejdźmy dalej , uprzedzam , będzie trudniej ! Jakim symbolem oznaczamy funkcję dodawania ?

A teraz najtrudniejsze. Spójrz na lewy kanał i zsumuj te dwie informację , czyli kolor oraz znak. :)

Sorry , bez urazy. :)

Napisano
8 minut temu, tomek4446 napisał:

bez urazy. :)

None taken. OK, a swoją drogą, to dość dziwne, że oba plusy są na zewnątrz, a oba minusy - w środku. Intuicyjnie jest podłączać naprzemiennie.

Napisano (edytowany)
19 godzin temu, Rafał S napisał:

None taken. OK, a swoją drogą, to dość dziwne, że oba plusy są na zewnątrz, a oba minusy - w środku. Intuicyjnie jest podłączać naprzemiennie.

Ralał. To zdjęcie wzmacniacza jednego z barwniejszych użytkowników forum audiostereo. Rozwiązanie zagadki jest proste. Kolumny są podłączone w przeciwfazie. Co ciekawe, po nabyciu owego wzmacniacza, jego właściciel pisał na forum poezje na temat jego brzmienie. Ciekawe czy słuchając go, kolumny były podłączone tak jak na zdjęciu.

Pozdrawiam  

Edytowano przez KrólKiczu
Napisano (edytowany)
5 godzin temu, KrólKiczu napisał:

Kolumny są podłączone w przeciwfazie.

Tak, tyle to już zrozumiałem po wpisie Tomka. :)

5 godzin temu, KrólKiczu napisał:

To zdjęcie wzmacniacza jednego z barwniejszych użytkowników forum audiostereo.

Niestety, nie wiem, o kogo chodzi. Zaglądam tam zbyt rzadko - tylko w poszukiwaniu informacji o konkretnych produktach. Kiedyś nawet założyłem konto, ale jakoś nie przemogłem się, żeby wykonać następny krok. :)

Po napisie z tyłu widzę, że to A-klasowy Sugden, czy nie ten sam, którego ma @marcinmarcin?

Edytowano przez Rafał S
Napisano
Dnia 31.01.2025 o 12:32, Rafał S napisał:

Intuicyjnie jest podłączać naprzemiennie.

Ludzie ! Ja chciałem tylko paczki sprzedać ! :) 

Ale jak już się temat rozwinął ........

Ja też nie mam lekko. Moje pre ma gniazda jak w sprzęcie pro i muszę o tym pamiętać przy wpinaniu kabli :) 

20211106_172854.jpg

20210829_181700.jpg