Skocz do zawartości

"Ride" czy ten utwór może zabrzmieć dobrze.

Sundin997

Recommended Posts

Korzystając z dnia wolnego osłuchuje sobie to i owo trochę kombinuje-zmieniam ustawienie głośników,przełączam wiima raz na analog raz na toslink,przeniosłem drugi mały zestaw do innego pokoju żeby zobaczyć jak tam gra...itp. Bawię się.

W salonie mam główny system na tę chwilę Heco aurora 700 (mod tweeter seas),wiim ultra,Hegel h70,chord clerway x.Podczas osłuchiwania sobie mixow z tidal leciał dobrzy mi znany i lubiany utwór Lana del Ray  RIDE.Słuchałem ten utwór kiedyś na kilku moich poprzednich sprzętach i na obecnym.I na wszystkich było źle.Utwór zaczyna się całkiem fajnie,ale już przy pierwszym refrenie słychać nieprzyjemnie dzwięki ale prawdziwa masakra następuje od około 3 min piosenki i wtedy zazwyczaj już pomału moja ręka wędruje w stronę pilota żeby to wyłączyć...

Jaki trzeba mieć sprzęt żeby to dobrze zagrało,zresztą w ogóle jej piosenki masakrują prawie każdy sprzęt który miałem.

Jak to brzmi u was?

13 minut temu, Sundin997 napisał:

Korzystając z dnia wolnego osłuchuje sobie to i owo trochę kombinuje-zmieniam ustawienie głośników,przełączam wiima raz na analog raz na toslink,przeniosłem drugi mały zestaw do innego pokoju żeby zobaczyć jak tam gra...itp. Bawię się.

W salonie mam główny system na tę chwilę Heco aurora 700 (mod tweeter seas),wiim ultra,Hegel h70,chord clerway x.Podczas osłuchiwania sobie mixow z tidal leciał dobrzy mi znany i lubiany utwór Lana del Ray  RIDE.Słuchałem ten utwór kiedyś na kilku moich poprzednich sprzętach i na obecnym.I na wszystkich było źle.Utwór zaczyna się całkiem fajnie,ale już przy pierwszym refrenie słychać nieprzyjemnie dzwięki ale prawdziwa masakra następuje od około 3 min piosenki i wtedy zazwyczaj już pomału moja ręka wędruje w stronę pilota żeby to wyłączyć...

Jaki trzeba mieć sprzęt żeby to dobrze zagrało,zresztą w ogóle jej piosenki masakrują prawie każdy sprzęt który miałem.

Jak to brzmi u was?

To się nazywa właśnie słaby mix (nie mylić z mastering). Może tak miało być :)

Lubię bardzo Lana del rey i często słucham ale osobiście wolę inne kawałki - świetny jest Mariners apartment complex-bas pięknie brumczy- uh. 

Przy Ride u mnie jest wszystko ok nie mam potrzeby wyłączenia, miałem kilka systemów i na każdym Lana brzmiała bardzo dobrze - najlepszy głos to chyba na Tannoy xt8f z Roksan Caspian był.

Tannoy bardzo wciągające kolumny - przynajmniej mi tak się wydaje. 

Po 3 minucie jak muza przyśpiesza,pojawiają się te churki to u mnie robi się bardzo krzykliwie i wszystko zlewa się w całość,a Lana wyje jak syrena OSP.

Żeby było jasne chodzi mi o słuchanie na "średniej"głośności bo to też ma wpływ.

Sprawdzę później na słuchawkach.

Może podajcie jakieś utwory które na waszych sprzętach brzmią bardzo dobrze i te (o ile takie są) które brzmią źle.Posprawdzam u siebie dla porównania.

Interesuje mnie głównie Tidal.

Edytowano przez Sundin997