fantazja13 Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Cześć, potrzebuję pomocy w doborze amplitunera kd. Z moich wymagań - 7 końcówek mocy, musi mieć wyjście pre-out dla frontowych kolumn i nie może to być Yamaha V6A ze względu na fizycznie ograniczenia HDMI (przepustowość tylko 24gbps - chyba że jestem niedoinformowany i coś się zmieniło w nowszych rocznikach?). Do tej pory myślałem że mogę wybrać x2800h i skorzystać z wyjścia pre-out dla drugiej strefy ale ponoć nie jest to możliwe więc zwracam się o pomoc w poszukiwaniach. Ampli będzie wykorzystywany w zestawie 5.1.2 (z czego fronty docelowo zasilane wzmacniaczem stereo) ale zanim wymienię wzmacniacz na posiadający ht bypass całość będzie napędzana przez amplituner. Pomieszczenie nie jest duże, mieszkanie w bloku, małe głośniki efektowe więc nie potrzebuje wielkiej mocy. Za to chciałbym aby system kalibracji był możliwie dobry (pomieszczenie "ciężkie" akustycznie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia (edytowany) Cinema 70, Denon X3800h, Onkyo 7100, Anthem MRX540, Onkyo RZ30 i wyższe modele. MArantz bedzie najmniejszy i chyba najtańszy za to ma najbardziej podstawowy system kalibracji. Edytowano 23 stycznia przez PanKlor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia No i jeszcze odpowiedniki Onkyo czyli Pioneer i Integra, te marki są w jednych rękach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Pioneer chyba nie ma pre-out.... https://sklep.rms.pl/img/product_media/38001-39000/249355_3_1200Wx1200H.jpg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia 54 minuty temu, fantazja13 napisał: musi mieć wyjście pre-out dla frontowych kolumn Jest coś takiego https://www.gfmod.pl/pl/p/Beresford-TC-7220-MKIII-Przelacznik-Kino-domowe-Stereo-/129 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano 23 stycznia Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 1 godzinę temu, PanKlor napisał: Cinema 70, Denon X3800h, Onkyo 7100, Anthem MRX540, Onkyo RZ30 i wyższe modele. MArantz bedzie najmniejszy i chyba najtańszy za to ma najbardziej podstawowy system kalibracji. Nawet niższy model Onkyo 6100 ma wyjście pre out, rozumiem że polecasz 7100 ze względu na Dirac? Warto dopłacić 700zł? 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Jest coś takiego https://www.gfmod.pl/pl/p/Beresford-TC-7220-MKIII-Przelacznik-Kino-domowe-Stereo-/129 Jednak chciałbym mieć wszystko na wyciągnięcie pilota/telefonu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia 1 minutę temu, fantazja13 napisał: Jednak chciałbym mieć wszystko na wyciągnięcie pilota/telefonu Rozumiem i szanuje. Choć chciałoby się zapytać , ile kilometrów masz od kanapy do amplitunera ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano 23 stycznia Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia Dokładnie 0,0045km 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia 12 minut temu, fantazja13 napisał: Nawet niższy model Onkyo 6100 ma wyjście pre out, rozumiem że polecasz 7100 ze względu na Dirac? Warto dopłacić 700zł? Wiele zależy od warunków w pomieszczeniu, ale ogółem warto 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia A co Ci przeszkadza to ograniczenie w HDMI? Gdzie i na czym wykorzystasz 4K120Hz z HDR? Cinema 70s z tym że on jest mało wydajny ale jeśli będzie wzmacniacz to w roli procesora sprawdzi się bardzo dobrze. Albo faktycznie Onkyacze lub Pioneery. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia 10 godzin temu, fantazja13 napisał: Nawet niższy model Onkyo 6100 ma wyjście pre out, rozumiem że polecasz 7100 ze względu na Dirac? Warto dopłacić 700zł? Warto. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano 24 stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 55 minut temu, Piotr Sonido napisał: A co Ci przeszkadza to ograniczenie w HDMI? Gdzie i na czym wykorzystasz 4K120Hz z HDR? Cinema 70s z tym że on jest mało wydajny ale jeśli będzie wzmacniacz to w roli procesora sprawdzi się bardzo dobrze. Albo faktycznie Onkyacze lub Pioneery. Gry - nawet jeśli nie w tej chwili to nie chcę się "blokować" na przyszłość, szczególnie że problem ten dotyczy tylko Yamahy z tego co wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia (edytowany) Wystarczy konsolę podpiąć pod TV i problemu nie ma. Pełne audio pójdzie do amplitunera przez HDMI dzięki eARC. Edytowano 24 stycznia przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia Jeszcze kilka lat temu kupić 9 kanałowy amplituner z pre-out i Dirac`iem (wtedy to już w ogóle była kwestia tylko w Arcamie) to była abstrakcja. Z tego punktu widzenia TX-NR7100 jest ultra opłacalnym urządzeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 stycznia Udostępnij Napisano 27 stycznia Dnia 24.01.2025 o 08:44, fantazja13 napisał: Gry - nawet jeśli nie w tej chwili to nie chcę się "blokować" na przyszłość, szczególnie że problem ten dotyczy tylko Yamahy z tego co wiem. No bo to nie jest uważane za problem Dlatego nie robią na to fixa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts