Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 312 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  1. Wybór amplituner + kolumny 5.0

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. 8 i 4 Ohm

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  3. sherwood model es-5030r

• 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  4. Zestaw do filmów do 2500zł

• 5 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  5. Pomoc w doborze amplitunera

• 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  6. instrukcja do Yamaha RX-V3800

• 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  7. Jaki AMPLITUNER do 2500 PLN

• 2 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  8. Pomoc z podłączeniem kina

• 15 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  9. Zestaw kina domowego drewno

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  10. kolumny do Yamaha 3800

• 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  11. Odpowiedni dobor sprzetu

• 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  12. kino vs głośniki pc

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  13. blu ray+....

• 7 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wiem wiem. "Kwadrat" to taki slang słowny. U nas tak mówimy po prostu na pokój (nie ważne jakich proporcji) podobnie jak na samochód mówimy "dyliżans".
    • Zupełnie mnie nie interesuje na czym komu dobrze gra, o ile nie gada głupot, że jakaś tam chińszczyzna gra najlepiej - Japończycy już to przerabiali za czasów Technicsa i polegli z kretesem... ze sprzętem o zniekształceniach po fafnastym miejscu przecinku, czy też bambusowymi kondensatorami ze sprężynką. A końcówka na STK 🤦‍♀️  Akustycznie rzecz biorąc, kwadrat nie jest korzystny 😁
    • Odgrzebie trochę temat 😉 Odkurzyłem ostatnio odrobinę zapomnianą kolekcję płyt CD i tak chodzi mi po głowie drobna inwestycja w jakiś odtwarzacz CD, w budżecie wskazanym w temacie. Oczywiście biorę pod uwagę tylko i wyłącznie rynek wtórny. Przyznam, że bardzo spontanicznie zrobiłem małe przymiarki i prawie nabyłem Pioneer’a PD S707. Ów wybór (tak, wiem, metoda nie jest najszczęśliwsza) był głównie podyktowany jakimś tam sentymentem i względami wizualnymi. Koniec końców okazało się, że pionek nie był do końca sprawny (przy dłuższym odsłuchu miewał problemy z czytaniem płyt), więc jak w monopoly wróciłem na start. I zamierzam zrobić to teraz jak należy Przy okazji dopytam jeszcze o wspomnianego Pionka 707 – jak w przypadku tego modelu wygląda dostępność, jak i poziom cenowy zamiennych komponentów, przede wszystkim w postaci lasera? Czytając trochę informacji w internetach (studiując również ten wątek-myślę, że po kilku latach nie wiele się w tej kwestii zmieniło) na placu boju postawiłbym Marantz’a CD 63/67 z Denonem 1450AR (i być może ewentualnie wspomnianego Pioneer’a). Na ten moment zakładam, że będzie robił za źródło, ale też nie wykluczam w przyszłości dołożenia jakiegoś DAC’a. Zatem jakieś sugestie i głosy rozsądku? 😉
    • Skoro już w temacie... Czy ktoś z tutaj obecnych miał możliwość zapoznać się z "możliwościami" sonicznymi Topping pa7plus? Podobno warto "rzucić uchem" na ten sprzęt🤔 "Wieść" niesie że potrafi wyeliminować niejeden droższy wzmacniacz "nie z Chin"    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...