Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 138 tematów w tym forum

1. kino domowe sony

• 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  2. Problem z głośnikami

• 2 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  3. KEF UNi Q model 100

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  4. Yamaha YAS 71

• 11 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  5. Pomoc w wyborze.

• 7 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  6. Triangle

• 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,8k wyświetleń
  7. TV samsung 32b550 1 2

• 42 odpowiedzi
    • 16,2k wyświetleń
  8. DVD do filmu i muz\yki 1 2 3 4

• 78 odpowiedzi
    • 22,2k wyświetleń
  9. sub do denon avr-1706

• 5 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  10. kino domowe do 3000zł

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  11. Cambridge Audio AZUR 340R

• 6 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  12. Kable głośnikowe jako jack.

• 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  13. odtwarzacz DVD Sony

• 9 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  14. synergy czy reference? 1 2 3 4

• 94 odpowiedzi
    • 58,1k wyświetleń
  15. problem optykiem

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
  16. Zestaw Kina domowego

• 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  17. paradigm monitor 9v5

• 12 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  18. ONKYO TX-SR606

• 9 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Rafał, nie mam zamiaru wymienić Elexa mk4 na żaden wzmacniacz z okolicy 15kzł a „trochę” tego znam. Przewaliłem swoje, jeżeli chodzi o wzmaki, wyciągnąłem  wnioski. Zwyczajnie podchodzę do tego tak - podoba się i nic (również duuuużo droższego) nie porwało na tyle żeby zmienić,  to zostaw. A, że nie kosztuje dużo to przecież nic złego… Nie chcę mierzyć jakości ceną. Swoje sprawdziłem osobiście i Rega zostaje.  Ma się podobać brzmienie a nie wysoka cena.    @Redakcja AUDIO czy ja zaczepiam tego człowieka? Czemu nie potraficie wyciągnąć konsekwencji? Czy mam teraz tak samo załatwić się publicznie na forum na Jacka? Tyle razy po każdym banie zapewniał, że już nie będzie uczestniczył w wątkach na forum a tylko zajmie się pisaniem w dziale - czego słuchasz.   I proszę, tradycyjnie już stare chłopisko musi kolejny raz trollować jak dzieciak. Mało tego, doskonale wie, że trolluje a i tak czuje się bezkarny i robi na forum co mu się tylko podoba.  Proszę, zróbcie coś z forumowymi trollami … Ewentualnie napiszcie tutaj, a napierdalajcie się ile chcecie bo mamy z tego dużo „kliknięć” na forum.  Moderator Mariusz godzinę wcześniej prosił o nie zaczepianie i nie trolowanie a Jacek ma to w dupie i robi wycieczki personalne. Trolle robią na forum co tylko chcą… bo mają na to Wasze przyzwolenie. Teraz będzie jak zawsze, Mariusz usunie wpisy ale jutro możecie robić to samo…  
    • Nie tylko nie chce rad, nie chce też przyjąć do wiadomości zdania innych. 😉 Myślę, że niektórzy już od dawna widzą co się dzieje. Za przykład niech posłuży odzywka w strone @il Dottore w mojej ocenie chamski atak i sprowadzenie dyskusji do twierdzenia, że nie ma sensu dalej dyskutować, to zwykła zagrywka. Mariusz, chyba sam widzisz postawę autora wątku w takich sytuacjach o czym pisał Sebastian @KrólKiczu chyba w innym wątku "Nie sprzęt jest problemem, tylko ludzie".   Na co dzień nie miewam problemów gastrycznych, ale jak zaczynam czytać po raz "enty", jakie to SCM 7ki są świetne i łoją wszystko niemal do 20tys. za parkę kolumn, to zaczyna mnie kręcić na rzyg tęczą. Ile można czytać te bajki? sam kiedyś podsumowałeś te kwieciste opowieści jak dobrze pamiętam 😉 Mój wpis też możesz usunąć, bo i tak za chwilę mi się dostanie i będzie we mnie pstrykać bezpiecznikami i podstawkami 😆😆😆          
    • Proszę o doradztwo, myślę nad DAC + Streamer I tak co mam na oku głównie do radia plus Spotify tylko przesłuchiwania muzy 1. Wiim ultra  2. Wiim ultra plus Dac Laiv uDac 3. Shailing sm 1.3 - bardzo malo opini 4  volumio rivo plus i Laiv uDac 5. GUSTARD x26 III discrete  Co o tym myślicie,  ktora opcja wg Was ciekawa? Zestawu Naima nie ruszam , ale drugi zestaw bym spróbował też z nowym DAC połączonym z Marantz cd6004 i później naimem.  Generalnie potrzebuje czegoś do dwóch systemów 
    • To jest nasza "audiofilska" prawda i tu się zgadzamy. Ale teraz dochodzi proza życia i tutaj Adama rozumiem. Same Contour 20BE to pewnie ponad 20k kaucji. Jeśli dodamy do tego piec znacząco lepszy od Elexa mk4, to zrobi się z tego jakieś 35k. Raz, że jednorazowe wyłożenie większej gotówki, a dwa - zgranie terminów, jeśli bierzemy z dwu różnych źródeł. A wiemy jak jest: salony czasem coś deklarują, ale okazuje się, że demo nie wróciło na czas od poprzedniego klienta itp. Znacznie łatwiejsza logistycznie jest opcja: " Posłucham z tym, co mam, ocenię z grubsza typ brzmienia, podstawowe cechy...". I ta opcja ma sens, jeśli zachowamy świadomość, że odsłuch takiej "mezaliansowej pary" dał nam tylko próbkę możliwości kolumn i potraktujemy to jako pierwszą przymiarkę. Niestety, mam wrażenie, że @kaczadupa (Adam - nie obraź się ) traktuje taki odsłuch jako miarodajny, ostateczny i wyciąga z niego nieco zbyt daleko idące wnioski.  Adam, jak już sprawdzisz wszystkich kandydatów z listy, to namawiam Cię żebyś albo postawił na tego z nich, który Ci się najbardziej spodobał (tzn. kupił i spokojnie budował tor pod jego kątem), albo jednak wypożyczył wzmacniacz, który dobrze rokuje  i zrobił dogrywkę. Bo bez tego, to możesz się w nieskończoność bujać z scm7. A przecież widzę, że nie bawisz się w te wypożyczenia dla chwilowej rozrywki, tylko szukasz w konkretnym celu. Fajnie byłoby, gdyby jednak kiedyś coś z tego wyszło.   Michał, może być też tak, że to nie jest immanentna zaleta Regi, tylko... Adama.  Jak byłem młodszy i miałem mniej płyt, a więcej czasu, to z szacunku do wykonawców słuchałem albumów w całości mimo braku dobrego sprzętu. A teraz - swoich płytowych nowości czy ulubieńców wciąż wysłuchuję od początku do końca, natomiast reszty już różnie.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...