Robciu Napisano 20 czerwca Autor Napisano 20 czerwca Na ile odczuję różnicę po przejściu z Marantza PM7000N? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 20 czerwca Napisano 20 czerwca 1 godzinę temu, Robciu napisał: Na ile odczuję różnicę po przejściu z Marantza PM7000N? Efektu Wow to raczej nie będzie, bo jako sam wzmacniacz SA30 jest ok ,ale i nic więcej. Za to jeśli masz problemy z akustyką to Dirac może bardzo pomóc. Streaming też lepszy niż z pm 7000n. Sam nie mam problemów z akustyką i wymieniłem SA30 na Qudrala Aurum A9 i tu przeskok jakościowy jest spory, jeśli chodzi o sam wzmak. Swojego ponad rok temu sprzedałem właśnie za 5tys zł, a miał ponad 3,5 roku. Odpisz, cytując
FreddieMercury Napisano 21 czerwca Napisano 21 czerwca (edytowany) Cześć. Miałem BS403 przez chwile z PM7000N i dla mnie jakościowym skokiem była zmiana na Hegla H120. Nie ma Tidal connect ale świetnie sprawdzał się jako końcówka roon'a. Moim zdaniem Vela i H120 to świetnie połączenie ze świetną, detaliczną górą i super zróżnicowanym i kontrolowanym basem. Poziom dynamiki i kontroli nad głośnikiem H120 jest nieosiągalny dla PM7000N. Moim zdaniem super poukładany dźwięk z lekko wycofana średnicą. Nie wyobrażam sobie, żeby po PM7000N nie spodobało ci się granie Hegla z tym głośnikiem. Edytowano 21 czerwca przez FreddieMercury Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 23 czerwca Napisano 23 czerwca Dnia 20.06.2025 o 18:14, Robciu napisał: Słuchajcie, mam okazję kupić dwuletniego używanego Arcama SA30 za 5 tys zł. Czy warto w niego iść? Jak myślicie? Warto Dnia 20.06.2025 o 18:34, Robciu napisał: Na ile odczuję różnicę po przejściu z Marantza PM7000N? Odczujesz. Nawet bez Diraca. Dojdzie masa. Energia, nasycenie. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 23 czerwca Napisano 23 czerwca Dnia 20.06.2025 o 18:34, Robciu napisał: Na ile odczuję różnicę po przejściu z Marantza PM7000N? Będzie spora różnica w samej sygnaturze dźwięku. No i Dirac Odpisz, cytując
Robciu Napisano 26 czerwca Autor Napisano 26 czerwca (edytowany) Od wczoraj jestem przeszczęśliwym posiadaczem Arcama SA30. Chciałem Wam podziękować, za to, że nakłoniliście mnie do kupna tego cuda. Przyznaję, że byłem sceptycznie nastawiony ale po podłączeniu tej integry, zrobieniu aktualizacji i kalibracji + delikatnym zmodyfikowaniu krzywej pod swoje preferencje (ta zaproponowana przez Dirac jest nudna i poprawna do bólu) dosłownie wyrwało mnie z kapci. Poziom szczegółów i kontrola dolnego pasma jest tutaj na nieosiągalnym dla Marantza poziomie. Przy dosłownie każdym kawałku mam opad szczęki. Ale najpiękniejsza jest średnica… zwłaszcza wokale. Tak wyraźnych wokali jeszcze nie słyszałem. Sam sprzęt przyszedł w niemal doskonałym stanie wizualnym. Widać, że ktoś bardzo dbał. To były najlepiej wydane 5k w ostatnim czasie. PM7000N z prawie 2 letnią gwarancją (bez 3 miesięcy) poleci na sprzedaż. Acha, na żywo SA30 prezentuje się lepiej niż na zdjęciach. Wyjątkowo niefotogeniczny jest dziad 😁 Edytowano 26 czerwca przez Robciu 4 Odpisz, cytując
Recommended Posts