Sundin997 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Korzystając z dnia wolnego osłuchuje sobie to i owo trochę kombinuje-zmieniam ustawienie głośników,przełączam wiima raz na analog raz na toslink,przeniosłem drugi mały zestaw do innego pokoju żeby zobaczyć jak tam gra...itp. Bawię się. W salonie mam główny system na tę chwilę Heco aurora 700 (mod tweeter seas),wiim ultra,Hegel h70,chord clerway x.Podczas osłuchiwania sobie mixow z tidal leciał dobrzy mi znany i lubiany utwór Lana del Ray RIDE.Słuchałem ten utwór kiedyś na kilku moich poprzednich sprzętach i na obecnym.I na wszystkich było źle.Utwór zaczyna się całkiem fajnie,ale już przy pierwszym refrenie słychać nieprzyjemnie dzwięki ale prawdziwa masakra następuje od około 3 min piosenki i wtedy zazwyczaj już pomału moja ręka wędruje w stronę pilota żeby to wyłączyć... Jaki trzeba mieć sprzęt żeby to dobrze zagrało,zresztą w ogóle jej piosenki masakrują prawie każdy sprzęt który miałem. Jak to brzmi u was? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 13 minut temu, Sundin997 napisał: Korzystając z dnia wolnego osłuchuje sobie to i owo trochę kombinuje-zmieniam ustawienie głośników,przełączam wiima raz na analog raz na toslink,przeniosłem drugi mały zestaw do innego pokoju żeby zobaczyć jak tam gra...itp. Bawię się. W salonie mam główny system na tę chwilę Heco aurora 700 (mod tweeter seas),wiim ultra,Hegel h70,chord clerway x.Podczas osłuchiwania sobie mixow z tidal leciał dobrzy mi znany i lubiany utwór Lana del Ray RIDE.Słuchałem ten utwór kiedyś na kilku moich poprzednich sprzętach i na obecnym.I na wszystkich było źle.Utwór zaczyna się całkiem fajnie,ale już przy pierwszym refrenie słychać nieprzyjemnie dzwięki ale prawdziwa masakra następuje od około 3 min piosenki i wtedy zazwyczaj już pomału moja ręka wędruje w stronę pilota żeby to wyłączyć... Jaki trzeba mieć sprzęt żeby to dobrze zagrało,zresztą w ogóle jej piosenki masakrują prawie każdy sprzęt który miałem. Jak to brzmi u was? To się nazywa właśnie słaby mix (nie mylić z mastering). Może tak miało być Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Na moim zestawie słuchawkowym nic nieprzyjemnego tu nie słyszę, ale też słucham z Apple Music Moze Tidal ma jakiś gorszy mix. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabbo Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Lubię bardzo Lana del rey i często słucham ale osobiście wolę inne kawałki - świetny jest Mariners apartment complex-bas pięknie brumczy- uh. Przy Ride u mnie jest wszystko ok nie mam potrzeby wyłączenia, miałem kilka systemów i na każdym Lana brzmiała bardzo dobrze - najlepszy głos to chyba na Tannoy xt8f z Roksan Caspian był. Tannoy bardzo wciągające kolumny - przynajmniej mi tak się wydaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Kurczę aż z ciekawości sprawdziłem ten utwór i nic złego się u mnie nie dzieje. Wręcz przeciwnie uważam że jest super. Co Ci w nim przeszkadza?? Słucham z Tidala. Edytowano 6 godzin temu przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Po 3 minucie jak muza przyśpiesza,pojawiają się te churki to u mnie robi się bardzo krzykliwie i wszystko zlewa się w całość,a Lana wyje jak syrena OSP. Żeby było jasne chodzi mi o słuchanie na "średniej"głośności bo to też ma wpływ. Sprawdzę później na słuchawkach. Może podajcie jakieś utwory które na waszych sprzętach brzmią bardzo dobrze i te (o ile takie są) które brzmią źle.Posprawdzam u siebie dla porównania. Interesuje mnie głównie Tidal. Edytowano 4 godziny temu przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Świetna robota. Chętnie za nią zapłacę. 9 na 10. A tutaj tragedia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Sprawdziłem u siebie. Nie ma tragedii czasem trafiają się takie mixy gdzie zachodzę w głowę jak przy tych budżetach to przeszło. Z zeszłego roku mój faworyt do takiego numeru Post Malone - Something Real Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dla kontrastu fajnie nagrane płyty z tamtego roku to tak pierwsze z brzegu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Jak "moderator" tego tematu:) Proszę o jeden kawałek dobry,a drugi zły:)dla sprzętu oczywiście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @Sundin997 ale jakie gatunki/ zespoły / artystów lubisz ? Tak żeby się przyjemnie słuchało tych dobrych i tych złych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 24 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 24 minuty temu 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: @Sundin997 ale jakie gatunki/ zespoły / artystów lubisz ? Tak żeby się przyjemnie słuchało tych dobrych i tych złych Nie ma być przyjemnie ,ma być nieprzyjemnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts