Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 851 tematów w tym forum

• 11 odpowiedzi
    • 44,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
  1. Zestaw Stereo ok. 2000zł 1 2

• 38 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 12,5k wyświetleń
  2. Luxman - przyzwoity model

• 14 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  3. Alternatywa dla Jbl Lx800

• 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  4. Yamaha as 301, 501

• 6 odpowiedzi
    • 20,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  5. Co do kolumn pylon pearl 20 1 2

• 41 odpowiedzi
    • 16,7k wyświetleń
  6. Głośniki do salonu

• 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 80 odpowiedzi
    • 18,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  7. Jaki zestaw do pokoju 3.2x2.8

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 24,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Pewnie są,wcale tego nie wykluczam,bardzo dobrze, że chcesz testować potencjalne opcje , bo to jedyny sposób,by się przekonać 😁
    • DR w filharmonii jak sobie przypominam jest gigantyczny. Jak to opisać nie wiem, ale walnięcie w kotły wyrywa z fotela. Jeśli komuś się kimnie, to może nabawić się niezłej traumy. Tak sobie kminię, że zależnie od miejsca na sali, tyle różnych wrażeń brzmienia.  Potrzebny wielki salon z sufitem, że hoho. Nie do podrobienia Live z filharmonii.
    • Przeczytaj wątek od początku, może coś ci się rozjaśni. Wiem dokładnie na czym gra założyciel wątku, dlatego zabrałem głos w temacie, bo miałem wspomnianego Pianocrafta przez kilka lat, obecnie gra na nim mój syn. Po tymże Pianocrafcie grałem przez kolejnych kilka na wspomnianej RN602 + Zensor 7. I jeśli dla ciebie to jest gorszy zestaw, to nie ma o czym rozmawiać. O jakiej mocy piszesz? 65W na kanał. Ale przy ilu Omach? Czy nie przy 6...? A przy jakim THD ? Nie przy 10% ?? A jaki max pobór z sieci? Czyż nie 115 W ? To tyle odnośnie mocy.... Co do klasy w jakiej gra, to byłem przekonany ,że to klasa D..... u syna jest szczelnie pod półką, ma z pół centymetra przerwy, nic się nie grzeje i nie wyłącza. Jesteś pewien tego AB?  I  
    • To plus z tym biurkiem. U mnie 160x90 cm, więc rozstawisz je OK, ale będziesz miał bliżej niż ja bym miał. Kwestia przetestowania w praktyce jak zagrają lepiej, czy na biurku, czy bliżej ściany. Moje też nie są daleko od ściany - plecy kolumn od ściany mają 12 cm. Odstawiałem bardziej w kierunku miejsca odsłuchowego, żeby za ścianą był dystans kilkudziesięciu cm i nie było lepiej, nawet chyba gorzej. Ważna sprawa Opery Prima mają bass reflex z przodu, Elac Debut Reference B6 też mają z przodu, Wharfeldale miały od dołu i jest dla mnie zaskoczeniem, że to było w moich warunkach zauważalnie gorsze rozwiązanie, w ogóle one były strasznie ciemne jakby kocem nakryte, właśnie w połączeniu z A11Tribute. Bass reflex'u z tyłu nie przetestowałem w tych warunkach/pomieszczeniu.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...