Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 185 tematów w tym forum

1. IMPREZA I SPRZĘT

• 9 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  2. Amplituner do 2000 zł 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 14,5k wyświetleń
  3. Dobór DVD

• 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  4. Zestaw Kina Domowego 500 zł

• 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  5. Pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  6. Monitor Audio bx5

• 6 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  7. m-audio HRS-75 Q

• 1 odpowiedź
    • 4,5k wyświetleń
  8. Harman Kardon BDP10

• 3 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  9. jaki dysk zewnetrzny??

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  10. Głośniki do kina domowego

• 19 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
  11. Prosze o pomoc

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  12. Kino domowe// Glosniki

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  13. Subwoofer do kina domowego

• 10 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  14. amplituner AVR-1909

• 5 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• 1. Racjonalizacja. Mechanizm obrony ego. Człowiek tworzy logicznie brzmiące uzasadnienia dla zachowań lub decyzji motywowanych emocjami. DAC był drogi, więc musi grać lepiej. Zwłaszcza po 600h wygrzewania. Przecież nie mogłem przepłacić i dać się zrobić w jajo. Jestem rozsądnym kupującym. 2. Efekt potwierdzenia. Tzw. confirmation bias. Człowiek zwraca uwagę tylko na informacje potwierdzające jego przekonania, a ignoruje te, które im przeczą. DAC po 600h gra lepiej bo tak. Słyszę poprawę, bo jej oczekuję (oczywiście zawsze na plus). 3. Dysonans poznawczy. Psychiczny dyskomfort wynikający z rozbieżności między przekonaniami a rzeczywistością. Kupiłem DAC. Coś w środku mówi mi, że nie ma szału, że mój zestaw stereo nadal nie gra do końca tak, jakbym tego oczekiwał. Czy to na pewno wina DACa? Pojawia się we mnie napięcie. Aby je rozładować, wmawiam sobie, że sprzęt przecież nadal się wygrzewa, a brzmienie ulega poprawie. Zakup był strzałem w dziesiątkę!
    • Kurde , jakie to płytkie. Ostatnio takie " zjadanie " na tym Forum pojawiało się jakieś 8 lat temu i słuch po jegomościach zaginął. Wiem , że zawód nie ma nic wspólnego z kulturą języka , ale tak z czystej ciekawości jaką masz specjalizację ?
    • Tomek, około 160€ za rok płaciłem. Kilka lat. Gdzieś Ty Chłopie był wtedy😊 Córka za Tidala płaci 5€ mc. Używam od niej czasami. Ostatnio znalazłem tam/Tidal perełkę, gitary, przestery, namacalność wokali, przestrzeń perkusji, wybrzmienia no na audioshow/Live on the Internet - All them Witches. @Tomasz Kluczynski czy zechciałbyś zerknąć i odsłuchać choć jeden kawałek? I jak wrażenia tak po audiofilsku. @il Dottore czy zechciałbyś nagrać i udostępnić jak to u Ciebie brzmi? Kawałek z tej płytki jak wyżej. Thanx 
    • Jak to możliwe? Pliki idą w tej samej gęstości bitowej i częstotliwości próbkowania?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...