tomikin Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Hej wszystkim, proszę o polecenie budżetowych kabli głośnikowych konfekcjonowanych o długości 2x2m w cenie ok 500 - 600 zł do zestawu Rega Brio i Monitor Audio Silver 100 7g. Chciałbym, żeby kabelki ociepliły i dociążyły brzmienie systemu. Obecnie mam kable Ixos XHS 473 3.3mm2 o długości 2x3m z poprzedniego systemu Harman/Kardon HK980 i Dali Concept 6, które w obecnym zestawieniu trochę za bardzo rozjaśniają dźwięk w średnim i niskim paśmie, brzmienie jest ciut za lekkie. Miałem możliwość posłuchać jak gra mój obecny system na kabelkach Melodika Gun Metal MDSC 4020 2x2m o przekroju 4mm2 i tutaj brzmienie było przyjemniejsze, bardziej efektowne z mocniejszym basem. Nie pasowało mi tylko takie jakby spowolnienie i uproszczenie dźwięku a także podkreślony wyższy bas. Same kable mogłyby być też bardziej elastyczne. Poza tym całkiem fajne kabelki. Drugie kable to Kimber Kable 4VS 2x1.5m, przekrój 2.62 mm2, które podeszły mi bardziej mimo, że nie "słodziły" tak jak melodika. Brzmienie było takie audiofilskie, kulturalne i poukładane a bas stał się cięższy, mocniejszy, szybki, bardziej zwarty przez co stracił nieco na głębi. Świetne kabelki, którym ciężko cokolwiek zarzucić w tej cenie. Mnie zabrakło tylko odrobiny ciepła i głębszego basu. Jakie kabelki jeszcze sprawdzić, żeby za bardzo nie błądzić i jake według was pasują do Brio i Silverów ? Edytowano 4 godziny temu przez tomikin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Jak szeroko stoją w Twoim wnętrzu kolumny, oraz czy zmieniałeś ich pozycję podczas zmian kabli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Tellurium Q Blue 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomikin Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Jak szeroko stoją w Twoim wnętrzu kolumny, oraz czy zmieniałeś ich pozycję podczas zmian kabli? Szerokość między kolumnami to 170cm licząc od środka głośników i nie zmieniałem pozycji kolumn. Szerzej nie mogę rozstawić kolumn z racji małego pokoju 15m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 49 minut temu Udostępnij Napisano 49 minut temu Niestety sporo wyższa cena niż zamierzony budżet, ale przyszły mi do głowy od razu po przeczytaniu Twoich oczekiwań - Ricable Primus Speaker MKII Zapraszam na wycenę lub do poszukiwań używanych przewodów Powinny się spodobać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts