Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 978 tematów w tym forum

1. Jaki odtwarzacz sieciowy 1 2

• 27 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
  2. Musical Fidelity M2si - Jaki DAC

• 10 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  3. Który Wzmacniacz polecacie ?

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  4. Zestaw do 7000 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  5. Zestaw stereo do 20m2

• 5 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 769 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 725 wyświetleń
  6. Magnat mc 200. Jakie monitory?

• 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
    • 139 odpowiedzi
    • 46,8k wyświetleń
  7. Powrót do Stereo

• 14 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  8. AUDIO Retro&Vintage Style

• 3 odpowiedzi
    • 746 wyświetleń
  9. Nad 325 bee pobór prądu.

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 453 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jeżeli coś Ci w dźwięku tego systemu nie pasuje, to w pierwszej kolejności wymieniłbym monitory, które są dość specyficzne i mocno narzucają brzmienie całości. Choć ja osobiście wymieniłbym całe kombo wzmacniacz plus kolumny. Wygląda na to, że kupiłeś „firmowy” duet z Top HiFi, a to nie jest najszczęśliwiej dobrany set. Masz fajnego cedeka, dokup Rotela A14 do kompletu i szarpnij się np. na Elac Vela 403 i całość powinna zagrać zdecydowanie bardziej naturalnym dźwiękiem. Możesz porównać obecny zestaw z przeze mnie proponowanym w Top Hifi. 
    • Nowy ,zaawansowany do starych wypaczonych plyt 🙂 https://www.facebook.com/share/v/1DA6xCGoFe/
    • Ja wiem, ja wiem 😁. Jarek, tyle że nie każdy z nas, z przyczyn tak błahych jak WAŻ czy samo "ustawienie" pokoju, nie może sobie pozwolić na zbytnią ekstrawagancję w tym wzgledzie. I proszę mnie nie zrozumieć źle, też chętnie przyczepiłbym w pokoju kilka ustrojów, żeby zejść jeszcze z pogłosem czy zredukować wpływ pierwszych odbić ale z racji ww powodów - nie dam rady 😉. Jeśli kolega pomieszczenie ma rzeczywiste "zagracone" a kolumny ustawione sensownie, to już duży plus. Zresztą patrząc na swoje doświadczenie i na "perypetie" kolegów z forum, największy problem w naszych pokojach to bas. A tutaj bez profesjonalnych ustrojów albo swobodnym manewrowaniem kolumnami czy miejscem odsłuchowym, ciężko coś zdziałać. Pozostają oczywiście rzeczy tak proste jak DSP ale nie każdy ma ochotę się w to bawić.  Ja przed wszystkimi zadałbym sobie pytanie czego brakuje mi w dźwięku i w tym kierunku szedł w poszukiwaniach.  Pozdrawiam 
    • Kolego myślisz sie i to kompletnie, totalnie. Jesteś juz trochę na forum, wielu z nas jest tu od bardzo dawna. Bez pacyfikacji debili oni rozkwitają.  Moderacja ma przejebane bo z jednej strony nie mogą od tak ewidentnego trolla uwalić bo zaraz jest "kolesiostwo" itd, a z drugiej dobrze rozpoznają jak większość z nas kolejne wcielenia tych samych trolli. Ja czesto wkraczam jak widze pierdolenie czesto nawet na początku delikatnie, ale wychodzi bardzo szybko cel danego patałacha...   Mi tez czasem szkoda jak np S!N ostatnio bo sa goście ciężcy ale z wiedzą z czymś ciekawym, ale tak jak ten tutaj to typowa melepeta. A nie bedzie przyzwolenia zeby na forum o audio ktos pieprzył kocopoły.  Jeśli chcesz porozmawiać o wyższości nowego nad starym zakładaj wątek, pogadamy z wielką ochotę. Tu jest wiele wątku dyskusyjnych gdzie w wielu mie ma zgody.  Kółko wzajemnej adoracji? ooo Panie tu nie wiek czy jest jedną zwarta grupa kolegów ktorzy sie nigdy nie dochodzą ze soba :). Dawniej były bardziej zgrane zespoły, ale zostali wlasnie przez zbytnie pobłażanie trolom zgwałceni i przestali pisać.... a wiedzą z nimi odeszła bardzooo duża.  Ja mam uczulenie na trolle i w razie w mogę w walce z nimi tez polec choćby i na wieczny odpoczynek odejść:).
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...