Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 950 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  1. Aktywne głośniki + zew DAC

• 0 odpowiedzi
    • 595 wyświetleń
  2. Jakie kabelki głośnikowe? 1 2 3 4 5

• 101 odpowiedzi
    • 24,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 712 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 946 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 732 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 537 wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  3. Jaki kabel głośnikowy(przekrój)

• 12 odpowiedzi
    • 13,5k wyświetleń
  4. Opinia o Elac Debut 2.0 6.2

• 17 odpowiedzi
    • 12,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  5. Klipsch r41 pm eu

• 6 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 548 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 510 wyświetleń
  6. Mam dylemat - pomożecie ?

• 2 odpowiedzi
    • 960 wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 10,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 635 wyświetleń
  7. Loewe klang mr3 czy mr5

• 0 odpowiedzi
    • 620 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  8. Tonsil Omega

• 0 odpowiedzi
    • 584 wyświetleń
  9. Wzmacniacz? Amplituner ?

• 2 odpowiedzi
    • 775 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 941 wyświetleń

• Ostatnie posty

• hej, dzięki za odpowiedź w załączniku przesyłam układ pomieszczenia, z oznaczonymi wypustami na przewody (wpusty są w skosie wypuszczone mniej więcej tak jak zaznaczyłem), które już nie są do zmiany, pomieszczenie ma jak wspomniałem 6,35 m x 6,37 m , kanapa będzie przed słupami z dachu, a tam jest około 2,5 m od tylnej ściany  Generalnie nie do końca się znam na tym dlatego tez tutaj piszę, najlepiej by było jeśli mogę o propozycję zestawów gotowych 7.1 w rozsądnym budżecie ,  teufel itp , z góry dziękuję i proszę bez hejtu
    • Małe przetworniki na basie to raczej efekt próby dostosowania się do designu pomieszczeń. Wąskie skrzynki zajmują mniej miejsca a smukłe kolumny wyglądają ciekawej niż wielkie skrzynki. Zapytaj kobiety   która kolumna ładniejsza..  W której części kraju kolega mieszka? Może dzięki temu łatwiej będzie wskazać adresy salonów audio z porządnym sprzętem
    • Wiem coś na ten temat😋. Polecam wszystkim, którzy mają warunki, bo bez warunków to lepsze połowy złoża pozwy rozwodowe😄.
    • Ja absolutnie nie jestem przeciwnikiem korektora: uważam, że zaimplementowany z głową (bez wyrywkowego podbijania wąskiego podzakresu) i na odpowiednim poziomie technicznym (bez słyszalnego spadku SNR) może być przydatny. Natomiast nigdy nie był dla mnie priorytetem. Może dlatego, że moja rozpiętość głośności słuchania nie jest zbyt duża - wynosi może 20 decybeli, a przy normalnym słuchaniu 10-15.  Bardzo cicho - tylko w tle do pracy, a bardzo głośno - praktycznie nigdy.  Jakoś tak zawsze wychodziło, że piece, które mnie kusiły były pozbawione możliwości korekcji. A te, które ją miały nie przekonywały mnie brzmieniem i korektor nie był w stanie na to pomóc. Bo przecież koryguje on tylko ilość wysokich tonów czy basu, a nie ich charakter.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...