Sundin997 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Gdzie? U kolegi @MotylaNoga a kto będzie zmieniał kable i jak często, Ty, czy autor wątku? 🤭 Ja będę kuł a on od razu te w ścianie zmieni aż do transformatora. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego (edytowany) 13 minut temu, Sundin997 napisał: Ja będę kuł a on od razu te w ścianie zmieni aż do transformatora. Aha, czyli wszystko jasne. P.S. Ostatnio jednemu „koledze” wysypał się worek z przecinkami, ale widzę, że Ty ten worek zgubiłeś zupełnie. 🤭 Edytowano 15 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 7 minut temu, DiBatonio napisał: Aha, czyli wszystko jasne. P.S. Ostatnio jednemu „koledze” wysypał się worek z przecinkami, ale widzę, że Ty ten worek zgubiłeś zupełnie . 🤭 A ty ostatnią kropkę wstawiłeś o spację za daleko :)))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego (edytowany) Nie zawsze dobrze reaguje mi klawiatura w tablecie, co mnie często wqrwia. 😝 Edytowano 15 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi1965 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 19 minut temu, Sundin997 napisał: Ja będę kuł a on od razu te w ścianie zmieni aż do transformatora. Może zaczynając od elektrowni to jakiś sens by mogło mieć pomimo, że i tak by go nie miało. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Kumpel do Atolla uzywa Wireworlda Stratus 7 Ja do amplitunera Yamahy, ale tez potem wymiennie z Denonem miałem Oehlbach XXL Świetne kable robią w Chinach ale nie kupuj podróbek. S55aca2dbad294a71be5638b9cf2df68ez.avif Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 11 godzin temu, waldi1965 napisał: Elektryk z wykształcenia nadal czeka aż ktoś mu wyjaśni w jaki sposób kabel zasilający wpływa na dźwięk... Już wyjaśniam. Kabel zasilający ma ogromny wpływ na dźwięk. Jeśli nie ma kabla zasilającego, to urządzenie nie działa, a co za tym idzie nie generuje dźwięku. No chyba, że taki metaliczny od uderzenie niepodłączonym kablem w metalową obudowę. hehe 8 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego To juz nie sprzedaje sie elektroniki , z kablem zasilajacym?🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego Dnia 14.02.2025 o 15:15, MotylaNoga napisał: Chce wydać 1000 -2000 zł. dzwoniłem do Gdańska i ten przewód z outtletu ma nietypową końcówkę i nie będzie pasował. 1000-2000 Mógł tam być z końcówką 20 amperową Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego Dnia 14.02.2025 o 13:44, waldi1965 napisał: W jaki sposób kabel zasilający może wpływać na dźwięk? W jakiś konkretny, stały sposób, jak to częstokroć opisywane - nie może. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:10 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:10 19 godzin temu, Artur Brol napisał: To juz nie sprzedaje sie elektroniki , z kablem zasilajacym?🤔 jeszcze jest. Uff Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 10:01 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:01 Co jest?🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldeMAR Napisano Poniedziałek o 10:06 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:06 (edytowany) Dnia 14.02.2025 o 13:44, waldi1965 napisał: W jaki sposób kabel zasilający może wpływać na dźwięk? Widać, że to czego nauczyli Cię w szkole, to rzecz Święta. Dlaczego nie wyjdziesz po za to? Nie pisz tylko, że to fizyka i tak dalej... Jeśli Twoim zdaniem, kable prądowe wpływu nie mają, to nic nie pisz. Popatrzyłem na Twoje posty i tylko w nich zaczepki szukasz. Edytowano Poniedziałek o 10:06 przez WaldeMAR 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 10:11 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:11 Ale to nie jest tylko to czego nauczyli Go w szkole. I to jest fizyka itd. Kable robione z tego samego materialu, ale ten z " lepszym " logo automatycznie jest lepszy? Gdzie logika? Jeszcze wspomne ze prad jakosci nie posiada, to jest czysta energia a kable sa po to by ja przetransportowac. Ale nie moja kasa, chcecie wydawac ja na te " lepsze" kable spoko. Jeden glos przeciwko tej uludzie, chyba nie zaszkodzi 😏 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano Poniedziałek o 10:26 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:26 (edytowany) 16 minut temu, Artur Brol napisał: Jeszcze wspomne ze prad jakosci nie posiada No nie do końca. