Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 842 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  1. ONKYO,DENON

• 6 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  2. Dolby Digital czy DTS?

• 14 odpowiedzi
    • 23,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  3. stereo a kino domowe

• 6 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  4. Cały sprzęt grający

• 12 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  5. HK 260 czy HK360

• 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  6. jakie kolumny??

• 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  7. jaki zestaw wybrać do GS20?

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  8. Dzwięk dts

• 6 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  9. Dolby Digital

• 8 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wszystko tak ściśnięte , upchane Nic nie wymyślisz ?
    • Przypominam tylko, że to nie ja wplotłem wątek akustyki do tego tematu.
    • A ja jednak po czasie dojrzałem do przesunięcia calego systemu w prawo (łącznie z przesunięciem tv na ścianie) po to żeby zmieścić drugiego suba i  postanowiłem sprezentować sobie drugiego sb2000 póki jeszcze dało się je kupić w dobrej cenie. Co prawda mój amplituner nie posiada osobnej kalibracji dla każdego z subów, ale mniej więcej udało mi się je ustawić tak, żeby jeden nie grał głośniej od drugiego no i jest duża poprawa w basie. Nie dość, że nie słyszę basu tylko z prawej strony to jeszcze nie muszę przestawiać głośności suba w zależności od tego w którym miejscu na kanapie siedzę, tzn dalej jest różnica między lewą, a prawą stroną kanapy, ale jest dużo mniejsza niż wcześniej. Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi!
    • Jarek, tyle że tutaj rozpatrujemy przypadek kolegi @smaskenss a tutaj pierwszą kwestią jest umiejscowienie kolumn. A już ono jest dość niefortunne. No i nie wiemy czego tak naprawdę oczekuje autor wątku. Poprawa akustyki zwykle ma jakiś cel. Na razie nawet nie wiemy z czym boryka się pomieszczenie kolegi. Ja sam po pomiarach i rozmowach z innymi forumowiczami wiem niewiele ale wiem też, że na obecny moment, poza przesuwaniem kolumn, nie mam zbyt wielkich chęci na przearanżowanie pokoju bo raz, że dźwięk jaki słyszę na ten moment mnie satysfakcjonuje a dwa, słyszałem systemy droższe w lepszych i gorszych akustycznie pokojach i nie odczuwam jakiejś przepaści między tym co słyszałem poza domem a tym co słyszę u siebie. Być może wynika to z tego, że nie przywiązuję np wielkiej wagi do tak zwanej sceny a większe znaczenie ma dla mnie sama przyjemność z odbioru muzyki.  Dajmy więc autorowi wątku możliwość zastosowania się czego tak naprawdę oczekuje a wtedy dopiero można będzie się zastanawiać co dalej.   
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...