Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 090 tematów w tym forum

1. Akustyka pokoju

• 6 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  2. Kolumny podstawkowe

• 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  3. Firmy

• 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  4. Wzmacniacz do Jamo S60 sur

• 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Sprawdzałem jeszcze: NAD C368 i głośniki Passif 50. I kurczę jeszcze mam zagrychę bo też bardzo ciekawie. Do poniedziałku na pewno wybiorę.
    • Mi też generował do Apo . Ale wielu lekarzy pyta sie o diagnozę 😉
    • Tak myślałem , dobrze wiedzieć. Wylutować i wlutować to żaden kłopot. U chińczyka 3zł takie gniazdo, tylko trochę stresuje mnie rozbebeszanie tego Mini. Nie wiem czy to klejone/zgrzane jest, czy jest jakiś inny sprytny sposób by dostać się do wewnątrz. Ja używam Mini okazyjnie, nawet dzisiaj/teraz ale do słuchania radyjek. Sobotnie porządki w domu, radyjko gra sobie i umila pracę. Ale podłączone mam teraz poprzez kabelek jack-RCA do wzmacniacza. Daje radę. Wiadomo, przez zewnętrznego DACa byłoby nieco lepiej, ale nie mam napinki w tym przypadku i do takich zastosowań. A w kwestii gniazda optycznego skorzystałem z poradników z netu i ze starej karty bankomatowej wyciąłem taki pasek plastiku na szerokość wtyczki kabla optycznego i wkładam ten pasek razem z wtyczką do gniazda i wtedy nie wypada kabelek. A w sumie to nie mam teraz nawet wolnego wejścia optycznego w DACu, podłączyłem tam telewizor więc temat jakby drugoplanowy. A drugi DAC, z którego korzystam na co dzień nie ma wejścia optycznego. Tak jak pisałem Ci kiedyś na priv, to taki "własnej roboty" lampowy cudak i nie ma na pokładzie wejścia optycznego tylko coax. Dałoby się oczywiście rozbudować, ale nie mam potrzeby. Na czarną godzinę mam taki konwerter dwukierunkowy coax<->toslink (tutaj LINK ) za grosze i w razie potrzeby jestem w stanie podpiąć coś z wyjściem optycznym, Nie wiem jak z jakością takiego konwertera, czy coś tam bruździ czy nie - podłączałem, działa, nie czuję jakiegoś regresu. No i jeszcze kwestia, które to gniazdo bo są różne kształty i sposoby montażu na pcb.    
    • Kiedyś @marcinmarcin mi wygenerował filtry, może też jego zapytaj. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...