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Jakość_energii_elektrycznej I przykładowy sprzęt do analizy jakości: https://astat-energetyka.pl/produkty/jakosc-energii-elektrycznej/analizatory-jakosci-energii-elektrycznej/ „Do podlegających kontroli parametrów jakości energii elektrycznej należą: częstotliwość, wartość, wahania i skoki napięcia, przerwy w zasilaniu, napięcia przejściowe (pojawiające się chwilowo podczas włączania i rozłączania elementów sieci przesyłowej), asymetria napięcia zasilającego, harmoniczne i interharmoniczne dla napięcia i prądu, napięcia sygnalizacyjne nałożone na napięcie zasilające i szybkie zmiany napięcia.” Edytowano Poniedziałek o 10:28 przez lpomis 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 10:31 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:31 Chodzi mi o jakosc, jak my ja postrzegamy. Pozatym, jesli nawet cos sie zmieni , w trakcie przesylu pradu przez kabel o czystascia miedzi 7, w porownaniu do 5 ( a nie sadze) to bedzie to tak niewielka zmiana, ze zaden sprzet jej nie bedzie potrafil zaprezentowac, a nasz organ sluchu zarejestrowac. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 10:38 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:38 Sądzę Panowie, że ten wątek nigdy nie będzie do rozstrzygnięcia. Jeśli ktoś ma swoje zdanie i twardo przy tym oponuje, to nie ma sensu na siłę go przekonywać. Dlatego jedyną, najbardziej sensowną metodą, jest wypożyczenie i sprawdzenie tego wszystkiego w domowych warunkach (które jak wiemy są różne...) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 10:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:42 Zgadza sie, ale jednak troche krytycznych glosow powinno byc widocznych. Nie tylko same za. Jeden stwierdzi ze to bzdury, a drugi zauwazy, po krotkim zastanowieniu sie, ze cos w tym jest, i nie wywali tysiecy zl na kabelek. Jedna dusza uratowana. Warto. 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Poniedziałek o 10:48 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:48 Prąd miewa lepszą i gorszą jakość, jednak sam kabel zasilający jako element pasywny nie jest w stanie jej poprawić. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Poniedziałek o 10:56 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:56 39 minut temu, Artur Brol napisał: Jeden glos przeciwko tej uludzie, chyba nie zaszkodzi Artur, czy mi się wydaje, czy potrzebujesz być usłyszany? 9 minut temu, Artur Brol napisał: Jedna dusza uratowana. Warto. 😁 I do tego jeszcze misjonarz?😊 Artur, postawię tezę. To co słyszymy w „audio”, to aż lub tylko wrażenia. A moze tematyczny zasilający robi takie właśnie wrażenie, by warto zadbać, by to wrażenie było jak najbardziej korzystne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 11:00 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:00 (edytowany) Wrazenia to to , co pozostaje z odsluchu.😏 Krucjate prowadze, w slusznej sprawie, oszczedzic ludziom kasy, ktora moga wydac na komponenty audio. Misjonarz, nie inaczej 😄 Edytowano Poniedziałek o 11:02 przez Artur Brol 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Poniedziałek o 11:18 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:18 15 minut temu, Artur Brol napisał: Krucjate prowadze, w slusznej sprawie Oby się korzystnie zakończyła. Z mojego doświadczenia wiem, że pożera sporo energii. Chciałbym, byś miał na wszystkie ważne sprawy energię 😊 A z nią jest jak z zonnepanelen. Gdy nie świeci ☀️ , to lipa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Poniedziałek o 11:23 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:23 Moim skromnym zdaniem warto poczytać o błędach poznawczych ludzkiego umysłu. Słuchamy uszami, ale słyszymy mózgiem. W świetle powtarzalnych i obiektywnych metod badań naukowych, ludzki mózg jest największym oszustem w postrzeganiu rzeczywistości. Wielu ludzi twierdzi np. że słyszy wpływ różnych kabli na dźwięk. Problem w tym, że nikt tego swojego nawet jednostkowego słyszenia nie udowodnił w uznawany przez naukę powtarzalny sposób. I to mimo oferowanych za to w swoim czasie sporych sum pieniędzy. Dlatego możemy mówić, że mamy wrażenie że coś słyszymy. I to jest ok. Ale twierdzenie że kable mają realny, powtarzalny wpływ na dźwięk jest nie do udowodnienia na gruncie naukowym. Czyli z pominięciem wrażeń naszego umysłu. Wnioski niech każdy wyciągnie sam. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 11:28 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:28 Coz, tak to juz nasz komputer pokladowy dziala. Wystarczy go wylaczyc i wlaczyc uszy. Latwiej wtedy testowac rozne rzeczy, nie tylko kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 11:31 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:31 46 minut temu, Artur Brol napisał: Zgadza sie, ale jednak troche krytycznych glosow powinno byc widocznych. Nie tylko same za. Jeden stwierdzi ze to bzdury, a drugi zauwazy, po krotkim zastanowieniu sie, ze cos w tym jest, i nie wywali tysiecy zl na kabelek. Jedna dusza uratowana. Warto. 😁 każda "sztuka" jest ważna 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts