Skocz do zawartości

Amplituner z front pre-out - budżetowy

fantazja13

Recommended Posts

Cześć, potrzebuję pomocy w doborze amplitunera kd.

Z moich wymagań - 7 końcówek mocy, musi mieć wyjście pre-out dla frontowych kolumn i nie może to być Yamaha V6A ze względu na fizycznie ograniczenia HDMI (przepustowość tylko 24gbps - chyba że jestem niedoinformowany i coś się zmieniło w nowszych rocznikach?).
Do tej pory myślałem że mogę wybrać x2800h i skorzystać z wyjścia pre-out dla drugiej strefy ale ponoć nie jest to możliwe więc zwracam się o pomoc w poszukiwaniach.

Ampli będzie wykorzystywany w zestawie 5.1.2 (z czego fronty docelowo zasilane wzmacniaczem stereo) ale zanim wymienię wzmacniacz na posiadający ht bypass całość będzie napędzana przez amplituner. Pomieszczenie nie jest duże, mieszkanie w bloku, małe głośniki efektowe więc nie potrzebuje wielkiej mocy. Za to chciałbym aby system kalibracji był możliwie dobry (pomieszczenie "ciężkie" akustycznie).

1 godzinę temu, PanKlor napisał:

Cinema 70, Denon X3800h, Onkyo 7100, Anthem MRX540, Onkyo RZ30 i wyższe modele. MArantz bedzie najmniejszy i chyba najtańszy za to ma najbardziej podstawowy system kalibracji. 

Nawet niższy model Onkyo 6100 ma wyjście pre out, rozumiem że polecasz 7100 ze względu na Dirac? Warto dopłacić 700zł?

1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Jednak chciałbym mieć wszystko na wyciągnięcie pilota/telefonu ;)

55 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A co Ci przeszkadza to ograniczenie w HDMI?

Gdzie i na czym wykorzystasz 4K120Hz z HDR?

Cinema 70s z tym że on jest mało wydajny ale jeśli będzie wzmacniacz to w roli procesora sprawdzi się bardzo dobrze.

Albo faktycznie Onkyacze lub Pioneery.

Gry - nawet jeśli nie w tej chwili to nie chcę się "blokować" na przyszłość, szczególnie że problem ten dotyczy tylko Yamahy z tego co wiem.