d00 Napisano Czwartek o 11:53 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 11:53 (edytowany) Po krótkich odsłuchach jak dla mnie Usher S520 > Dali Menuet w moim torze ogólnie. Bardziej moje granie. Basu jest więcej, nie ma go nie wiadomo ile, ale jakoś lepsze odczucia mam. To co fajne w Dali to na pewno wokale i barwa głosu wokalisty - tu dużo fajniej w Menuet - w sensie są jakby wyraźniejsze, bardziej dotykające i emocjonalne. No cóż. Wizualnie też mi bardziej leżą Usher. Rozmiarowo git. Dali Menuet wykonanie świetne, ale za małe jak dla mnie. Takie mam odczucia. Ciekawe, czy ELAC da coś więcej niż Usher. Pasuje dać sobie czas 1-2 dni na przesłuchania, ale już wiem, że raczej Menuet wraca, a Usher dam jeszcze czas. Edytowano Czwartek o 11:54 przez d00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano Czwartek o 13:54 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 13:54 1 godzinę temu, d00 napisał: Po krótkich odsłuchach jak dla mnie Usher S520 > Dali Menuet w moim torze ogólnie. Bardziej moje granie. Basu jest więcej, nie ma go nie wiadomo ile, ale jakoś lepsze odczucia mam. To co fajne w Dali to na pewno wokale i barwa głosu wokalisty - tu dużo fajniej w Menuet - w sensie są jakby wyraźniejsze, bardziej dotykające i emocjonalne. No cóż. Wizualnie też mi bardziej leżą Usher. Rozmiarowo git. Dali Menuet wykonanie świetne, ale za małe jak dla mnie. Takie mam odczucia. Ciekawe, czy ELAC da coś więcej niż Usher. Pasuje dać sobie czas 1-2 dni na przesłuchania, ale już wiem, że raczej Menuet wraca, a Usher dam jeszcze czas. Dorzucam małą próbkę Dali Menuet vs Usher S-520. Nagrywane telefonem, ale co tam... zdaje się, że trochę różnicę słychać. Utwór Son of Man. Dali: menuet.MOV Usher: s520.MOV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Czwartek o 15:42 Udostępnij Napisano Czwartek o 15:42 6 godzin temu, lpomis napisał: Miałem. I uważam, że Solano i SA Legend w 10m2 to zabójstwo. U mnie stały w 11m2 i było dobrze, a były z ciepłym i mocnym w dole wzmakiem, więc warto dać szansę 6 godzin temu, d00 napisał: Stąd u mnie ten pomysł na AXR100 - to pierwszy wzmacniacz, który słyszałem na żywo, jeszcze w sklepie audio. Dużo jaśniejsze granie od Audiolaba, bardziej energiczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano Czwartek o 15:47 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 15:47 (edytowany) 5 minut temu, Q21 napisał: U mnie stały w 11m2 i było dobrze, a były z ciepłym i mocnym w dole wzmakiem, więc warto dać szansę Które? Solano czy Legend? 5 minut temu, Q21 napisał: Dużo jaśniejsze granie od Audiolaba, bardziej energiczne. No właśnie. Pytanie czy kolumny ciemniejsze typu ELAC Carina/Solano z takim AXR100 nie zagrałyby z dobrym efektem? Może by je trochę zrównoważyły. Edytowano Czwartek o 15:48 przez d00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Czwartek o 15:55 Udostępnij Napisano Czwartek o 15:55 Przed chwilą, d00 napisał: Które? Solano czy Legend? Legendy 8 minut temu, d00 napisał: No właśnie. Pytanie czy kolumny ciemniejsze typu ELAC Carina z takim AXR100 nie zagrałyby z dobrym efektem? Może by je trochę zrównoważyły. Spróbować nie zaszkodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Czwartek o 20:58 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:58 15 godzin temu, d00 napisał: Jeszcze jest ELAC Solano. Ktoś wie może, które bardziej pasują do mniejszego pomieszczenia? Carina vs Solano. Solano ma tę samą wstęgę co Vela, ale jest inaczej strojona. Jednakże jako cały przekaz (Solano 283.2 vs Vela 403.2) to zdecydowanie wskazuję Vele jako faworyta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:14 Sprawdź te Elaci moim zdaniem na prawdę warto. I zaskoczę propozycją ale także Amphion Argon 0 albo 1. Zero jest wyprzedawany z tego co słyszałem, wypada z oferty wiec dostaniesz lepsza cenę. Koniecznie w domu u siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano wczoraj o 07:56 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 07:56 (edytowany) Menuet dzisiaj wracają. Powiem Wam szczerze, że nie spodziewałem się aż takich dziwnych wiadomości od Sprzedającego po wyrażeniu chęci zwrotu - po 2 dniach odsłuchów. Dostałem od Sprzedającego kazania na temat wygrzewania kolumn, konsekwencji zwrotu, nagrywania otwierania zwrotu na 3 kamerach itd. Masakra. Nie chcę tutaj robić antyreklamy sklepu, ale to lekka przesada... Dowiedziałem się, że "Towar można odpakować i sprawdzić jego przydatność na takiej samej zasadzie, jak byśmy dokonywali zakupu w sklepie stacjonarnym. Nie można zacząć używać towaru.". Wiadomość wcześniej dostałem informację, że mam prawo przetestować. Niespójność, zastraszanie konsekwencjami i inne pasywno-agresywne treści. Jak do dziecka. No nic. Sam ten cały fakt mocno mnie zniechęcił do tych głośników, już pomijając kwestie brzmieniowe czy wizualne. ELAC chcę przetestować - mam nadzieję, że trafię na normalny sklep - tak jak w przypadku Oberon 3 i R200 - jakoś tutaj nikt nie robił problemu ze zwykłym zwrotem. Edytowano wczoraj o 07:57 przez d00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts