Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 884 tematów w tym forum

1. Bas w 2.0 vs w 2.1.

• 9 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 911 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
  2. Wzmacniacz do Dali Zensor 3

• 8 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  3. Naprawa QUANTUM 673

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  4. Mini wieża do 15000

• 9 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  5. Stereo do 3000

• 16 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 856 odpowiedzi
    • 147,3k wyświetleń
  6. Update R-N402D

• 11 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  7. Dobre głośniki 1000zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  8. iFi SPDIF iPurifier

• 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
  9. Wzmacniacz vintage.

• 18 odpowiedzi
    • 8,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć wszystkim, Jakiś czas temu zacząłem zbierać płyty winylowe, ale chciałbym je również mieć na czym odtworzyć. Niestety mam lekki dylemat co do wyboru pierwszego sprzętu. Obecnie do słuchania korzystam sobie z dwóch monitorów studyjnych KRK Rokit 3 G5 wpiętych do małego DAC Behringer UMC202HD. Poszukuje czegoś przynajmniej na ten moment coś co będę mógł podłączyć pod te monitory. Początkowo myślałem nad Audio Technica LP40WN ze względu na to, że korzystam od kilku lat z ich słuchawek i są to fajne sprzęty w dobrej cenie, jednakże po przeczytaniu kilku wątków tutaj na forum zacząłem rozmyślać nad nówką Rega Planar P1 Plus ewentualnie tak jak kilka osób tu pisało poszukać używanych Rega Planar 2 albo 3 i do tego dokupić sobie wkładkę np. Ortofon 2M Red. Pod uwagę biorę też inne opcje w zależności co zostanie mi poradzone nie jestem zamknięty typowo na to co podałem wyżej. Chciałbym jednak żeby był to sprzęt na pasku, ale jeśli chodzi o manual, półautomat, automat to ciężko mi stwierdzić co będzie najlepsze. Budżet w którym szukam samego gramofonu to myślę że tak do około 2000 zł.
    • Nie prowadzimy ale opinie wśród użytkowników są pochlebne Nie jest dużo produktów tego typu na rynku, wiec wybór jest poniekąd ograniczony. Zachęcam Cię do osluchu naszych propozycji, ocenisz    
    • Kolumny zestawia się z elektroniką zwykle na zasadzie przeciwieństw, trochę jak smaki w kuchni,żeby uzyskać efekt równowagi . Np. wspomniane wyżej hybrydowe amplitunery/ Magnat ,Taga/ uchodzą za łagodnie grające i sugeruje się łączenie ich z rozrywkowo grającymi kolumnami. Niektórzy lubią jednak inaczej i łączą rozrywkę z rozrywką, lub łagodność z lagodnością. Jeśli możesz sobie na to pozwolić  logistycznie dobrze by było, żeby po wstępnym odsłuchu w salonie wypożyczyć wybrany sprzęt za kaucją do domu i posłuchać w warunkach,w których ma grać docelowo. Dołączam się do prośby kolegi @Kraft o zdjęcie lub rysunek pokoju,albo chociaż informację,czy kolumny mają stać na podstawkach,czy komodzie. W jakiej odległości od ściany za nimi i z boków. To istotne informacje przy wyborze kolumn.   Pomieszczenie 3 na 4
    • https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-z-redukcja-szumow/bowers-wilkins-px7-s2e.html Na Czarny Piątek , B&W PX7s2E za 899!!  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...