Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 159 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  1. Kino domowe 5.1

• 21 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  2. kino domowe 4-5k

• 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 974 wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  3. Jaki zestaw KD

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  4. Pomoc w rozplanowaniu

• 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  5. Wybór nowego amplitunera 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  6. Pomocy! Padł blu-ray BDP160

• 7 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  7. Kino 1.1

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  8. Jaki amplituner

• 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  9. Yamaha 685 system 9.1

• 13 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  10. Zestaw pod ONKYO 626

• 0 odpowiedzi
    • 844 wyświetleń
  11. Szukam Kina Domowego Denon

• 22 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  12. Kino domowe 5.0/5.1

• 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  13. Kino domowe (do ok 4-5k)

• 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  14. Pierwszy uniwersalny zestaw

• 8 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  15. SuB do onkyo676 i rp260

• 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dzień dobry, Niedawno nabyłem nowe kolumny Fyne f501, w miejsce lekko już leciwych Mission M33i. Jestem z tej zmiany super zadowolony - to, czego brakowało Missionkom (dźwięk z nich był jak dla mnie odrobinę za bardzo "zawoalowany") Fyne daje mi nawet w nadmiarze (chyba będę je musiał jakoś utemperować, np, powrotem do kabli Melodiki - teraz są Van Damme, bardzo przyjemne w poprzedniej konfiguracji, ale z tymi kolumnami to chwilami aż za przejrzyste jak na mój gust) - ale nie w tym mój problem. Bas z Fyne jest dokładnie taki jak sobie wymarzyłem (tu powinny się znaleźć liczne opisujące go pełne zachwytu przymiotniki typu miękki, głęboki, czysty, obecny i silny ale nienachalny itd.). Tylko że... słychać go do momentu, kiedy usiądę na "kanapie odsłuchowej". Niby wszystko jak trzeba - "trójkąt równoboczny", głowa +/- na wysokości tweetera, bas - brak. Najlepszy jest wtedy, kiedy jestem bardzo blisko linii, na której stoją kolumny (a więc z "trójkąta równobocznego" robi się trójkąt bardzo spłaszczony) - sama przyjemność. Potem dość subtelnie słabnie w miarę jak zbliżam się do punktu odsłuchowego, a kiedy siadam - znika. Wychodzi na to, że "gra" prawie wszędzie, tylko nie tam, gdzie teoretycznie powinien najlepiej 😁 Ale cała reszta najlepsza właśnie na kanapie. Kolumny NIE są optymalnie ustawione, bo warunki mi na to niespecjalnie pozwalają - odległość od tylnej ściany to zaledwie ok. 30 cm., pomieszczenie w ogóle nie jest zoptymalizowane pod względem odsłuchu (jest dość spore, w sumie ok. 30 mkw, ale nieregularne - typowy salon z przyległą otwartą kuchnią, schodami, itp., nie ma żadnych uprzyjemniaczy typu kotary czy dywan)) Możliwości manewru mam słabe (np. nie odsunę kolumn dużo dalej od ściany, nie zmienię ustawienia mebli) ale pomyślałem, że zanim zacznę robić jakieś przypadkowe ruchy zupełnie na oślep (skręcanie kolumn bardziej do środka, pochylanie ich względem osi pionowej itp.) to zapytam, czy macie jakieś pomysły od czego zacząć?   Z góry dziękuję za podpowiedzi.
    • Oglądam wczoraj wasz filmik. Ciekawe. Szkoda że nie ma jednak pilota ale jeśli fajnie zagra mogę pójść na kompromis. Może do was również się wybiorę.
    • Przestań już te swoje głupie kocopoly wypisywać. Pomyśl zanim coś napiszesz. Gdzie K11 do uDAC pasuje, on nawet leżeć koło niego nie powinien.  Wielu już sprawdzało te K11 i to nic ciekawego. OK, tani jest ale jakościowo gra średnio. 
    • Dziekuje! Patrzyłem u Państwa w sklepie na Dali oberon 7. Pasowałoby?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...