Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 109 tematów w tym forum

1. LOGITECH Z906 - przetwornica

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 863 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 15,6k wyświetleń
  2. Logitechy z906 5.1 pod TV

• 23 odpowiedzi
    • 26k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  3. Łazienka

• 4 odpowiedzi
    • 515 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
  4. M-audio cs-325 + tv + tuner?

• 8 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  5. m-audio HRS-75 Q

• 1 odpowiedź
    • 4,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  6. MA BR6 czy JBL ES90

• 9 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  7. Mac I Yamaha rx v685

• 10 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  8. Magiczne HDMI

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 759 wyświetleń
  9. Magnat 302a + denon 1600

• 5 odpowiedzi
    • 991 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  10. Magnat 677 jaki amplituner 5.1

• 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  11. Magnat a TECHNICS SU-VX820

• 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Myślę że już wszystko wiem, teraz muszę to tylko przełożyć na ustawienie w pomieszczeniu   Dziekuje wszystkim za poświęcony czas, jak mnie jeszcze jakieś dziwne pytania najdą, to będę wam zawracał gitarę 😁
    • To jak z napompowaniem koła w aucie. Też jest od-do. Ale idealnie jest w środku tolerancji. Nie jest ok jeśli ktoś Ci zaleca graniczną wartość zaleceń. Pisałem to wcześniej, żadna specyfikacja Dolby nie mówi by montować Atmosy w linii frontów, ludzie błędnie interpretują diagramy nie zwracając uwagi na liczby. 0,5-0,7 szerokości pola odsłuchu i nic ponad to. A co jeśli kanapę masz po całej szerokości od lewej do prawej pomieszczenia? Nic wtedy prawidłowo nie ustawisz. Minimalna odległość krańcowego słuchacza do najbliższego surround to 1m, zalecana 1,5. Przy odpowiednio szerokim pomieszczeniu gdzie bez problemu zamontujemy w odpowiedniej odległości surroundy, także bez problemu będziesz w stanie rozstawić Atmosy 0,5-0,7W. Zbyt szeroka sofa to dość istotny problem by zapewnić wszystkim optymalne warunki odsłuchu.
    • Tylko że w zaleceniach Dolby jest zaznaczone od 30 do 55 stopni.  Tyle że Dolby pokazuje pomiar z poziomu do pionu. Ten facet tutaj mierzy kat  35 stopni od pionu do poziomu.  Na poprzednim mieszkaniu miałem ustawione w lini frontów i było za szeroko. Dla tego teraz zastanawiam się czy metoda z nieco węższym ustawieniem nie będzie lepsza.  Przy atmosach rowiez ważne jest aby one było po za obszarem kanapy co nie ? Żeby osoba skrajnie siedząca nie siedziała bezpośrednio pod głośnikiem ? 
    • Pięknie wydany, dwupłytowy album z muzyką filmową - Robocop.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...